Луѓе не само ја плукајте управата и јас кога сум нервозен знам да им пратам по некој „сочен“ поздрав ама факт е дека во последниве 20 години, се на се, мошне солидно не водат. Да ја исплатиме Алијанц целосно, нека се воведе како што треба правилово за финансиски фер-плеј па ќе се прашаме.
Финансискиот успех да се има во глава е секако позитивно но малку знаат да забегаат во конзервативноста на трансфер политиката Хенес и компанија и да се однесуваат ко да водат банка а не ФК. Само тоа не ги прави лоша управа.
Она што нервира е фактот што сите глеаме дека ни фали многу малку за да сме топ, а ние не интервенираме. Лев бек, централен, 1-2 бек-ап играчи енд ви ар бек ин бизнис. И ако реално гледаме пазарот за леви бекови е дефинитивно најтежок. Нема вистиснки ѕвер, а тоа што нејќат да лупнат 20+ милиони за некој како Коентрао за мене е во ред. Ме нервира кога се ценкарошат за 2-3 милиони ама кога не се однесуваат како Реал, Челзи и компанија на пазарот тоа е во ред.
И некој спомна дека требало да се стои до клубот и кога не оди - тоа е факт ама тоа не значи дека нема простор за консктруктивна критика. Не е ок кога само се руга се живо и диво ама не е страшно некој со некоја политика да не се согласува.
Ај сега да видиме што ќе се случи до крај на трансфер пазаров. Околку вБомел може нешто да мрдне читав во ТЗ. Волфсбург биле упорни и ја зголемиле понудата, Милан као се откажал, Марк самиот сакал во Англија. Ако го шитнеме ќе мора веројатно пак по лев бек да се оди зш тогаш Тимо и Густаво би ги имале на 6ка што е тамам за мене. Само не ми се верува дека толку би ја бранувале екипата нашиве, само ако му се присака и на Марк ова може да се споведе. А Клосе ќе останувал што исто мислам е ок, искусен бек-ап за Гомез, може малку притисок да прави за овој да игра стално добро и не мора и таму сега да си отвараме работа зимава да би го шитнале.