Пудра ...

• Креатор на темата Креатор на темата Чек Он Ит
  • Време на започнување Време на започнување
Ја користам Menhetten Anti Shine , но само преку зима кога е поладно оти многу е густа. Имам мрсна кожа па таа ми е супер оти има талкаста структура и убаво покрива и нема мрсен отсјај на челото. Преку лето не користам многу, ама кога ставам, ставам Young Derm, нежна е и воздушеста и не ги затнува порите, ама убаво покрива.
Значи убава си :back:

Користам пудра и имам секави, течна најчесто ставам.
Посебна за дење посебна за навечер.
Дење ставам РЕВЛОН и многу сум задоволна од таа, зошто имам сува кожа и најдобро ми прилега, МАКС ФАКТОР мирикл тач ја имам ама нешто посебно не сум задоволна од неа исто како воздух е, МЕНХЕТЕН е исто многу добра ама неможам да најдам нијанса за мене, и најсветлата ми е темна!!!!!
А и од течните на МАКС ФАКТОР не сум најзадоволна зошто ако ме фати малку сонце одма ми се познаваат точки по лицето.
А коректор на користам зошто пудрата ја употребувам и како коректор

Во право си за Менхетен, и мене најсветлата нивна ми е темна на мојот тен, за жал а имаат убава текстура. Макс Фактор ми го пресуши лицето а и ми се појавија некакви пеги (незнам дал од сонцето дал од нивната пудра
), па сега земав Севентин Time Zone, како кадифе е, преубава, број еден.

Да ја користев и на севентин пудрата ама ми се засити лицето бидејки повеке од 5 месеци ставав од таа , имаш право добра а!

Користам ама само малите(ко ке не сум спана поголеми) подочници да ги покријам. А иначе акни многу ретко ми се појавуваат:pipi:

пудра користам речиси секогаш и смачено ми е веќе но морам бидејќи кога бев 2ра година средно имав проблеми со лицето и одев на козметичар доооолг период...а сега се каам зошто ми останаа многу лузни и црвени точки на лицето и поради тоа користам пудра за да ги прекријам... ако знаеете некој лек за тоа ве молам кажете ми?

пудра користам речиси секогаш и смачено ми е веќе но морам бидејќи кога бев 2ра година средно имав проблеми со лицето и одев на козметичар доооолг период...а сега се каам зошто ми останаа многу лузни и црвени точки на лицето и поради тоа користам пудра за да ги прекријам... ако знаеете некој лек за тоа ве молам кажете ми?

До црквата Св. Димитрија во Скопје, има една мала да не речам неугледна продавничка, Козметика Снежана. Тие се козметолози со традиција, и само кај нив се продава еден пилинг кој многу помага за овие работи. Имено, не етоа пилинг со зрнца за површинско чистење туку длабински. Се става памукче на шпатула и исчистено и суво лице се премачкува со оваа смеса. Настанува пецкање и црвенило ама се трпи. По 4-5 дена кожата почнува да се лупи, малку е непријатно, баш лушпи паѓаат и тоа трае околу 7 дена мислам лупењето. после тоа кожата е обновена, нови млади клетки на површина...милина. Со неколку такви лупења (да речеме еднаш месечно) ќе има видливо подобрување на тенот.

Кажи ни за резултатот инаку не е скапо, 150 денари е.

Impala и Delin течна пудра за во критични случаи за излегување навечер.. :)
Ама не многу често.

Samo za pokrivanje na moite podocnjaci koga ne sum spiena i zimno vreme zaradi toa sto stiti od ladno. Inaku koristam najcesto IMPALA...:kafe:

мене пудрата ми стана навика и скоро секогашставам затоа што имам подочнјаци сега само камена користам многу ретко течна пудра:toe:

па ставам течна пудра,камена речиси никогаш.maxfactor,menheten i revlon се покажаа како најдобри.:pipi:

ПРАШАЊЕ..да не знаете каде можам да најдам пудра слична на онаа што светка од севентин,ама некоја поефтина варијанта? СЕСТРА МИ МЕ ПУКНААААААА.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom