Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Значи најпросто кажано - за да определелиш кога се плодни денови прашај ја партнерката кога добила (односно кој и е прв ден/ датум од мензис во дадениот месец) потоа на тој прв ден од мензисот додај 14 дена ... на таа дата што ќе ти испадне веројатноста да е плодна е 70%, остатокот може да биде еден ден претходно (15%) и еден ден подоцна (15%) ... овие податоци кои ти ги наведов се теорија ... во пракса работите може да бидат и поинаквиkako lesno moze da se odredat chitav i na pod temata za plodni i neplodni denovi ali nemozam bas bas da go razberam..:S
Преживувањето на сперматозоидите во матката на партнерката вообичаено е до 48 часа. Во исклучителни случаи може подолго од 2 дена.Ти Благодарам на корекцијата, иако делува малку за мене невозможно. Но, не штеди да се знае и има во предвид и покарај невозможноста. Во мое време немаше гуглање, па ова беа медицински информации. Е сега во време на гуглањето, со оптимални услови, на средина и здравје на два живи организма, можно е и до 5, како што велиш ти. Но, пооптимлани услови на два човечки субјекта можеше да се најдат во мое време, без никаква навреда на денешното здравје на младата популација(затоа што и јас сум засегнат, сепак и јас сум присутен меѓу живите), па се кажуваа 2 дена или 48 часа. Некои делови од медицината се напреднати, иако голем дел од медицината е ужасно заостаната (напредната е во областа на електрониата и дијагностиката, а никако во излекување) па чување на човечки делови, органи, сперматозоиди, крв, матични клетки...ОК.
Доколку имате стална врска, ова од искуство, и се работи за двајца здрави личности, лесно може да се одредат плодни и не плодни денови и без воопшто никакви проблеми да се ужива и во овој дел од сексот. Ова од искуство, без гугл.
Се сложувам со претходните коментари - прераното свршување посебно доколку си помлад се должи на неискусност - но со текот на времето ќе се среди ќе видиш. Дополнително ти советувам:Имам еден проблем со прерано свршување, незнам во што е работата, дали се возбудувам премногу во предиграта или нешто до мене е појма немам..на пр. имаме предигра од едно 10-15мин и потоа кога ќе го внесам и кога ќе започнеме со сексот за едно 4-5мин јас сум готов..дури ми се случи пред недела време дури и за пократко време од тоа..ако може некој да ми даде некој совет или да ми помогне околу ова ќе му бидам благодарен..
ејјјјјјјјјјјј хииххииххи ај можи не е место овде да прашам,ама ќе прашам:можи да ме скини преку гаќички ...ај подетално ќе ве замолам ако има некој овде да ми кажи за ова кинењево како можи да се случиии....
тенкјуу однапред!!!:smir:
Може, ако ти ги скине и гаќичките.
vaka imam edna dilema okolu polovite odnosi pa vaka imam odnosi so eden ist partner i toj ima samo so mene i imame nezastiten seks dali moze da dojde do nekoja polova bolest?
здраво имам некој заблуди сакам да прашам нешто.. значи по 1 саат петинг и орален братов ми се спушти некако.. од што може тоа да се деси? и кажете ми совет да не ми се деси тоа што да правам доколку се деси итн. и имам и едно прашање.. пробувавме женсками да сврши и доаѓа до некое ниво се попалува ептен и почнува да ми ја трга главата ми вика неможам веќе да издржам хмм совет? (ако може некој побрз одгвоор на прашањава ве молам) фала
здраво имам некој заблуди сакам да прашам нешто.. значи по 1 саат петинг и орален братов ми се спушти некако.. од што може тоа да се деси? и кажете ми совет да не ми се деси тоа што да правам доколку се деси итн. и имам и едно прашање.. пробувавме женсками да сврши и доаѓа до некое ниво се попалува ептен и почнува да ми ја трга главата ми вика неможам веќе да издржам хмм совет? (ако може некој побрз одгвоор на прашањава ве молам) фала
точно зборам за орален па и ручни радЗа првиот дел можеби е уморен или нема мотив да продолжи повторно.
За овој вториов дел,објаснуваш орален секс?
можно е ли од тоа што се напињам да не свршам да не биде пребрзо да дојде и до опаѓање на ерекцијата? сепак немам некое големо искуство во сексотНе те разбирам имааш потешкотија со ејакулација, пробај да имаш вагинален ако не ејакулираш и тогаш намали со дркањето преку ден.
За девојката најверојатно не е доволно опуштена пробај со некоја поголема предигра.
Може ако го пуштате бољерот само во сабота
точно зборам за орален па и ручни рад![]()
vaka imam edna dilema okolu polovite odnosi pa vaka imam odnosi so eden ist partner i toj ima samo so mene i imame nezastiten seks dali moze da dojde do nekoja polova bolest?
точно зборам за орален па и ручни рад
можно е ли од тоа што се напињам да не свршам да не биде пребрзо да дојде и до опаѓање на ерекцијата? сепак немам некое големо искуство во сексот![]()
ako neznaes nemora da se treskas od zemja
После одредена фаза при орален и ручни рад доаѓа до болка на местото каде се врши стимулацијата.Затоа и неможе да издржи,бидејќи повеќе не е убаво.Да не ја претерувате временски?Второ прашање:Има свршено некогаш?
Пробај нежен орален,со врв на јазик околу усните и клиторисот,потоа бакнувај нежно без да користиш јазик.Кога ќе осетиш дека почнува да се пали,забрзај движење со цел јазик од доле нагоре...ако не заврши,користи го оралниот само како предигра и премини на вагинален,очигледно не и одговара.