Скутерчиња: Се за и околу нив

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Нема ни да најдеш на Македонски, никој не се мачи да преведува, а треба оние дилерите кај нас да имаат нешто, не е на одмет, но едно треба време да се преведи, друго ги мрзи. Инаку речиси се има на англиски, така да ако не го познаваш доволно англискиот, седни научи го, верувај по интернет ке го сретнуваш многу.

Alek_Sk

If you wanna learn something, bring your mothers!
Член од
14 септември 2007
Мислења
614
Поени од реакции
18
Dali znae nekoj kolku e od prilika brava za skutercinja poso vcera go izgubiv i rezervniot kluc pa sea edinstven izlez e menjavanje na brava:(
Абе извади ја бравата лесно се вади,извади ја маската кај колената сто ти стојат и под таа маска ти стои бравата, бравата у рака и ке ти напраат кључ, пробај извади ја маската не е толку комлицирано,само штравцигер ти треба можеби и десетка да ти затреба :toe: Него да не знае некој каде можам да најдам преднам маска за кинескиве моторчиња или па некој од вас да не продава?

Ваква ми е веспата:

Неможе да се залеми фалат пластики :nesum:

Esobar

Македонија над СЕ !
Член од
12 февруари 2008
Мислења
4.895
Поени од реакции
453
kpbKENGUR fala brat za informaciive, a koe mislite deka e bolje matrixot ili generic xor>>?? a ke padnat neso cenive ??:pos2:

Esobar

Македонија над СЕ !
Член од
12 февруари 2008
Мислења
4.895
Поени од реакции
453
nekoe dobro 50k do 1400 evra ako moze i pomalce:motor: :motor:

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
nekoe dobro 50k do 1400 evra ako moze i pomalce:motor: :motor:
земи си го матриксот, топ е, јас го имам.
мада, можда ќе го продавам пошто сакам да земам поголем, прати ми порака ако си заинтересиран =)

Esobar

Македонија над СЕ !
Член од
12 февруари 2008
Мислења
4.895
Поени од реакции
453
koga go zema,kolku pari go sitkas kolku trosi kazi mi neso informacii za matrixot pa ke se gogovorime:toe: pozz

Член од
27 јануари 2008
Мислења
1.611
Поени од реакции
85
До 1400 евра:
-Generic XOR ( 50cc , 2 takt, 1390 euro) од Австрија
-Keeway Matrix ( 50 cc, 2 takt, 1390 euro ) од Кина
-Kymco Agility ( 50cc, 4 takt, 1290 euro ) од Таиван, ХОНДА Мотор.
-Keeway F-Act ( 50 cc, 2 takt 1290 euro) од Кина

Јас мислам доволно има и уште али тоа е од прилика... поздрав

Esobar

Македонија над СЕ !
Член од
12 февруари 2008
Мислења
4.895
Поени од реакции
453
fala Axillion a od ovie koj mislite deka e najbolje??

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
знае некој што е разликата меѓу sr50 R factory, sr50 R, sr50 street.

ми се допаѓаат и оние постарите sr50ки ditech... имате нешто за нив да кажете?

JFK

Член од
9 март 2007
Мислења
966
Поени од реакции
52
Јас имам sr50r Factory, а претходно поседував и два други скутери по 50cc и да ти кажам дека скоро да нема мана. Не ми беше запалена некои добри два месеци и без никаков проблем од првпат си тргна =). А разликата помеѓу останативе што ги спомна 50r и 50 street не верувам да е некоја голема туку само да не станува збор за имиња на различни пазари. Едноставно, ако си за земање на скутер, мене ако ме прашуваш земај Априлиа, Сузуки, Хонда или Џилера. Ако сакаш да купиш нешто за едно лето, земи Квинкванјонг, или како и да им беше името. Btw, сега сум со намера да си ја потсредам јас мојата, да сменам аусплух и варијатор, очекувам брзина до 120 км/ч. Ќе напишам импресии ако го средам ова. ( т.е. ако ми падни в раце штедната книшка :kez: ).
Видов дека прашуваш и за постарите Априлии, и тие се многу добри, сега зависи на која цена ја наоѓаш и колку е зачувана ( обавезно мајстор некој да ти ја прегледа ). Di-tech моделите мислам дека се нешто како injection кај колите, ама не ме фаќај за збор. Знам само дека многу малце трошат, а дека сепак ја имаат истата брзина.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Генерик Австриските се прва класа скутери за тие пари.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Незнам за другите, јас кога би земал или Матрикс, или Кимико. Кимикото е 4 тактно, да прди машинчето ич да не се секираш дали грее, или не грее.
Е на сметка на тоа, двотактните се побрзи. Разликата некаде би била 15-20 км/ч. Ако оди матриксот 85 кимикото оди 65-70, но запомнете 4 тактното помалку троши, не му треба мешавина за согорување и поиздржливи се.

Член од
29 јули 2005
Мислења
2.973
Поени од реакции
178
Незнам за другите, јас кога би земал или Матрикс, или Кимико. Кимикото е 4 тактно, да прди машинчето ич да не се секираш дали грее, или не грее.
Е на сметка на тоа, двотактните се побрзи. Разликата некаде би била 15-20 км/ч. Ако оди матриксот 85 кимикото оди 65-70, но запомнете 4 тактното помалку троши, не му треба мешавина за согорување и поиздржливи се.
Хехе ме насмеа, не се кимико туку кимко :)
Ама повеќето што зимаат скутерчиња се деца од 14-18 години на кој им врие крвта(нормално има исклучоци), и искрено за кратко време ќе им скурчи од 4 тактно 50-че. Истото па истото повеќе од 60-65 не мрдаат а за старт да не збориме, единствено 4 тактно 50-че што поштувам е веспа lx50, абе моторот е побрз од повеќето 2 тактни 50-ки ама затоа е доста скап :)
Е за потрошувачката си во право, мојов 3.5 троши можеби и повеќе со спортскиов ауспухов, немам мерено.
50-че 4 тактно според мене е за постари луѓе на кој ќе им треба за да тркнат по цигари итн.
Ќе си земеш пијаџо беверли 250 или 500 и раат си!

Член од
27 јануари 2008
Мислења
1.611
Поени од реакции
85
Хехе ме насмеа, не се кимико туку кимко :)
Ама повеќето што зимаат скутерчиња се деца од 14-18 години на кој им врие крвта(нормално има исклучоци), и искрено за кратко време ќе им скурчи од 4 тактно 50-че. Истото па истото повеќе од 60-65 не мрдаат а за старт да не збориме, единствено 4 тактно 50-че што поштувам е веспа lx50, абе моторот е побрз од повеќето 2 тактни 50-ки ама затоа е доста скап :)
Е за потрошувачката си во право, мојов 3.5 троши можеби и повеќе со спортскиов ауспухов, немам мерено.
50-че 4 тактно според мене е за постари луѓе на кој ќе им треба за да тркнат по цигари итн.
Ќе си земеш пијаџо беверли 250 или 500 и раат си!
Еј Брат... тоа дека 4 тактоно е поспоро да.. али да се размисли поубаво сепак повеќе се исплати од 2 тактно, 2 такни се само побрзи друго се има е така-така... а овие се издржливи и малку трошат, според мене тоа е најбитно затоа и го земав...а сега тоа е, има деца сакаат скутерот од 50 ссм да оди 90 , скутерот ке оди можеби али колку ке трае... ај поздрав

Член од
29 јули 2005
Мислења
2.973
Поени од реакции
178
Еј Брат... тоа дека 4 тактоно е поспоро да.. али да се размисли поубаво сепак повеќе се исплати од 2 тактно, 2 такни се само побрзи друго се има е така-така... а овие се издржливи и малку трошат, според мене тоа е најбитно затоа и го земав...а сега тоа е, има деца сакаат скутерот од 50 ссм да оди 90 , скутерот ке оди можеби али колку ке трае... ај поздрав
Нормално дека ќе се исплати 4 тактно нема толку трошкови, на 2-тактно на секои 800-1000 км. треба да ставаш 1л. уље(околу 600-700 денари), повеќе троши...итн.
Ама потписот не го мењам !!! :helou:

Kajgana Shop

На врв Bottom