Dota Heroes build

• Креатор на темата Креатор на темата Mac))
  • Време на започнување Време на започнување
85105992hd9.jpg

Ти напишав за овој билд у дота скиншотс.

Па ти викам, ако ја имаш втората 4 пати, криповите не ти земаат енергија, блокира не знам колку беше, некаде 24 демиџ на секој удар. Вангаурдот дава 65% да блокира 45 демиџ на секој удар, што значи имаш 65% да блокираш 21 демиџ, шо не се исплаќа за 2400 голд. Така да, никојпат не прави вангуард на Тидехантер.

Mortred треба да изгледа вака според мене
Power Treads
BKB
Batlefury
Satanic
Monkey
Buterfly или Radiance или Curias

Јас вака го играм Pudge:
BoT
HOD
Radiance
HoT
Aegis
Satanic

Ја него би го играл со

BoT
HoD
Shiva
HoT
gg :)

Јас не правам худ на бучерот, барем не у озбилни игри. Може да си купиш само тоа што дава +15% одбивање на магиите.

Зошто? Па бучерот ќе биде rune abuser во текот на early game, 8те хп-регенерација стварно не му се потребни, бидејќи има многу малку мана, кога ќе пушташ ботле за мана, ќе се лечиш. 1800г не се за фрлање ( худ ), за тие пари може да си направиш phase boots и еден брасер.

Јас не правам худ на бучерот, барем не у озбилни игри. Може да си купиш само тоа што дава +15% одбивање на магиите.

Зошто? Па бучерот ќе биде rune abuser во текот на early game, 8те хп-регенерација стварно не му се потребни, бидејќи има многу малку мана, кога ќе пушташ ботле за мана, ќе се лечиш. 1800г не се за фрлање ( худ ), за тие пари може да си направиш phase boots и еден брасер.

Hood-ot на бучерот стакува чудно. Исто ко да дава 30% м.деф. Така да разликата кога пушташ рот без худ и со худ е голема..

Resistance with Cloak and Flesh Heap - 46.4%-losing 10 hp less per second for 650 gold.

Resistance with Hood and Flesh Heap - 55.9%-losing 10 hp less per second for 1700 gold.

Би можел да ви дадам некој совет ама ни у Кавадарци "МАЛКУ" поинаку си ги викаме хероите и итемите нема баш најдобро да се разбериме :pos2:

Ако може некој да ми каже кој херој е најдобар да се игра против веномансер и шо да му се склопе нанего?

Хм од одма ми текна на Tidehunter. Од првин ќе му ја појачаш таа магијата да одбива магии на секои 8 секунди и ќе немаш гајле против него. После можеш со Луцифер, Лион и тако даље :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom