Фудбалски трансфери - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување
Па ваљда ако си јак ќе допринесеш за титули, или можда грешам? Ако е за тоа дај некој шпиц од летонска лига ќе земеме, гарант дал 50 гола сезонава, што има везе што е слаба лигата, битно дал голови.
Мани ги гледаат и титули, али само кога им одговара.

Што имаат врска титулите со златната топка?

Според мене Кејн.
Јамал не беше на ниво на СП, влечеше повреда.

Кејн, Јамал и Мбапе.
Како нема врска ? Како можи играч да освои златна топка во тим кај што во сите натпреварувања се испосрал.
Јамал можи во Ла Лига да биди најдобар играч на сите други натпреварувања не постоеше

Па ваљда ако си јак ќе допринесеш за титули, или можда грешам? Ако е за тоа дај некој шпиц од летонска лига ќе земеме, гарант дал 50 гола сезонава, што има везе што е слаба лигата, битно дал голови.
Па не треба и титулите да се само причина.
Ако е така Руиз треба да земе годинава, освои и ЛШ и СП.

Сум кажал повеќе пати и тука, Златната топка е лично убедување на тие што гласаат, ни се свиѓало на нас или не.
Се додека нема критериум, ќе си победува тој со најмногу поддржувачи од играчи, тренери и новинари на репрезентација.

Како што кажа, а јас се слагам, Јамал, Златната топка треба да оди кај играч што е атрактивен за гледање. Играч што едвај чекаш да добие топка, да напрај некој потег, да ја смени играта. Не да набива голови и да билда стататистика. Пример за такви фудбалери во денешно време има малку. Комбинација од повеќе нешта треба да биде, но не едно да биде пресудно - пример освоена титула.

Порано лупаа глупости дека требал да освои затоа што имал 18 години, сека заради атрактивност на гледање. :pos:

Инаку според мене Кејн треба да ја земе, заборавив да кажам. Кејн, Квара, Јамал, Меси.

Последно уредено:
Како што кажа, а јас се слагам, Јамал, Златната топка треба да оди кај играч што е атрактивен за гледање. Играч што едвај чекаш да добие топка, да напрај некој потег, да ја смени играта. Не да набива голови и да билда стататистика. Пример за такви фудбалери во денешно време има малку. Комбинација од повеќе нешта треба да биде, но не едно да биде пресудно - пример освоена титула.
Аа па тогаш Гарначо е вистински кандидат, а земе топка чекај циркуси.
Што има везе што ќе ја изгуби одма, интересен е за гледање.

Зошто воопшто се става опција за откуп назад.
Не е во ред за малите клубови што ќе им ги разиграат играчите.

Од друга страна малите клубови така полесно доаѓаат до талентирани играчи.
Сигурно без опцијата за откуп друга ќе биде цената на играчот. Не дека немаа бенефит Комо од Паз и Рамон, каков и да е договорот.

А кога сме кај златната топка имам коментирано, најглупо нешто во доделување на индивидуална награда е да се гледа тимскиот успех.
Годинава Кејн издоминира.

Се додека нема критериум
Како бе нема критериум, илјада пати е кажано кои се критериумите според кои гласаат новинарите:

1. Индивидуален перформанс и решителност
2. Тимски успех и освоени титули
3. Фер плеј

Играчот треба да има комбинација од сите критериуми, не може да освои златна топка само со stat pad против отепани екипи и без никаков успех. Ако е така ќе треба да се одбере играч од некоја фармерска лига каде си билда статистики против отепани екипи. Според мене логично е играчот да има тимски успеси, а не само stat pad против земјоделци.

Од друга страна не може да се гледа само освоени титули, не може играч да добие златна топка само затоа што играл во јака екипа/репрезентација како кога пред неколку години некои бараа Жоргињо да добие златна топка :pos:или Дани Карвахал 2024, а сега гледам дека и братот Фабиан Руиз смета дека имал шанси за златна топка. :pos:

Затоа и мислам дека новинарите ќе избираат помеѓу Кејн и Јамал, едниот имаше подобар индивидуален перформанс, другиот има повеќе титули (да не забораваме дека СП најмногу го ценат), а ништо чудно пак да добие Дембеле или Кварацкелија, иако јас лично повеќе би преферирал да добие Кејн.

Како бе нема критериум, илјада пати е кажано кои се критериумите според кои гласаат новинарите:

1. Индивидуален перформанс и решителност
2. Тимски успех и освоени титули
3. Фер плеј

Играчот треба да има комбинација од сите критериуми, не може да освои златна топка само со stat pad против отепани екипи и без никаков успех. Ако е така ќе треба да се одбере играч од некоја фармерска лига каде си билда статистики против отепани екипи. Според мене логично е играчот да има тимски успеси, а не само stat pad против земјоделци.

Од друга страна не може да се гледа само освоени титули, не може играч да добие златна топка само затоа што играл во јака екипа/репрезентација како кога пред неколку години некои бараа Жоргињо да добие златна топка :pos:или Дани Карвахал 2024, а сега гледам дека и братот Фабиан Руиз смета дека имал шанси за златна топка. :pos:

Затоа и мислам дека новинарите ќе избираат помеѓу Кејн и Јамал, едниот имаше подобар индивидуален перформанс, другиот има повеќе титули (да не забораваме дека СП најмногу го ценат), а ништо чудно пак да добие Дембеле или Кварацкелија, иако јас лично повеќе би преферирал да добие Кејн.
На светското Јамал имаше најмалку придонес за успехот на Шпанија, само хајпање доби.

Back
На врв Bottom