Eпа брат во Македонија тешко се наоѓа работа освен со врски...јас летото ненормално многу пари трошам,секој ден не ми беа доволни парите што ми ги дава татко ми...тој има уште да ми даде ама сепак,знае дека треба да се научам дека нема секогаш да биде он тука да ми даде пари...и така еден ден се одлучив да почнам да работам,ама јас од почеток си знаев кај ќе работам...во фирмата на татко ми,ми даде да ги редам пиперките,да ги лупам,да ги ставам да се печат и слично,и ми даваше плата како и секој човек што работеше таму,350 денари дневница..тоа беше летото,сезоната кога се правеа ајвари,пинџури,лутеници и слично...следното лето пак размислувам да идам таму...е сега преку школската година не знам,не верувам ни дека ќе најдам време за било каква работа...ама не верувам ни дека времето ќе ми стига ако работам по 8 саати на ден.....како и да е,не значи дека ако некој не може да најде работа и тебе ќе те снајде исто,ти дадоа добри совети ацид и гравети грејв...барај колку што можеш повеќе,сигурно ќе најдеш некаде работа,знам дека ти се важни парите,но и да нема некоја којзнае колкава плата некоја работа што ти ја нудат,добра е колку за почеток,можеби подоцна ќе ти се зголеми,а можеби и во меѓувреме ќе најдеш и подобра работа....:smir: