Дали би заминале во странство?

Дали би прифатиле да одите во странство?

• Да

Гласови: 485 77,7%
  • Не

Гласови: 139 22,3%

• Вкупно гласачи
    624

*pumpkin*

addicted to blue
Член од
28 август 2008
Мислења
716
Поени од реакции
23
Би заминала, прво на постдипломски, ако имам шанса би останала негде да работам, кога ќе соберам доволно пари ќе си се вратам дома и ќе си издавам свој весник!!!!!!звучи убаво, али колку ќе се исполни.....никој не знае....

~windy~

urban hippie
Член од
10 септември 2008
Мислења
774
Поени од реакции
120
Zaminav i ne se kaam nitu pak zalam, ama ednostavno ne se cuvstvuvam svoja tuka!Iako na pocetok izgledase deka sekoj moze da si go najde mestoto vo zemjata vo koja se e vozmozno, vo prvite nedeli se cuvstvuvav kako Mr. Bin...freak neviden:toe:
No kako minuva vremeto, pocnuvas da ja menuvas formata i op ete si vo mozaikot...just like that! Novo e, razlicno e, vozbudlivo e, tesko e, tazno e...ama nezaboravno i prekrasno e!
Vredi da se iskusi ama da pomine godinava i nisto nema da me spreci orelski krilja da si metnam i vnasi strni da si preletnam:vozbud:
Sepak pozitivno e toa sto tuka svativ deka imam ubav zivot tamu i deka Makedonija e edna mala, haoticna zemja koja me pravi presrekna...:smir:

Член од
26 септември 2008
Мислења
25
Поени од реакции
2
Многу сум приврзана за моите блиски ,премногу би ми било тешко да отидам негде во странство.Сакам да отидам на некој си период, за студии или за работно искуство и пак би се вратила тука...мислам дека не би можела да го напуштам проклетово Скопје.:)

Gebels

Ела да те бац’м!
Член од
15 март 2007
Мислења
681
Поени од реакции
4
Би заминал најискрено во Дубаи. Кога видов што напраиле будалите, а какво говно било пред 10 години, ми се приоде ептен таму. Башка за работа било ѕвер. Паричка паричка...

Член од
27 септември 2008
Мислења
2
Поени од реакции
0
bi ja iskoristila prvata sansa za da zaminam:eek:lee::eek:lee::eek:lee:ama malku e potesko za zaminuvajne

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Би заминал најискрено во Дубаи. Кога видов што напраиле будалите, а какво говно било пред 10 години, ми се приоде ептен таму. Башка за работа било ѕвер. Паричка паричка...
Секогаш, ама баш секогаш во тие "поразвиени" арапски земји ќе бидеш само работник и жител од втора/трета класа. Никогаш нема да можеш да поседуваш свој бизнис (мислам исто и за имот), и за се` што ќе сакаш да направиш, Арап ќе мора да ти биде газда (барем на хартија).. ова од пријатели кои и покрај тоа што живеат таму 15 години и имаат брдо пари, пак се под доморотците.

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Уште вечерва го фаќам првиот авион само да ми се пружи добра шанса бар за почеток. Преку глава ми е од Македонија и од вона би метрополата Скопје каде е целата факинг шанса за демек успех во животот

Член од
8 април 2007
Мислења
725
Поени од реакции
6
Заминав од мк, во станство сум, премногу далеку.
Мн сум поврзана со сите таму, мн ми фалат и неможам целосно да се препуштам на животот овде затоа што постојано ми навираат секавања, моменти, делови од минатото. Нон стоп сум во контакт со сите таму и послесно ми е..
Но се помирив со фактот дека и тука не е толку лошо, дека сепак, секој треба да тргне по својот пат и да го достигне успехот, да се стреми кон подобро. Цел ми е да бидам успешна па се надевам ке ја исполнам. Иако секој ден бројам уште колку месеци имат дури да се вратам на одмор :pipi:
Кога некој bи ми рекол за странство пак, би заминала, но сепак да биде некаде во Европа, се знае си имаш работа со луѓе со европски менталитет, слични на тебе. Сепак не се каам, знам дека има иднина, да завршам па псоле здравjе боже кај сакам можам да одам и да живеам.
А мк си е мк, наше си е наше, и додека некој не замине надвор секогаш ке вика ваква е таква е, никаква е, нема просперитет, нема ништо..Но кога ке замине, мислењето се менува, почнува да ти фали и свакаш колку е тешко да си далеку од дома.
Точно е она што рекле "само дома си е дома"! :smir:

Gebels

Ела да те бац’м!
Член од
15 март 2007
Мислења
681
Поени од реакции
4
Секогаш, ама баш секогаш во тие "поразвиени" арапски земји ќе бидеш само работник и жител од втора/трета класа. Никогаш нема да можеш да поседуваш свој бизнис (мислам исто и за имот), и за се` што ќе сакаш да направиш, Арап ќе мора да ти биде газда (барем на хартија).. ова од пријатели кои и покрај тоа што живеат таму 15 години и имаат брдо пари, пак се под доморотците.
Абе до негде си у право. Али не мора да значи дека Арап ќе ти биде газда или не знам кој. Сакам да кажам дека и како домородец, шо викаш, живееш ко господин. Пријателите твои се жалат нешто од таму? Не им е убаво? Чисто се сомневам дека не им е. А башка таму, и во некои околни земји, као Кувајт на пример, има премногу европејци, да не кажам и Македонци, што е уште еден плус за полесно прилагодување, снаоѓање во средината итн...

Член од
4 јули 2008
Мислења
385
Поени од реакции
18
да да даааа одма ќе отидам и не се вртам назад те тато мама.. те друштво ова она..ма едвај чекам да отидам некаде..уствари иам време треба да завршам прво средно:wink::wink:

Член од
25 септември 2007
Мислења
8
Поени од реакции
0
Da go dovrsam ovoj faxo (oti idi ucenje kolku za doma da se radvat) i odma begam da mozam ic ne mu ja mislam koj ja *** ovaa drzava sho nema rabota, uslovi, ili nesto slicno plus sho i da rabotis nisto ne e kako sho treba plateno

Член од
27 јануари 2008
Мислења
1.611
Поени од реакции
85
Па да, мислам дека условите тука се многу полоши... но дали оваа тема има конкретно прашање, во странство на работа, во странство на живеење и тн...?
Позз..

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
И да отидеш негде у странство, те чека само едно нешто.
WORK работа друже. таму си печен,мораш да работиш за тоа си отиден,а овдека не ти се работи,можеш да заебеш.
Али ипак кај нас ептен се поместени работите во лоша насока, и со поштена работа ништо неможеш да направиш.Али па и не е све у парите да ги се мочам кој ги измисли:vozbud:
за у странство доволно тие да си понесеш радничко одело и пижами,за друго не ти треба:pos2:

Justice for All

Tempus fugit
Член од
17 јули 2008
Мислења
1.372
Поени од реакции
85
И да отидеш негде у странство, те чека само едно нешто.
WORK работа друже. таму си печен,мораш да работиш за тоа си отиден,а овдека не ти се работи,можеш да заебеш.
Али ипак кај нас ептен се поместени работите во лоша насока, и со поштена работа ништо неможеш да направиш.Али па и не е све у парите да ги се мочам кој ги измисли:vozbud:
за у странство доволно тие да си понесеш радничко одело и пижами,за друго не ти треба:pos2:
Да за тоа си во право, ама бар нема да морам да се замарам со овдешниве ГЛУПИ проблеми. И барем ќе знам дека моите деца ќе имаат подобра иднина. Рече што ќе речеш, животот е подобар во поразвиена земја.:toe:
Ќе црнчам ама ќе знам дека со работа сум стигнал кај што сум стигнал. Чесно.

Kajgana Shop

На врв Bottom