Што ви недостига од детството?

• Креатор на темата Креатор на темата Buci
  • Време на започнување Време на започнување

+ безгрижниот живот кој го имав(и што сите го спомнаа :)) ми фалат некои од старите другар(к)и кои се измениjа, исто ми фали мајка ми,двете баби и двата дедовци... :cry:

ОД ДЕТСТВОТО МИ НЕДОСТИГА ДЕТСТВОТО

Татко ми:( и безгрижната насмевка што ја носи секое дете,а за неа станува свесно кога ќе порасне.

Да ми недостига нешто... Тешко. Не се сменив многу. Добро, однадвор, и можеби малку ми дојде паметот.
Кај единаесеттата почнав со она "не сакам да пораснам". Па нешто подоцна беше "страв ми е да пораснам". Кого лажам, уште го кажувам тоа. Само, зналчително поретко. Зашто сега мислат дека се зезам. Поарно така. :pipi:

Единствено чувствувам дека отсуството на една личност измени многу од мене. Личност која никогаш не ја запознав, а да ја запознаев, нештата денес ќе беа поинакви. И за двајцата.
Друга личност, која ја имав на многу кратко. Мислам најсреќна бев тоа време. Прерано ми замина, тоа е тоа...
И старото маало, еве. Тоа би било се`.

Безгрижноста... тоа што не го приметував сивилото на реалноста и не бев оптеретена со разни проблеми... :(

Другарчињата!!!

Моите другари од маало, повеќето си заминаа во странство.

Играчките, другарствата, лудите работи, симпатиите:) и пред се деновите во кои си живеев без да се нервирам и без размислувања што ли ќе правам во животот:)

Жмурка , Граница , најмногу безгрижноста . Тоа е нешто што најмногу вреди кога сме мали . Зашто тогаш не сваќаме што е проблем , а сега неможеме ден без него .

~*~

Силата да направам се што ќе посакам без стравот од казната која потоа следува, понекогаш и јас на сама себе си недостигам како дете.
:cut:

Безгрижноста и слободата пред се :toe: потоа дружењето, маалските игри, лудориите што ги правевме...

Ми недостигаат многу личности.. повеќето од нив пропаднаа, некои заминаа далеку и сега повремено се враќаат па надокнадуваме некако :)

Ми недостига првата симпатија, првото подарено цвеќе скинато од дворот на комшиите..

Ми недостигаат моментите кога се учев да возам ролерки (боже каква брука бев) , Backstreet Boys, Peter Andre и Spice Girls...Ми недостига Barbie, уште се сеќавам кога и ја офарбав косата розева:kesa:
Се ми недостига од детството.

Ми недостасува само безгрижноста!

Ми недостига чувството на безгрижност и слободата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom