Феминизам!

• Креатор на темата Креатор на темата Птичји Грип
  • Време на започнување Време на започнување
Јас не ти влегов клизачи, ти ме цитираш мене прв како и секогаш. Знам повеќе од тебе сигурно ако збориме за психијатриски болести и дијагнози. Тоа што не сум involved се однесува на овој конкретен случај. Не знам кој, што и како кажал, коментирам тоа што го пишувате тука. И коментирам медицина базирана на докази.

Не ме интересира воопшто дали и што знаеш, него само кој е твојот аргумент и дали држи. Медицината базирана на докази ја имаш на претходните страни.

Он, уште едно стручно лице потврди дека немало психоза а ниту други симптоми кои укажуваат на сериозно растројство.

Не ме интересира воопшто дали и што знаеш, него само кој е твојот аргумент и дали држи. Медицината базирана на докази ја имаш на претходните страни.

Он, уште едно стручно лице потврди дека немало психоза а ниту други симптоми кои укажуваат на сериозно растројство.

Јас моето аргументирано мислење го кажав.

Затоа што затворот е казна за луѓе кои свесно одбрале да направат зло, а психијатријата е за луѓе кои се болни.
Педофилијата спаѓа во рамки на ментални болести, но педофилите идат во затвор.

Јас ова го спомнав поназад, ако жената била психички нестабилна под најхитно требало да се смести во некоја установа и под надзор со децата, старателство не можи да ти се одземи туку така, не одбрала таа да биде болна.
Самата одбила неколку пати да се лекува во установа.
Не може тоа насила некој да ја држи под катанец.

• Ми се допаѓа
Reactions: A__
Јас ова го спомнав поназад, ако жената била психички нестабилна под најхитно требало да се смести во некоја установа и под надзор со децата, старателство не можи да ти се одземи туку така, не одбрала таа да биде болна.
Убаво де, но на свршен чин, треба јавно да ја испржат, перманентна шок терапија на електричен стол, да видиш како други ќе припазат дали ќе прават нешто слично болни у глаата или не.

• Ми се допаѓа
Јас не ти влегов клизачи, ти ме цитираш мене прв како и секогаш. Знам повеќе од тебе сигурно ако збориме за психијатриски болести и дијагнози. Тоа што не сум involved се однесува на овој конкретен случај. Не знам кој, што и како кажал, коментирам тоа што го пишувате тука. И коментирам медицина базирана на докази.
дали треба да им ги одземаме старателствата врз децата на мајките што ќе имаат психијатриски болести и дијагнози?

• Ми се допаѓа
Педофилијата спаѓа во рамки на ментални болести, но педофилите идат во затвор.
Да, но не им е изгубена способноста за расудување. Педофилот е свесен за се, знае што се случува, свесно го крши законот.
Автоматски споено мислење:

Кој е твојот аргумент кој можеби го пропуштивме?
Слободно прочитај наназад што се имам пишано, не можам да се повторувам.

Да, но не им е изгубена способноста за расудување. Педофилот е свесен за се, знае што се случува, свесно го крши законот.
Фер, да, не се до степен неурачунливост, се согласувам.

Епа тоа го зборувам во последните 20 страни. Фала Богу, некој сфати што сакам да кажам.
Не читав многу наназад, ми фати око за педофилијата, влегов ко џокер у покер хаха.

дали треба да им ги одземаме старателствата врз децата на мајките што ќе имаат психијатриски болести и дијагнози?
Не се одзема автоматски само поради дијагноза. Се прави детална индивидуална проценка, па ако се утврди дека детето е на било каков начин загрозено или занемарено, тогаш секако дека треба да му се одземе старателството на родителот, без разлика дали е мајка или татко. Ама има и многу дијагнози што совршено се контролираат со терапија и тие луѓе одлично функционираат и се супер родители. Во такви случаи, апсолутно нема причина да им се одзема детето.

Аха, значи педофилот е свесен за се, ама жена која дави 3 дечиња, едно по едно, секое давење мора да трае барем 3-4 минути, тука жената не може да биде свесна, едноставно ете, се гаси сијаличката, мава хормон и не се сеќава?

Едно дете, и некако, можеби, еден случај во милијарда...Ама три? ТРИ?

Аха, значи педофилот е свесен за се, ама жена која дави 3 дечиња, едно по едно, секое давење мора да трае барем 3-4 минути, тука жената не може да биде свесна, едноставно ете, се гаси сијаличката, мава хормон и не се сеќава?

Едно дете, и некако, можеби, еден случај во милијарда...Ама три? ТРИ?
Во повеќето од случаите да. Секако се инвидуално и зависи од пациент до пациент. Затоа постојат психијатри и медицински вештаци за да утврдат дали личноста е пресметлива или не.

Back
На врв Bottom