Николас Бурдисо и официјално во Рома за "само" 8мил евра, денеска само треба да потполни формалности и за натпреварот со Чезена нема да биде во состав... да им заблагодариме на управата на Интер кои ги чекавме цели 3 месеци да го дадат играчот и тоа за бедни 8мил, веројатно ова беше одмаздата кога во Јануарскиот преоден рок не им го дадовме Баптиста, морам да признаам на убав начин ни се одмаздија... али доколку Бурдисо ја повтори ланската сезона на се ќе заборавам и нема да ми биде криво, уште помило би ми било доколку Мексес се разигра, па да немаме никаква потреба од Бурдисо... најважно од се е што сме обезбедени со 3-ца квалитетни централни дефанзивци плус младиот Гилермо Бурдисо... исто така купивме и замена за Рисе така да за во одбрана не треба да му ја мислиме, малку десната страна ме плаши,имаме три десни бека но никој од класата на Рисе, се надевам барем еден ќе се погоди еве Роси на пример...
за вечер очекувам тешка победа, само победа не ми е битно како, многу е важно вечер да победиме!!!