Фан Клуб: Реал Мадрид

Статус
Затворена за нови мислења.

Ddime

████████████████████
Член од
18 февруари 2007
Мислења
5.076
Поени од реакции
212
Не го сметам Игуаин за утка, и го пишав за да ви вратам на критиките. И вие да се правдате малце. Не ме свати со тоа.
Руд да го стават лево крило или полушпиц, ке видиме како игра. Ти разбираш дека самиот играч се буни на позицијата која што игра, класично лево крило.
Ако ти кажам дека кога игра Барса нема класичен напаѓач!?
Анри(лево)-Рони(полушпиц)-Ето(десно)------што мислиш?
Немој да гледаш состави на страници бидејки они го ставаат ињеста или чави како десно крило и го ставаат ето напаѓач.

Да сите средби на Анри се тоа, куп првенство и ЛШ

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Ок ај завршувам. Едитирав, па ај се во еден ке пишам.

Реплицирав на тоа дека Анри е "утка", како што ти кажуваш. Ако почнам да ги набројувам утките на Реал немамам време, па онака го пишав Игуаин.(да ви возвратам на критиките :))
Како прво Анри игра класичен напаѓач. А он ne игра на таа позиција али Рајкард му ја смени позицијата како и на повекето играчи. Што се разбира не е вред дека се руши концепцијата на тимот и не се знае кој што прави. Со тоа што го игра Анри е задоволителни 26средби 14гола и уште толку асистенции.
Последно од Анри е тоа што излегол во јавност и јасно го повикал Рајкард да ја смени тактиката во 4-4-2 за да може он и Ето да играа како партнери во нападот.

И за крај се извинувам за офтопиков, знам дека е за Реал(не мора да викате) али кога не сте во право, криво ми е. : )
Ај и јас да се приклучам во разговоров.
Сигурен си дека Анри играше класичен напаѓач во Арсенал? Како што знам многу често играше лево (не како класично лево крило) но играше повеќе по лева страна (нешто слично на она што го игра сега во Барса). А како што ме служи мене видот, а добро ме служи за сега, фала му на Бога...јас ако сум видел најмногу 2-3 асистенции од Анри, а не како што кажуваш дека имал 14 голови, и уште толку асистенции. Мора да признаете дека Анри е промашена инвестиција, и дека ова што го прикажува е далеку под неговите очекувања. А и се очекуваше да игра вака, зошто неможе да дојде од тим каде што бил “цар“ во секоја смисла на зборот во некој клуб каде што има барем 2-3 такви. Ова не е ниту провокација ниту нешто друго. Исто како јас што кажувам дека Савиола е чист промашај на Реал...зошто уште од прво знаев дека нема да заигра детето (неоспорни се неговите квалитети)...ама тоа е!

Ddime

████████████████████
Член од
18 февруари 2007
Мислења
5.076
Поени од реакции
212
Види сеа, он во Арсенал сам се вракаше назад за да прими топка и да ја дотркала некако напред...бидејки само он играше таму. Tоа и да несака самиот факт дека нема кој друг, мора тој. : )

И прочитај ми го погорниов пост. Бидејки до сега никогаш не играле сите 4ца заедно, секогаш еден фали и секогаш на Рајкард му се софпаѓа формацијата 433. и сите 3ца си ги менуваат позициите. Али никако некој да игра класичен напаѓач. Нешто како Руд во Реал, да чека топка...одбиена нешто така. А кај Барса центаршутевите завршуваат кај голманот.
*На почетокот тоа го играше Анри(и даваше голови од одбиени топки) али по неговата повреда и отсуство 1месец игра крило.

Еве ти сеа споредба на Реал и Барса во нападите:

Кај Реал, ситуацијата е јасна. Гаго и Диара не му се мешаат на Гути во организирањето на напад. Робен и Робињо се по бочните позиции чекаат да нафрлат(или да се убацат у шеснаесетник!-НЕЛИ Е ОВА ИГРАТА НА ЕТО И АНРИ ВО БАРСА-еве ти дека гледаш убаво?) а Руд само чекаат нафрлување или одбиена топка.(Кој го прави ова во Барса?!)

Епа во Барса, организатор: Ињеста.
Опции во нападот:1) Да му ја даде на Рони, кој е полушпиц, па он да се снаоѓа. 2)Да им ја даде на Анри и Ето кој се на страничните позиции и они да нафрлат! да му нафрлат на Рони или на некој залутан Чави/Туре. 3) Анри и Ето да се уфрлат во шеснаесетникот (Исто како Робен и Робињо кај Реал!!) па некој шут или кусо проигрување со Рони ке се деси.

Епа драги другари ова ви беше играта со Атлетико. Тогаш детално ја анализирав играта на Барса. Голот на Роналдињо само ги потврдува мојте објаснување.
Ето беше десно. чави му додје на помош, со тоа ето отиде внатре во шеснаесетник. Чави нафрли, во центарот на чеснаесетникој беше само Рони, кој успеа да ја протне топката меѓу 2ца. Анри беше сосема лево, Ето десно.

И на крај глуп да си ке видиш дека нешто му фали на Рајкард.
1) се поставува прашање, зошто го купи Анри кога не игра со 2ца напаѓачи. Тоа автомацки значи дека Ето/Анри ке седи на клупа!

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
епа кој ти е крив шо навијаш за нив.Навивај а Реал се знае кој што игра:).

Ddime

████████████████████
Член од
18 февруари 2007
Мислења
5.076
Поени од реакции
212
Армин жити мене пак прочитај. : )

И плачеше ти вака пред некое време. Али тоа е...ке се смени Рајкард и ке додјат подобри времиња.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
1) се поставува прашање, зошто го купи Анри кога не игра со 2ца напаѓачи. Тоа автомацки значи дека Ето/Анри ке седи на клупа!
Најлошо е што има двајца класични а ниедниот не игра класичен напаѓач.Е сеа да се чудиш заш го купи...ххахах

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Види сеа, он во Арсенал сам се вракаше назад за да прими топка и да ја дотркала некако напред...бидејки само он играше таму. Tоа и да несака самиот факт дека нема кој друг, мора тој. : )

И прочитај ми го погорниов пост. Бидејки до сега никогаш не играле сите 4ца заедно, секогаш еден фали и секогаш на Рајкард му се софпаѓа формацијата 433. и сите 3ца си ги менуваат позициите. Али никако некој да игра класичен напаѓач. Нешто како Руд во Реал, да чека топка...одбиена нешто така. А кај Барса центаршутевите завршуваат кај голманот.
*На почетокот тоа го играше Анри(и даваше голови од одбиени топки) али по неговата повреда и отсуство 1месец игра крило.

Еве ти сеа споредба на Реал и Барса во нападите:

Кај Реал, ситуацијата е јасна. Гаго и Диара не му се мешаат на Гути во организирањето на напад. Робен и Робињо се по бочните позиции чекаат да нафрлат(или да се убацат у шеснаесетник!-НЕЛИ Е ОВА ИГРАТА НА ЕТО И АНРИ ВО БАРСА-еве ти дека гледаш убаво?) а Руд само чекаат нафрлување или одбиена топка.(Кој го прави ова во Барса?!)

Епа во Барса, организатор: Ињеста.
Опции во нападот:1) Да му ја даде на Рони, кој е полушпиц, па он да се снаоѓа. 2)Да им ја даде на Анри и Ето кој се на страничните позиции и они да нафрлат! да му нафрлат на Рони или на некој залутан Чави/Туре. 3) Анри и Ето да се уфрлат во шеснаесетникот (Исто како Робен и Робињо кај Реал!!) па некој шут или кусо проигрување со Рони ке се деси.

Епа драги другари ова ви беше играта со Атлетико. Тогаш детално ја анализирав играта на Барса. Голот на Роналдињо само ги потврдува мојте објаснување.
Ето беше десно. чави му додје на помош, со тоа ето отиде внатре во шеснаесетник. Чави нафрли, во центарот на чеснаесетникој беше само Рони, кој успеа да ја протне топката меѓу 2ца. Анри беше сосема лево, Ето десно.

Јас барем колку што ги гледам Барса...Ето многу повеќе игра како најистурен во нападот, а не како ти што викаш играл десно. Се разбира, може некогаш да оди по страна да земе топка...ама главно игра како шпиц. И се знаеше дека неможе да играат сите 4-ца во оваа формација...како што викавте вие на почеток ФАНТАСТИК ФОР! Ништо од тоа! :)

Никола_МКД

Corazón blanco
Член од
18 март 2007
Мислења
1.213
Поени од реакции
22
Јас барем колку што ги гледам Барса...Ето многу повеќе игра како најистурен во нападот, а не како ти што викаш играл десно. Се разбира, може некогаш да оди по страна да земе топка...ама главно игра како шпиц. И се знаеше дека неможе да играат сите 4-ца во оваа формација...како што викавте вие на почеток ФАНТАСТИК ФОР! Ништо од тоа! :)
печатна грешка*. сакаше да кажи Fantastic Poor

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Лажниот Николас Кејџ дал интервјуа на многу шпански ТВ и радија значи не ги заебал само на Калдерон и Робињо.

Истот им го направил и на МИлан пред некоја година,Тоти се поздрави со него ама изглеа го познал:)зашто он бил во Италија познат шоумен.:):):)

Ddime

████████████████████
Член од
18 февруари 2007
Мислења
5.076
Поени од реакции
212
Лажниот Николас Кејџ дал интервјуа на многу шпански ТВ и радија значи не ги заебал само на Калдерон и Робињо.

Истот им го направил и на МИлан пред некоја година,Тоти се поздрави со него ама изглеа го познал:)зашто он бил во Италија познат шоумен.:):):)
Тоти по г'зот го познал. Он по тоа познава мажи. : ))

btw...немам како да го закачам лифчето на форумов. Депор-Реал 1

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Тоти по г'зот го познал. Он по тоа познава мажи. : ))

btw...немам како да го закачам лифчето на форумов. Депор-Реал 1
Ако имаш скенер скенирај го...и плесни го овде да видиме. А ако немаш...чорба :):):)

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Или сликај го со дигитален апарат па стај го.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
сликај го со мобилен.Имаш сигурно со камера телефон.Сајбер РИдер е баниран инаку ке ни го покажеше лифчето шо го уплатил.:)
кажете прв тим кој ке игра

Ddime

████████████████████
Член од
18 февруари 2007
Мислења
5.076
Поени од реакции
212
Неам телефон со камера. Ај ако фатам, иван ке го частам. : )

Ако можам некако ке го ставам.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom