Фан клуб: Работнички

RedBlack

Grof
Член од
28 март 2008
Мислења
4.712
Поени од реакции
3.063
ajde daj boze da e taka i rabotava ke bide: PAK KE SI JA ZAPEEME STARATA PESNA :vozbud::vozbud::vozbud:

Near

Рандом лик од соседството
Член од
26 март 2009
Мислења
4.288
Поени од реакции
6.998
Дај кажи на сите шо е работата,не не стрви вака сеа...Или па не раскажуј вака на форумот кажи му само на твоите

Z

ziko bt

Гостин
СЕ БАРА НАЧИН ЗА ОПСТАНОК
Одбор за спас на Работнички
Формирање управен одбор за спас на клубот ќе биде првиот чекор што ќе го направи најтрофејниот кошаркарски колектив, Работнички. По откажувањето на генералниот спонзор „Фершпед“ од понатамошно финансирање на клубот поради забраната за вршење дејност од Царинската управа на Македонија, почнаа обидите да се спаси клубот. - Планираме да создадеме Управен одбор и да се обидеме да го спасиме Работнички. Во него би требало да има и поранешни кошаркари и дел од сегашната управа. Ќе се обидеме да најдеме решение за состојбата што не снајде - изјави Горан Костовски, директор на Работнички. Тој вели дека го боли што спортот и неговиот клуб се жртви на политиката и што се уништува Работнички, кој со помош на „Фершпед“ со децении успешно ја промовираше Македонија во Европа. - Политиката воопшто не ме интересира, не сум член на ниту една партија, мене ме интересира само кошарката, спортот ми е на прво место и тоа е единствената партија за мене и за сите во Работнички. „Фершпед“ отсекогаш бил коректен во финансирањето, се што ветиле исполниле до последен денар - вели Костовски. Се шпекулира дека има луѓе и фирми кои нема да дозволат брендот на македонската кошарка да згасне. Приказните за нови спонзори ќе бидат „Кометал“ или „Орка трејд“. Сепак, според вработените во клубот, засега никој не покажал интерес. Првата компанија лани се откажа од женскиот ракометен гигант Ѓорче Петров, а сака да го напушти генералното спонзорство и во фудбалскиот клуб Вардар. „Орка“ во минатото имаше неколку неуспешни излети во кошарката и во фудбалот и не влеваат доверба кај најдобриот кошаркарски клуб во Македонија. Додека трае финансиската неизвесност во Работнички, клубот загуби шест играчи на кои им истече договорот, а тројца се на излезната врата.

|MkD|hUnTeR

Golden Lords
Член од
15 мај 2009
Мислења
187
Поени од реакции
4
следнава година ако работнички земе титула ке биде нешто невероватно

Near

Рандом лик од соседството
Член од
26 март 2009
Мислења
4.288
Поени од реакции
6.998
Ако ама не ми се верува...Денес прочитав дека Костовски сакал преодниот рок да трае до 24 јули.

Madrid

Timeless
Член од
23 март 2008
Мислења
3.899
Поени од реакции
154
Ако ама не ми се верува...Денес прочитав дека Костовски сакал преодниот рок да трае до 24 јули.
Нема ништо чудно, фер ќе биде да му се дозволе. Сепак се у незавидна ситуација, мислам дека здружението на прволигаши ќе ја рзабери нивната ситуација, оти на секој може да му се случе.

Феномен

Џомба
Член од
21 август 2008
Мислења
4.837
Поени од реакции
111
Леле, значи кои комплекси ги имаат играчите на Работнички.
Тасовски сега на Телма, вика дека е од Велес.
Грнчаров на Facebook ставаше глава дека е од Скопје, поточно Аеродром.
Трајковски зборе нешто за ниви, а до 15-6 години живеел во рурален дел од Македонија :kesa:

Жално но вистинито:music5::music5:

Член од
3 март 2008
Мислења
1.131
Поени од реакции
68
Трајковски зборе нешто за ниви, а до 15-6 години живеел во рурален дел од Македонија :kesa:

И?
:nesvest:

Член од
31 јули 2008
Мислења
2.800
Поени од реакции
1.520

хахахахахахахахахахахахахаха

ааааааааааааааааааааа :tapp: :pos2:

И што и? Све му набиле комплекси на сопствените играчи..... :tapp: :tapp: :tapp: :tapp: :tapp: :tapp: :tapp: :tapp: :tapp: :tapp: :tapp:

Член од
27 јуни 2008
Мислења
1.194
Поени од реакции
13
Нема ништо чудно, фер ќе биде да му се дозволе. Сепак се у незавидна ситуација, мислам дека здружението на прволигаши ќе ја рзабери нивната ситуација, оти на секој може да му се случе.

pa MZT poslednite 4-5g e vo takva pozicija pa so?? ali kfm ke im odobrat na rabotnicki se znae deka kfm e rabotnicki...

Член од
21 мај 2008
Мислења
545
Поени од реакции
110
abe ako pocne KFM strogo da go pocituva pravilnikot i da ne pravi otstapki ponekogas kako sega so rabotnicki vo slucajov pola ekipi ako ne i site od prva liga nema da vidat kosarka naredni 5 god. zosto site se dolzni finansiski do gusa sprema KFM...

Kajgana Shop

На врв Bottom