Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување Време на започнување
Makedonski znamina nasekade niz centarot na Tirana za Denot na nezavisnosta a vo megjuvreme nema Makedonci vo Tirana dodeka vie placete za albanskite znamina vo Makedonija iako 30% od naselenieto e Albanci hahahaha
Прегледај го приврзокот 486810

Никој не плаче за Албанските знамиња во Македонија друже, туку поентата е дека кога сакате да го симнете Македонското, да го скинете / запалите / згазите со наратив дека треба Албанското да стои пошто нели овае е Илирида. Тука се појавува сепаратизмот и иридентизмот, кој што секако е налик на тероризам.
Иначе Албанските знамиња, се симбол на Албанија и Албанците (да не навлегувам каква е формата на знамето) кој отсекогаш биле во Македонија, и Македонија нема моментално билатерален проблем со Албанија, затоа пак ти велам, не е проблем знамињата како знамиња конкретно Албанските, кои одамна со закон ги има.

Ајде да разјасниме нешто бидејќи се запнавте со тој двоглав орел

vodici-19012025173523.jpg

Единственото нешто што го претставува цел христијански свет е Крстот, односно тој на крстот, ТОЧКА!

Flag_of_the_Greek_Orthodox_Church.svg_edit_343642226352771.png

Од времето на Хeтите во Мала Азија
oldest-known-double-headed-eagle-symbol-hittite-era-v0-jivd5ys4nt131.jpg

Толку од митот дека двоглавиот орел е православен симбол

Прегледај го приврзокот 486916

Единственото нешто што го претставува цел христијански свет е Крстот, односно тој на крстот, ТОЧКА!

Прегледај го приврзокот 486917

Прегледај го приврзокот 486918

Tocno, toa e pred se politicki simbol na Vizantija posle se koristi i vo verski - pravoslaven kontekst. Isto taka vo Makedonija se koristi, vo Bigorski i go vidov vo drugi crkvi i manastiri na primer vo Precista, Kicevo i mi aludira na vlijanie od Grcija / Carigrad. Na Albancite od kaj im e, ne znam iskreno.

Прегледај го приврзокот 486916

Прегледај го приврзокот 486917

Прегледај го приврзокот 486918

Двоглавиот орел, користен како симбол, го означува двојното државно уредување во источното римско Царство, каде власта е поделена на световна и црковна, каде тие две власти „си ја гледаат работата„ делувајќи во своите кругови и надлежности, но делувајќи и складно, како надополнување една на друга. Така, имепраторот византиски е световен владетел, но воедно и првиот верник-мирјанин во тогашната Црква. Верните во Црквата се световни граѓани на Царството, но воедно и припадници на Црквата. кои во реално време и реален живот ги спроведуваат начелата на рисјанското живеење. Кога во Црквата се појавува проблем од теолошка природа, императорот е тој кој ги собира црковните фунционери и им одредува задача д си го решат проблемот, без притоа императорот да им се „меша у штипки„.

„Оној„ Кој Е (распнат) на крстот Е глава на Црквата, а крстот е симбол и сила со која Он ја победи смртта.

Тоа што и други народи и цивилизации користеле слични симоби, не значи дека ги користеле во иста намера. Ете, Римјаните го користеа крстот за распнување багабонти, но Христос ја измени целосно улогата од крстот па од место на погубување и јавен срам, го претвори (крстот) во сила, простување и спасение.

И нацистите ја користеа свастиката, ама во сосема други намери и цели, ама не станаа христијани.

. Na Albancite od kaj im
Па го носел Скендер бег ( Аледксандар) и нивното е модифицирано од католичка црква.Има 25 перја што значат 25 години владеење( 25 битки против османлиите ) на православниот Скендер бег.
Автоматски споено мислење:

Не е точно, тоа е симбол на Римската империја...

Последно уредено:
бруда, кога веќе го спомна Александар, би сакал да те прашам, има веќе извесно време имам забележано Албанци се расправаат со јужниве цигани за тоа дека Александар дали бил Албанец или Грк. Не дека ми смета да го сметате Александар за Албанец, кога веќе јужниве можат, што не и вие, ама ме интересира од кога Албанците почнаа со таа теорија, барем ја не бев запознат или во минатото воопшто не постоеше.
Ne, brat, tie shto velat deka bil Albanec se idioti. Postojat samo nekoi tradicii i legendi povrzani so nego, kako na primer albanskata valuta lek go dobila imeto po nego (Aleksandar na albanski se vika Leka). Skenderbeg isto taka shto znachi Aleksandar na turski toj imal ista tradicija kako Aleksandar, na primer onaa mnogu drevna tradicija so shlemot so rogovi, i drugi takvi raboti. Ednostavno, toj e del od kolektivnata memorija na nacijata
Tie shto velat deka bil Albanec ili neshto slicno se so nizok IQ,retardirani se i nemaat poim

Двоглавиот орел, користен како симбол
Ако го превзеле и го смениле значењето тоа не значи автоматски дела е само христијански.
Во ред тоа што си пишал, ама двоглавиот орел оди назад до древните градови источно од Мала Азија, уште пред да се рашири царството на Хетите 1500 години пред Исус.

И не заборавај дека под тој симбол се убивани тие што не биле христијани, што значи дека се едни од најцрните денови под христијанска власт.

За ова има една библиска

бб.jpg

@I am laughing

О нанчим, кажи какви имиња се Питагора, Аристотел, Антигон, Сотир итн..?
Бидејќи вие викате ние сме дојденци тука од 6 век, затоа прашувам..

Зошто името Сотир има значење „тој што спасува“ , знаеш ли?

Друга работа, си пишал нешто за ослободувањето на Скопје, заборави да напоменеш дека османлиската војска одбила да пука на твоите кои влегле во Скопје.. Нормално, не се будали да пукаат кон свој народ :icon_mrgr: :kuracc:
Битно Османлиите се договорија со Хасан Приштина за да си имате автономија..

Кај бевте кога моравската единица влезе во Скопје после битката во Куманово?

Ако го превзеле и го смениле значењето тоа не значи автоматски дела е само христијански.
Во ред тоа што си пишал, ама двоглавиот орел оди назад до древните градови источно од Мала Азија, уште пред да се рашири царството на Хетите 1500 години пред Исус.

И не заборавај дека под тој симбол се убивани тие што не биле христијани, што значи дека се едни од најцрните денови под христијанска власт.

За ова има една библиска

Прегледај го приврзокот 486954

@I am laughing

О нанчим, кажи какви имиња се Питагора, Аристотел, Антигон, Сотир итн..?
Бидејќи вие викате ние сме дојденци тука од 6 век, затоа прашувам..

Зошто името Сотир има значење „тој што спасува“ , знаеш ли?

Друга работа, си пишал нешто за ослободувањето на Скопје, заборави да напоменеш дека османлиската војска одбила да пука на твоите кои влегле во Скопје.. Нормално, не се будали да пукаат кон свој народ :icon_mrgr: :kuracc:
Битно Османлиите се договорија со Хасан Приштина за да си имате автономија..

Кај бевте кога моравската единица влезе во Скопје после битката во Куманово?
Сите биле за краља и отаџбину, и повремено нас не местеле заедно со бугарите за да гинат наши.

бруда, кога веќе го спомна Александар, би сакал да те прашам, има веќе извесно време имам забележано Албанци се расправаат со јужниве цигани за тоа дека Александар дали бил Албанец или Грк. Не дека ми смета да го сметате Александар за Албанец, кога веќе јужниве можат, што не и вие, ама ме интересира од кога Албанците почнаа со таа теорија, барем ја не бев запознат или во минатото воопшто не постоеше.
Ее старо е

• Хаха
Reactions: A__
Barem ova e slucajen mural vo slucajno selo a vie imate negova statua vo centarot na glavniot grad hahah
Барем имаме право да се повикуваме на него со тоа што дошло до мешање меѓу народите.

Вие како сте поврзани со Ѓорги Кастриот, син на Иван и Воислава Кастриот, со браќа, Станиша, Репош и Константин, а со сестри Мара, Јелена и Ангелина? Кажи ми како еден просечен мрсулав Африм од пластичарска е наследник на Мара и Јелена, ама не е далечен братучед на Кабиб Нурмагомедов? Скарани сте изгледа со логиката.

Барем имаме право да се повикуваме на него со тоа што дошло до мешање меѓу народите.

Вие како сте поврзани со Ѓорги Кастриот, син на Иван и Воислава Кастриот, со браќа, Станиша, Репош и Константин, а со сестри Мара, Јелена и Ангелина? Кажи ми како еден просечен мрсулав Африм од пластичарска е наследник на Мара и Јелена, ама не е далечен братучед на Кабиб Нурмагомедов? Скарани сте изгледа со логиката.
Znam deka si malku ljubomoren na Afrim bidejki toj ima povekje poznati lichnosti kako del od svojot identitet uste od srednovekovno vreme, dodeka Kire od Kondovo nema nitu edna hahaha. I normalno e da bide sin na Voisava, brat na Mara itn. itn., bidejki togash nemalo albanska crkva, pa site hristijanski iminja bile grchki ili slovenski, zavisno od toa koja crkva imala vlijanie vo mestoto.

Znam deka si malku ljubomoren na Afrim bidejki toj ima povekje poznati lichnosti kako del od svojot identitet uste od srednovekovno vreme, dodeka Kire od Kondovo nema nitu edna hahaha. I normalno e da bide sin na Voisava, brat na Mara itn. itn., bidejki togash nemalo albanska crkva, pa site hristijanski iminja bile grchki ili slovenski, zavisno od toa koja crkva imala vlijanie vo mestoto.
Или можда бил словен и нема никаква врска со вас башибозукот донесен од мала азија од страна на османлиите. А што викаш, вака не ви паднало на памет некогаш ова?

Back
На врв Bottom