Максимална брзина со која сте возеле моторно возило?

Tommy1207

Појмааа немаммм
Член од
2 декември 2009
Мислења
64
Поени од реакции
4
фабричките податоци околу максималната брзина и реалната максимална брзина се разликуваат затоа што во фабрика мерењата се вршат во идеални услови т.е. во таканаречени тунели на лента која симулира пат.Значи нема ветер ниту од напред ниту од позади и подлогата е идеално рамна за разлика од автопат каде имаме угорница или удолница.На "Fifth Gear" кога ги тестираат колите на стаза секогаш имаат разлика во максималната брзина од тоа што го напишал производителот во спецификацијата.Башка километражата мозе да краде дури и до 30+ - во зависност од гумите дали се 13 , 14,15,16,17.......

?

..........

Гостин
Не повеке од 110, 120, инаку да, не сум положен, немам кола, а немам ни здраствена книшка.

ice_cube

The SexX.
Член од
16 јули 2008
Мислења
2.240
Поени од реакции
309
Максимална брзина на Хонда 600 е 250 километри на сат, значи на идеална патека, без патник на неа.

.
Не е точно ова. Татко ми имаше Honda Cbr 600 2002 година, го мереа полицајци со радар и покажа 297km/h. Татко ми има 100 кила негде, па ти види.

S

StormRage

Гостин
па ме зачуди тоа викаш неиде повеќе .. како може нова кола е сепак а да не иде... инаку и стокецов е 1100 кубика... се кладев со друагр у колите дека ке кренам 160 ја изгуби кладбата али не иде да му ја земам колата. али затоа напуни резерварот после... :)
Шо ви е чудно? ја во 101 сум се возел со 190 и со бмв се тркавме :) ама шо машина имаше то е друга работа :smir:

Член од
5 август 2007
Мислења
113
Поени од реакции
5
Kaлибра 2.0 максимална брзина е 204 километри на сат.

Ако имаш со 16 вентили тогаш таа има максимална брзина 220 на сат али то е максимум што може да достигни.
друже грешка си јас ја иам 2.0 8в па иде преку 220

Член од
26 февруари 2007
Мислења
366
Поени од реакции
10
Не е точно ова. Татко ми имаше Honda Cbr 600 2002 година, го мереа полицајци со радар и покажа 297km/h. Татко ми има 100 кила негде, па ти види.
Другар ја претера со брзиниве, хонда цбр од 2002 година ти оди 250-255 реална брзина и нема теоретски ама никакви шанси радарот да покажал 297. 100% лага ти е напишаново, да бил расипан радарот нема шанси зошто можно е да покаже помала брзина само. А и да возел таткоти 250 еве кај ли на таа брзина ги видел џандарите и успеал да застане. Со таа брзина нема бојата да ти ја видат а не па да те сопрат. Сузуки GSX-R 1000 K9 кој важи за најбрз мотор од јапонската четворка оди максимално декларирано 297-8 така нешто беше што значи дека нема шански една шестотка постара 7 години од овој модел да оди толку.

ice_cube

The SexX.
Член од
16 јули 2008
Мислења
2.240
Поени од реакции
309
Другар ја претера со брзиниве, хонда цбр од 2002 година ти оди 250-255 реална брзина и нема теоретски ама никакви шанси радарот да покажал 297. 100% лага ти е напишаново, да бил расипан радарот нема шанси зошто можно е да покаже помала брзина само. А и да возел таткоти 250 еве кај ли на таа брзина ги видел џандарите и успеал да застане. Со таа брзина нема бојата да ти ја видат а не па да те сопрат. Сузуки GSX-R 1000 K9 кој важи за најбрз мотор од јапонската четворка оди максимално декларирано 297-8 така нешто беше што значи дека нема шански една шестотка постара 7 години од овој модел да оди толку.
Значи бега за 50 километри километражата? Затоа што на моторот имаше километража која покажува 300...
Брате не лажам јас, не ни претерувам. Не е финтата да измуслуваме тука, него да дискутираме за најголема постигната брзина.
Моторот беше домаќински одржуван, првите 1000 километри (баш ке го прашам стариот ќе ти кажам точно колку километри) беше возен под ниски вртежни моменти, не беше силован, не го стискаше за за да се праи фраер. Иначе, возел од центар накај Белви, џандарите го мереле кога идел натака. На враќање го сопреле и му честитале :pos: (татко ми е џандар иначе:D)

Така да немам ни најмала намера да лажам, лажењето е едно нешто кое најмногу го мразам и изгубив другар поради тоа лажење. I think you are getting the point :tv:

Член од
26 февруари 2007
Мислења
366
Поени од реакции
10
Не оди тој мотор 297 па нема врска како е одржуван, и самиот возам мотори и знам дека моторот оди колку што е декларирано како и со колите еве 5 да оди повеќе над тоа неможе у никој слулај. А ЦБР од 2002год над 250км/ч не мрда па што и да е. Новата Р6 која се врти на 19 0000rpm и е 100Х понапредна од сите шестотки од 2002 година оди максимално 270км/ч што е рекорд за 600.

С

Спенсер

Гостин
Значи бега за 50 километри километражата? Затоа што на моторот имаше километража која покажува 300...
Брате не лажам јас, не ни претерувам. Не е финтата да измуслуваме тука, него да дискутираме за најголема постигната брзина.
Моторот беше домаќински одржуван, првите 1000 километри (баш ке го прашам стариот ќе ти кажам точно колку километри) беше возен под ниски вртежни моменти, не беше силован, не го стискаше за за да се праи фраер. Иначе, возел од центар накај Белви, џандарите го мереле кога идел натака. На враќање го сопреле и му честитале :pos: (татко ми е џандар иначе:D)

Така да немам ни најмала намера да лажам, лажењето е едно нешто кое најмногу го мразам и изгубив другар поради тоа лажење. I think you are getting the point :tv:
ееее другар... ова е мишн импасабл... дај бе не зезај... ја ти верувам, али работава е Да видам и пак да неверувам... 600ка да иде толку... ај 1000че да е да,али 600... незнам незнам...:vozbud:

ice_cube

The SexX.
Член од
16 јули 2008
Мислења
2.240
Поени од реакции
309
Не оди тој мотор 297 па нема врска како е одржуван, и самиот возам мотори и знам дека моторот оди колку што е декларирано како и со колите еве 5 да оди повеќе над тоа неможе у никој слулај. А ЦБР од 2002год над 250км/ч не мрда па што и да е. Новата Р6 која се врти на 19 0000rpm и е 100Х понапредна од сите шестотки од 2002 година оди максимално 270км/ч што е рекорд за 600.
ееее другар... ова е мишн импасабл... дај бе не зезај... ја ти верувам, али работава е Да видам и пак да неверувам... 600ка да иде толку... ај 1000че да е да,али 600... незнам незнам...:vozbud:

Позз :D
Знам дека не е 300, но е најголемата брзина што ја најдов снимена.
280, не е малце.

Член од
26 февруари 2007
Мислења
366
Поени од реакции
10
Е сеа глеј вака :D, Типов тука возоии 280, мислам моторот му покажува 280 но секој километражник особено на моторите при максимална брзина покаќува 7-10% повеќе и прогуглај малце ќе видиш така дека е. Така да ако овој го мерат на радар би покажал 250-60 што е можно но 297 на радар неможе ни една шестотка. Е сега најглавното, CBR600 од 2002 година се една генерација поназад од 2003 година што значи деа од 2003 година имаат скроз различен мотор што е побрз. Тоа ти е тоа, имам и самиот мотор и возам друго могори и знам кој мотор колку може и со сигурност ти викам ниедна шестотка не оди над релани 270км/ч(Р6) и оба зборам за 2009/20 модели.
Инаку еве ти Honda CBR600 2002год. 110ks
http://www.totalmotorcycle.com/photos/2002models/2002-Honda-CBR600F4ia.jpg

A еве Honda CBR 600 2003год. 118ks

Kако што можеш да приметиш хондата од 2003 е 10 пати по спортски дизајнирана и има доста по агресивен и лут изглед a i 8ks не се малце кај 600 кубика мотор.

ice_cube

The SexX.
Член од
16 јули 2008
Мислења
2.240
Поени од реакции
309
^
Како првиот беше моделот, F4, само друга боја.
Тогаш зашто имаше километража што иде до 300? Ок ајде, можеби вози 300 во идеални услови, без отпор на воздух итн итн.
Зашто тогаш ги прават километраживе погрешни незнам :uvo:

Член од
26 февруари 2007
Мислења
366
Поени од реакции
10
Тој и е F4, само ме мрзеше да пишувам, инаку километражите ги прават на сите мотори до 300 старите, новиве се дигитални па нема врска тоа. Инаку и кај мене на колата 280 е графирана па нема шанси никогаш да оди 280. Релна брзина и е 215 иако ја иам возено и 240 али џабе. Така ги прават километражите зопшто е со некој закон мислам пропишано да покажуваат повеќе но и има многу променливи кај моторите и колите така да неможат никогаш да испитаат точно. Инаку максимална брзина кај колите се мери со двајца во неа и пола резервоар гориво.

Kajgana Shop

На врв Bottom