Постои ли љубов?

A

Anck-Su-Namun

Гостин
Нема љубов све е навика
Можат да ме убедат дека све постои ама љубов НЕ (освен љубовта кон семејството и кон БОГ)
Епа таа навика, да се гледаш со некого секој ден (добро не мора секој ден), да се излегуваш со него одвреме навреме,да речам, таа навика да ти “летаат пеперутки низ стомак“ кога ќе помислиш на него или на нешто убаво што тој го направил за тебе или нешто убаво што сте направиле заедно. Таа навика “да не ти е се на место“ ако не го видиш денеска или недела дена, таа навикнатост на организмот (можеби не се изразив најубаво,ама мислам дека ќе ме сфатите што сакам да кажам) да ти недостасува иако до пред еден саат сте биле заедно и сл. Тоа со еден збор се вика љубов!

Член од
7 април 2008
Мислења
83
Поени од реакции
1
Зашто да дојде до кавга?Ова е форум и соодветно на тоа ние тука дискутираме.

Да љубовта може да се појави во секој период,но сепак во животот за да искусиш права љубов,треба малце созреаност и искуство.
Можеби таа си постои, али јас не верувам во љубов и тоа е мојот став

jkd

one name one country united macedonia
Член од
13 септември 2007
Мислења
1.261
Поени од реакции
27
Можеби таа си постои, али јас не верувам во љубов и тоа е мојот став
Ставовите многу лесно можат да се сменат али во ред е не иде некој со сила да ти докажува нешто сепак со тек на време ке сватиш некои работи

Член од
7 април 2008
Мислења
83
Поени од реакции
1
Епа таа навика, да се гледаш со некого секој ден (добро не мора секој ден), да се излегуваш со него одвреме навреме,да речам, таа навика да ти “летаат пеперутки низ стомак“ кога ќе помислиш на него или на нешто убаво што тој го направил за тебе или нешто убаво што сте направиле заедно. Таа навика на организмот “да не ти е се на место“ ако не го видиш денеска или недела дена, таа навикнатост на организмот (можеби не се изразив најубаво,ама мислам дека ќе ме сфатите што сакам да кажам) да ти недостасува иако до пред еден саат сте биле заедно и сл. Тоа со еден збор се вика љубов!
Јас не верувам во "убави нешта што можат да ти се случат во животот"
Секогаш све ми е на свое место,дали ќе видам некој или не, не ми е важно воопшто
По едноставно кажано не верувам во љубов сега за сега за понатаму не можам да коментирам

Член од
29 ноември 2007
Мислења
1.149
Поени од реакции
38
Има многу убедувања има или нема љубов.Не го сфаќам тоа како навика а верувам во љубовта како што имам веќе кажано.Многу убаво објаснување даде Anck-Su-Namun.Но што ако не се гледате секој ден поради илјада причини а страшно си недостасувате еден на друг.Тогаш што е тоа?Љубов или навика?

A

Anck-Su-Namun

Гостин
Секогаш све ми е на свое место,дали ќе видам некој или не, не ми е важно воопшто
По едноставно кажано не верувам во љубов сега за сега за понатаму не можам да коментирам
Знаеш што?
Ќе дојде ред и ти да се заљубиш и да почне да ти се случува она што кажав претходно, па тогаш ќе праемо муабет, кој ќе потсобереш појќе искуство! Не викам дека немаш искуство ни дека си мала ни ништо. Ти или си била заљубена па разочарана од него или уште не ти се десило такво нешто... нема друго
А за љубов дека пости постои ќе сфатиш кога тога!

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Секогаш све ми е на свое место
,дали ќе видам некој или не, не ми е важно воопшто

оф топик:
А јас тебе девојко не те разабирам :toe: . Велиш дека секогаш се ти е на свое место, дека секогаш добиваш се што ќе посакаш без многу труд итн. итн. Па не ли се тоа убави нешта? Не е ли убаво да ти биде се на свое место? Ако тоа не е убаво- да имаш се што сакаш не знам што е убаво !?

Член од
7 април 2008
Мислења
83
Поени од реакции
1
оф топик:
А јас тебе девојко не те разабирам :toe: . Велиш дека секогаш се ти е на свое место, дека секогаш добиваш се што ќе посакаш без многу труд итн. итн. Па не ли се тоа убави нешта? Не е ли убаво да ти биде се на свое место? Ако тоа не е убаво- да имаш се што сакаш не знам што е убаво !?
НИШТО НЕ Е УБАВО ЖИВЕЕМЕ ЗА ДА УМРЕМЕ И ЗОШТО ДА ВЕРУВАМ ВО НЕШТО ШТО НИКОЈ НЕ ЗНАЕ ШТО Е

Член од
7 април 2008
Мислења
83
Поени од реакции
1
Има многу убедувања има или нема љубов.Не го сфаќам тоа како навика а верувам во љубовта како што имам веќе кажано.Многу убаво објаснување даде Anck-Su-Namun.Но што ако не се гледате секој ден поради илјада причини а страшно си недостасувате еден на друг.Тогаш што е тоа?Љубов или навика?
Навика, може да ми недостига мајками ако не сум ја видела два три дена,затоа што сум се навикнала на неа,а друг никој

A

Anck-Su-Namun

Гостин
Малку ме збуни со ова...:)
Епа ти претходно си се гледала со него и си се навикнала да бидеш со него, ти било убаво...ама од икс причини не се гледате секој ден и ти се потсеќаш на тоа време кога ви било убаво и тој ти недостасува.:(

Ама како што кажав претходно таа навика (јас на некој начин го гледам како навика, не дека нема љубов:helou: )... бла бла бла...се вика љубов :)

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
то
НИШТО НЕ Е УБАВО ЖИВЕЕМЕ ЗА ДА УМРЕМЕ И ЗОШТО ДА ВЕРУВАМ ВО НЕШТО ШТО НИКОЈ НЕ ЗНАЕ ШТО Е
А што е тоа нешто што никој не знае што е?
Љубовта или животот?

Оној кој се познава себеси, кој има достоинство и карактер, кој има свое мислење и ставови, со еден збор свое ЈАС, знае што е и љубовта и животот. Тоа што некои работи се необјасливи не значи и дека се непознати.

Член од
7 април 2008
Мислења
83
Поени од реакции
1
то

А што е тоа нешто што никој не знае што е?
Љубовта или животот?

Оној кој се познава себеси, кој има достоинство и карактер, кој има свое мислење и ставови, со еден збор свое ЈАС, знае што е и љубовта и животот. Тоа што некои работи се необјасливи не значи и дека се непознати.
Точно, али јас не верувам во љубов, а живеам затоа што морам

Член од
29 ноември 2007
Мислења
1.149
Поени од реакции
38
Навика, може да ми недостига мајками ако не сум ја видела два три дена,затоа што сум се навикнала на неа,а друг никој
Значи ти према мајка ти чувствуваш навика која е всушност љубов.Ама ако е само навика како што тврдиш дека не постои љубов значи ти никого во твојот живот не сакаш. Да ама ако сум била навикната на него нели таа навика со тек на време треба да помине.Пошто има навика и одвика.А што ако тоа следи со месеци тогаш се работи за љубов.Приметувам дека на ист начин сакаш да ја искажеш љубовта и навиката.И да тоа е едно исто се додека се гледате и се слушате нон стоп.Но кога тоа го нема ја немаш таа навика да се гледате денес да се слушнете денес останува љубовта без навика.

Член од
7 април 2008
Мислења
83
Поени од реакции
1
Малку ме збуни со ова...:)
Епа ти претходно си се гледала со него и си се навикнала да бидеш со него, ти било убаво...ама од икс причини не се гледате секој ден и ти се потсеќаш на тоа време кога ви било убаво и тој ти недостасува.:(

Ама како што кажав претходно таа навика (јас на некој начин го гледам како навика, не дека нема љубов:helou: )... бла бла бла...се вика љубов :)
А зошто не можеш да сватиш едноставно е не верувам во љубов и готово, глупаво е да си заљубен
Можеби не верувам во љубов затоа што се плашам од неа не знам

Член од
29 ноември 2007
Мислења
1.149
Поени од реакции
38
А зошто не можеш да сватиш едноставно е не верувам во љубов и готово, глупаво е да си заљубен
Можеби не верувам во љубов затоа што се плашам од неа не знам
Убаво е да имаш свое размислување за љубовта но откако ќе имаш искуство.Според тебе таа е глупава од причина која што ја спомна дека ти е страв да се заљубиш.Но мислам дека позади целиот твој одбрамбен став за љубовта се крие нешто сосема друго.Не де не веруваш туку ти е страв да поверуваш затоа што си видела болни искуства а не си доживеала.

Kajgana Shop

На врв Bottom