Како да инсталирам Windows XP & Windows Vista (објаснето со слики)

• Креатор на темата Креатор на темата inteleghenca
  • Време на започнување Време на започнување
Start > Run > MSCONFIG

Овде ќе ги имаш и двата оперативни системи, така да можеш да избереш кој да биде примарен, кој секундарен, колку време да стои менито за избор на оперативниот систем при подигањето итн

I kaj mene e isto taka kako ti so vikas:s Cudnoo

Ти си ја сјебал Vista друже, земи од ново се форматирај се ! ! па првен ке инсталираш XP на C:/ па после ке инсталираш Vista на D:/ и ке имаш Dual boot запамти дека XP мора да биде главен OS

Ти си ја сјебал Vista друже, земи од ново се форматирај се ! ! па првен ке инсталираш XP на C:/ па после ке инсталираш Vista на D:/ и ке имаш Dual boot запамти дека XP мора да биде главен OS

Види, види погоре што имам постирано. За да не трескате вакви глупости прво прочитајте наназад на темата.

Zasto, Sto imam zgreseno??

Zasto, Sto imam zgreseno??

Единствена грешка што си можел да ја направиш е да инсталираш ХР на истата партиција кај што е вистата, па така да си ја избришал вистата. Инаку се друго не е грешка, за се има чаре.

Единствена грешка што си можел да ја направиш е да инсталираш ХР на истата партиција кај што е вистата, па така да си ја избришал вистата. Инаку се друго не е грешка, за се има чаре.

Jas sakav da gi iam 2-ta windowsi i zatoe xp ja postaviv vo E

Еј тоа со два windows-a е безвезе работа. Подобро стави Виста или ХП само и виртуелни машини мавни...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom