Фан Клуб: Реал Мадрид

Статус
Затворена за нови мислења.

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Маикон, Кака, Рибери, Чаби Алонсо... Четири ѕвезди, пак е доста не реално да се заврши ова во едно лето.

Маикон нема да биде лесно да се добие. Среќен е во Интер и ќе треба сериозно многу пари да го натерате Морати да се предомисли.

Рамос не е централен бек. Ако игра централно се губи неговиот најголем квалитет-нападот. Асистенцијата и голот против Барса го покажува тоа.

Кака - Галијани веќе кажа дека Кака не е за продажба. Не очекувај да го смени мислењето.

Рибери - Може да се купи ама ќе имате конкуренција од многу тимови. Не сум сигурен дека Мадрид би му била најпосакувана дестинација.

Чаби Алонсо - Најреален трансфер. Нема да треба повеќе од 20 милиони освен ако Бенитез не се предомисли и реши да го задржи.

Дечко шо дрога користиш?

Не сериозно. Дај ми го бројот на дилерот.
Не ти треба дрога...веќе си фул. Смени го потписот глупав ти е.:uvo:

Член од
31 август 2008
Мислења
1.853
Поени од реакции
815
Не ти треба дрога...веќе си фул. Смени го потписот глупав ти е.:uvo:
Нема ништо нереално во постот што го напишав. Тие се околностите под кои ќе мора да купувате играчи за следната сезона.

А ако мислиш дека Реал може да ги купи Меси и Пујол тогаш пиши го и ти бројот на дилерот.

П.С

Потписот..... За кого како.

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Маикон, Кака, Рибери, Чаби Алонсо... Четири ѕвезди, пак е доста не реално да се заврши ова во едно лето.

Маикон нема да биде лесно да се добие. Среќен е во Интер и ќе треба сериозно многу пари да го натерате Морати да се предомисли.

Рамос не е централен бек. Ако игра централно се губи неговиот најголем квалитет-нападот. Асистенцијата и голот против Барса го покажува тоа.

Кака - Галијани веќе кажа дека Кака не е за продажба. Не очекувај да го смени мислењето.

Рибери - Може да се купи ама ќе имате конкуренција од многу тимови. Не сум сигурен дека Мадрид би му била најпосакувана дестинација.

Чаби Алонсо - Најреален трансфер. Нема да треба повеќе од 20 милиони освен ако Бенитез не се предомисли и реши да го задржи.
Од тие горе, само Кака е поголема ѕвезда. Овие не се од толкав калибар да мора да се трошат огромни суми.

За Маикон знам дека е тешко, ама не и неостварливо.

Рамос е централен бек, многу повеќе од десен бек. Во напад е ужас, освен центаршут нема никаков друг начин на пробив. Погледни Алвес како ора во Барса, тоа е напаѓачки десен бек, не Рамос. Башка остава многу голема дупка позади, а не носи резултати. Од кога почна да игра десен бек, запре неговиот развој, може да биде светска класа централен, и само добар десен бек.
Башка многу голови има постигнато како централен, и не зборам за тие од корни.

Галијани нормално нема да каже дека Кака е за продажба, на сред сезона, а и кој би кажал таква работа за играч како Кака? Доколку Кака сака да се пресели, ќе се случи тоа. Перез не е Калдерон.

Зошто Рибери не би сакал да дојде во Реал ? Ако има сериозна понуда, не гледам причина да одбере друг клуб. Секако негова е одлуката, ама исто има реални шанси да заврши на Бернабе.

Алонсо летово беше на продажба, за малце не отиде во Јуве, а Бенитез беше заинтересиран за Хајнце, така да може да се направи некоја замена со доплата.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.213
Поени од реакции
46.486
Се додека е Мурињо тренер на Интер, Маикон не заминува од Милано толку имам да кажам .
Тренерското резиме на Мур го налага ова мое мислење, никогаш, ама баш никогаш не се откажувал од оние фудбалери за кој самиот рекол дека се незаменливи и недопирливи, а истото во неколку наврати го потенцираше за овој играч .

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Nema sto da raspravame.Na leto si brista:kanavaro,VdV,Salgado Saviola,Heinze i uste nekoj drug.Od niv ke zemame okolu 50 milioni.A treba da se donesta.Lam(Zirkov),Diego(kaka) i Villa(Benzema,Ibrahimovic).

Член од
31 август 2008
Мислења
1.853
Поени од реакции
815
Од тие горе, само Кака е поголема ѕвезда. Овие не се од толкав калибар да мора да се трошат огромни суми.

За Маикон знам дека е тешко, ама не и неостварливо.

Погледни Алвес како ора во Барса, тоа е напаѓачки десен бек, не Рамос. Башка остава многу голема дупка позади, а не носи резултати. Од кога почна да игра десен бек, запре неговиот развој, може да биде светска класа централен, и само добар десен бек.
Рамос беше десен бек и во Севиља таа е негова природна позиција за тоа сум сигурен.

Нема да расправам каде е подобар затоа што сепак ти си фан на Реал и знаеш каде се најдобри вашите играчи подобро од мене.

Фудбалерите како Алвес се појавуваат ретко еден до двајца во генерација тешко дека може да најдете таков фудбалер. А и он не е перфектен. Пеп мораше да направи многу големи тактички промени за да може Алвес да оди напред, а ние да имаме стабилна одбрана. Верувај остава 2 пати повеќе простор од Рамос.

Перез не е Калдерон.
Ама Перез по втор пат не е исто што и Перез прв пат. Сега го нема елементот на изненадување како тогаш. Не очекувај дека ќе ги купи сите што ќе проба како минатиот пат. Големите тимови ќе се плашат од него, а и Калдерон не му помогна со тоа што ги расипа односите со пола од големите клубови.

Зошто Рибери не би сакал да дојде во Реал ? Ако има сериозна понуда, не гледам причина да одбере друг клуб. Секако негова е одлуката, ама исто има реални шанси да заврши на Бернабе.
Може сум пристрасен тука затоа што и ние сме во трката за него ама ако Баерн реши да продава... Прилично сум сигурен дека Франк го гледал последното класико.

А ако понудите многу поголема плата од нас не верувам дека би ве одбил.

Алонсо летово беше на продажба, за малце не отиде во Јуве, а Бенитез беше заинтересиран за Хајнце, така да може да се направи некоја замена со доплата.
Како што реков. Ако Бенитез не се предомисли во последен момент, а не верувам дека ќе се предомисли. Алонсо е најлесен за купување од оваа листа.

VENOM

تعيش حياتك بالطريقة التي
Член од
5 октомври 2008
Мислења
1.664
Поени од реакции
535
Може сум пристрасен тука затоа што и ние сме во трката за него ама ако Баерн реши да продава... Прилично сум сигурен дека Франк го гледал последното класико.

А ако понудите многу поголема плата од нас не верувам дека би ве одбил.
Ако не е разликата во платата може да биде во тим со престиж во кој би сакал да биде, а инкау изјавите му биле дека сакал за барса да играе но сепак Перез и Зидан можеби ќе можат да му го сменат мислењето, но ќе видиме што ќе се случи инаку можеме се да си кажујме и ниш да не испадне

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Што сте запнале за Рибери.Ќе ни го огрди тимот,башка и на Баерн ќе му го расипе просекот за најгрд тим што постои.Сега малку падна ама додека беше Кан...:pos2:

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Нема ништо нереално во постот што го напишав. Тие се околностите под кои ќе мора да купувате играчи за следната сезона.

А ако мислиш дека Реал може да ги купи Меси и Пујол тогаш пиши го и ти бројот на дилерот.

П.С

Потписот..... За кого како.
Брат се буниш за сите тие играчи...чек уште не е дојдено август....а до тогаш уште 1001 играч ќе биде поврзуван со трансфер во Реал. Новините ќе се продаваат...агентите ќе изнудуваат подобри договори за своите фудбалери а некои ќе завршат во Реал. Таков е бизнисот од ШПЕКУЛАЦИИТЕ :vozbud:
Биди ми поздравен

Шурикен

Hard Core !
Член од
8 ноември 2008
Мислења
6.559
Поени од реакции
4.072
Искрено да ви кажам коа е Перез у прашање не се сомневајте ама баш во ништо! сетете се што све направи. а и читам дека наредната недела ке се кандидирал и дефинитивно и бил НАјголем фаворит! Ајде Перез, не сакав да дое ама веке и живци и све ми отиде !!

Член од
31 август 2008
Мислења
1.853
Поени од реакции
815
Ако не е разликата во платата може да биде во тим со престиж во кој би сакал да биде, а инкау изјавите му биле дека сакал за барса да играе но сепак Перез и Зидан можеби ќе можат да му го сменат мислењето, но ќе видиме што ќе се случи инаку можеме се да си кажујме и ниш да не испадне
Замисли ја оваа ситуација.

Ти си фудбалер за кога се борат два тима за кои немаш посебно мислење не ги мразиш ама и не навиваш за ни еден од нив. Да речеме Јуве и Интер.

Последната утакмица меѓу нив завршува со 4-0 за Интер.

Јуве имаат 28 титули во Италија и отсекогаш биле попрестижни од Интер ама моментално имаат доста послаб тим.

Од друга страна Интер се прваци на Италија оваа сезона и стигаат во финале на ЛШ. Може и ќе ја освојат, а Јуве се втори/трети и испаѓаат во 1/8 на ЛШ (декласирани од противникот)

Двата тима доаѓаат со иста понуда за плата.

Ти имаш 25 години, те сметаат за еден од најталентираните фудбалери во светот ама немаш освоено поголем трофеј во кариерата.

Каде ќе ја бараш шансата да оставиш трага во историјата на фудбалот. Со тимот што освојува титули во моментов или со тимот што освојувал во минатото?

Брат се буниш за сите тие играчи...чек уште не е дојдено август....а до тогаш уште 1001 играч ќе биде поврзуван со трансфер во Реал. Новините ќе се продаваат...агентите ќе изнудуваат подобри договори за своите фудбалери а некои ќе завршат во Реал. Таков е бизнисот од ШПЕКУЛАЦИИТЕ :vozbud:
Биди ми поздравен
Не се бунам. Лошо си разбрал. Секој од тие фудбалери има специфична состојба во својот сегашен клуб, јас само ја коментирам. Реал е Реал и може да го добие било кој фудбалер. Ама, според мене, неможе да ги добие сите што ги сака во едно лето. Ако Перез ме побие, што не верувам, ќе ви се извинам што сум го потценил и со тоа сум ве замарал без врска.

:smir:

I

IBIZA SOUND

Гостин
moe mislenje e deka real trebe da go isfrle raul oti dosta mu e vike
drugo mislenje moe e deka real trebe malku da se posvete na mladite ako gi ima takvi vo klubot i od niv da napravi fudbaleri kako so e slucaj so barsa,i mislam deka togas ke ima podobri rezultati otkolku da gi sobira samo zvezdi vo timot

znam deka sega ke mi recite setaj decko ne ti e mestoto tuka,ali toa BESE MOETO MISLEENJE

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
After we won the league last year the team headed to a nightclub on the outskirts of Madrid called Buda. It was there where Calderon asked Raul (& Heinze, curiously enough) what they wanted the transfer policy to be. Raul simply answered "keep this group": a logical answer in the wake of the championship clinching victory and the great form the club had shown during the majority of last season.

Calderon was a weak president, never sure of his legitimacy as he won the elections in a fraudulent manner to begin with. He used Raul's 'ok' in the wake of the title as confirmation of his legitimacy and thus declared that Cristiano Ronaldo would be the only signing, and that Raul was on board.

Calderon defined "the group" to not include Robinho and Baptista. Meanwhile, Mijatovic went to work by ignoring Schuster's pleas to sign Villa, Alves and Cazorla. These three players were available, willing to join Madrid and in contact with the club. However Mijatovic had only one ambition: to sign Cristiano Ronaldo, with no plan b.

We started the season with essentially the same team as last season, minus Bapstista and Robinho (with Javi Garcia and De La Red in their place). VDV was only brought in once Sneijder went down injured against Arsenal. In the process the management also killed Schuster. The German saw that he had no say in the club's policies, his demands not even considered, and in tern he began to relax in training sessions and intentionally displayed deteriorating professionalism (i.e. not answering Mijatovic's phone calls).

The rest is history. Huntelaar and Lass were bought to replace the injured v.Nistelrooij and Diarra, the last signings of the Mijatovic era. Real Madrid spent 293 million euros on 20 players from July 2006 to December 2008, the most expensive shopping spree in the history of football!

Вреди да се прочита.

Madrid

Timeless
Член од
23 март 2008
Мислења
3.899
Поени од реакции
154
Вреди да се прочита.
Ова е лошо. Раул има преголема моќ, наш е, си го сакаме, ама не е поголем од Реал Мадрид.
Ако е навистина точно дека сме можеле да ги купиме Виља, Казорла и Алвес тогаш е уште полошо, тоа се во главно фудбалери кои ни требаа оваа сезона, можам да претпоставам колку ќе беше поразлично со нив, а и да немавме таква катастрофална трансфер политика минатото лето.

За ова што доаѓа стварно не знам што да речам, прво треба да видиме дали ќе остане Х. Рамос, па ако сеуште е он тренер, да се гради тим по негова желба, во негов систем, а не како досега само да се купуваат играчи кои несомнено знаат да играат фудбал, ама не се купени плански и немаат предодредена позиција кога ќе дојдат, па затоа и се добива впечаток дека се пропадната инвестиција, што е и точно до негде, ама со такви предуслови, тешко е некој да успее.

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Одамна читам работи во стилот не се купуваат играчи доколку Раул не ги сака, или кои можат да му го земат местото. Ама и Калдерон заеба работа, неискуството си го прави своето.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom