Boom Shaka Lakka
Silence!! .. I kill you!
- Член од
- 29 август 2008
- Мислења
- 10.990
- Поени од реакции
- 8.935
Епа според мене друже грешиш затоа што:
Значи Рома е тим со голема традиција, во секој поглед. Да почнеме со играчите, значи еве за овие ``помладите`` како што е Бруно Конти кој откако беше играч еве го сега и помошник тренер веќе многу години. Што значи Рома едноставно корените и се Италијански и не сака во никој поглед да ги смени. Ако се сеќаваш пред 2-3 години имаше најави дека руска нафтена компанија ќе ја купува Рома. Иако тие би донеле сигурно повеќе буџет, засилувања, плати и тн. Но сепак први се навијачите кои засстануваат против такви одлуки за странски газди иако фамилијата Сенси и сите знаеме до кај им се финансиските можности. Второ најголемата легенда Тоти исто така беше против продажба на тимот на странски газди, бидејќи едноставно се уништува дотогашниот настанат углед на тимот, зборувам во поглед на засилувањата. Никој нема да ги гледа младите играчи од школата на Рома, што била и ќе бидемногу важна компонента од тимот кај засилувањата. Тоа е се` заради финансиските услови на Сенси но покрај се` сите си ја сакаат Рома по уникатниот ИТАЛИЈАНСКИ СТИЛ. Ист фактор се и тренерите до некаде, кога беше Капело освоивме Скудето, откако замина се сменија неколку странски тренери во рок од пола година и конечно дојде италијанецот Спалети.
Значи Спалети не е крив за ништо до сега што направи за Рома, само пофални зборови може да има. А резултатите си доаѓаат од играчите на теренот, а играчите си доаѓаат од буџетот на газдите, што е многу јасно.
Но како и да е ни јас не сакам Рома да биде купена од странски газди макар би ги донеле и сите светски играчи, но тогаш ретко кој би играл со СРЦЕ во Рома. Како што е сега случај со МНОГУ играчи како Тоти, Де Роси, Панучи, Аквилани, Бруно Конти итн итн...:smir:
Толку од мене кој не се слаже, нека каже....![]()
и јас не сакам смена на газдите ако дојдат некои странски богаташи целата традиција што постои во клубот ќе се растури, ако веќе го купува некој клубот тоа сакам да биде некој богаташ од Рим кој ќе знае да ги цени вредностите на еден тим и истите ќе ги задржи и ќе ја сака рома:smir::smir:
не сакам да навивам за "иалијански челзи" или тим како интер кој нема италијански репрезентативец во тимот:nenene:
Може моја најјомилена екипа после Баерн.Од кога чекам и се надевам на нивни успех во Италија и Европа но не знам што ги спречува.Имаат одлични играчи и публика а незнам што им стои на патот на успехот!!!!
и јас се прашувам