Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
obozavam koga plakjanjeto na dejvid geta 500k ili pak milionce od neli, "pari koi ne se od budzhetot", se opravduva so uzasnite potezi na sds i natofestovite.

toa e dobar pokazatel do kade ste zaglaveni vo shupakot na lugje koi nikogash ne bi ve branele, opravduvale i vi se smeat kakvi ste korisni idioti i kurtoni.
Вие петоколонашите нема никогаш да разберете зошто треба да се слави независност и што значи тоа за една држава. А како ќе разберете, над телевизорот сликата од Тито гледа.

Треба сите медиуми и видни поединици кои крекаа за наводното подржување на Ратко Младиќ, да се види како регираат сега на општо-албанската подршка на албанските воени злосторници. Да се споредат нивните реакции од пред неколку дена и денес.
А владини поединци? Жмицко ? :cautious:

Види ја само собава во која ги примиле. Ова е канцеларија на некој вработен,
... оваа просторија е канцеларија во Конгресот на САД во Вашингтон, поточно работниот кабинет на американската конгресменка Клаудија Тени (Claudia Tenney) каде нашата македонска делегација ја посетиле.

... како личната канцеларија на конгресменката Тени водата на масата најверојатно е нејзино приватно шише кое веќе го користела пред да започне средбата.

... канцелариите на американските конгресмени се релативно мали и таму се одржуваат кратки, динамични состаноци кои траат по петнаесеттина минути, за разлика од големите државни сали за конференции каде однапред се поставуваат чаши и вода за сите, во овие кабинети најчесто нема формално послужување освен ако гостите самите не побараат.

...на вакви официјални патувања, членовите на делегацијата често имаат свои протоколарни тимови кои се грижат за нивното освежување непосредно пред или по состаноците.

Последно уредено:
Зш јас, не сум јас тој што зима пари за да го труе форумов. Кој си ја има мувата на капата....
Sojma to vrska, zatni mu gi muckite na site.
Vakva sansa ne se propusta.
Ke napraev jas ama mi zabranija od partija :pos:

Вие петоколонашите нема никогаш да разберете зошто треба да се слави независност и што значи тоа за една држава. А како ќе разберете, над телевизорот сликата од Тито гледа.
ad hominem i ad hominem.

ja petokolonash, komunjar itn, a koga vecenopozicioner pravese protesti i trpeshe zakani po zhivot u vreme koga sds dui tandemot bese politicki najsilen, i toa od lugje so voeni tituli od dui, vie jakive patrioti ja branevte drzavava i nacionalnite interesi na tastatura i si go drkavte eden na drug pod masa.

nikoj ne rece deka ne trebalo nezavisnost da se slavi, tuku vie botcinjata opravduvate kradenje pari i mentalni gimnastiki koi sto liderot vi gi servira, kako da imate stokholmski sindrom, posto kriticko razmisluvanje ocigledno nemate.

ja sum siguren deka utre cela familija micko da vi ja ubie, vie ke tvrdite deka od zalutani metci poginale, koi clenovi na sds, levica ili nekoja partija seushte neregistrirana gi imaat ispukano.

ete, poloso od sds bot moze da e samo dpmne bot, naranet so kvazi patriotizam, a so prazen frizider.

ziva zdrava da si.

nikoj ne rece deka ne trebalo nezavisnost da se slavi, tuku vie botcinjata opravduvate kradenje pari i mentalni gimnastiki koi sto liderot vi gi servira, kako da imate stokholmski sindrom, posto kriticko razmisluvanje ocigledno nemate.
Pa sto ako si bil, na site protesti ima petokolonasi da go suzbijat raspolozenieto I da napravat kontra efekt.

Ne, nikoj osven vie sto ne prestanavte za cenata da pravite muabet I kako mozelo namesto proslava ambulanti da se kupat.
Kapak na se den na nezavisnosta go izednacuvas so natofest lol.

Pa sto ako si bil, na site protesti ima petokolonasi da go suzbijat raspolozenieto I da napravat kontra efekt.

Ne, nikoj osven vie sto ne prestanavte za cenata da pravite muabet I kako mozelo namesto proslava ambulanti da se kupat.
Kapak na se den na nezavisnosta go izednacuvas so natofest lol.
ama ti pak ne sakas da sfatis ili veruvas deka ne site kriticki nastroeni lugje sprema ovaa vlada ili bilo koja druga, ne mora da se simpatizeri na drugi partii.

ja ne samo sto sum bil ucesnik na protesti, tuku i organizator na protesti i na svoja koza sum gi osetil posledicite od toa, shto ne znam kolku od vas mozhat istoto da go kazhat, zatoa cel toj moabet kako sum bil ja saboter, komunjar, sdsovec, bugarofil mi se smesni, zatoa sto ja so moite postapki odamna sum go dokazhal sprotivnoto.

nikoj ne rece deka jubilej proslava za nezavisnost treba da ima pomal budzhet od propadnatite i bedni natofestovi, tuku deka celiot proces bese netransparenten (antikorupciska so otvaranje na istraga go potvrdi istoto), novinari bea narekuvani idioti, a so narodot se igrashe tashakot kako besplatno, bez pari na gragjanite bil organiziran istiot.

eve, ako ste zadovolni so toa shto 500k - 1 milion evra se potroshija za artist koj zadnji pat bil relevanten pred dve dekadi, togas za 40 godini nezavisnost mozeme duplo da go platime skrillex za istiot da ni pushta nekoj remix na bangarang i zavetna.

kako i da go vrtime moabetot, dlaboko vo sebe i samite znaete deka dobar del od parite od proslavata se ukradoja, deka poedinci blokirani za danok neplakjanje lapnaa pari preku firmi na ime na deca, deka celo vreme se kjutese i kriese kolku kosta proslavata i deka opsto ne nalikuvase na proslava od 5 milioni evra.

novinari bea narekuvani idioti, a so narodot se igrashe tashakot kako besplatno, bez pari na gragjanite bil organiziran istiot.
...ако организаторот на концертот на новинарско прашање одговорил ,,Дали ви личам на идиот" тоа според тебе значи дека новинарите биле наречени ,,идиоти" ?

...а што било влезница 35 ден се играло ташак со народот?

...оти бе ги вртиш така работите? :(

• Ми се допаѓа
Reactions: A__
...ако организаторот на концертот на новинарско прашање одговорил ,,Дали ви личам на идиот" тоа според тебе значи дека новинарите биле наречени ,,идиоти" ?

Zatoa sho toa mu e rabota.

не е проблем избор на музика, јас исто сакам везден музика (не фолк у секој случај). Има по светов добри бендови, добри диџеи. Ене го и Роби Вилијамс, перфекција од перформанс и сопствени хитови, со слични цени.
Проблем е 5.5 милки плус 1.8 за семејството. За што, како не зна се. Обичен проект од 10-15-20 илјади еур, па правиме план за работа и финансиски план со ставки и со отчет и одобрување, не па за толкави суми.
Прашај го аи-то колку во просек наплаќа тип од ваков ранг за еден концерт (не пребарувај, 1.5-2 миљони евра). И прашај го за што се дадени скоро 2 миљони на фирма блиска до организаторот.
Чисто за споредба еден бенд од рангот на Дјуран Дјуран (веќе остарени додуша, но квалитет на музика за мене далеку над оваа, со гитара и бас да се слушне) чини 700 до нешто над 1 миљон еур .
2-3 наши предгрупи сигурно не потрошиле 3.5 миљони еура.
Али кога не се размислува со математика него со фрлање парчиња леб на плебсот и "бесплатна" забава со арена со гладијатори, тоа е. Не се мои парите, од буџетот се.

Back
На врв Bottom