Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Во ред, јас само сакав да провериш дали сум во вц, ништо.
Да, знам дека ќе кажеш глупа фора со која ја треба да испаднам глуп а ти паметен и егото до врв и она дебилското: Еј шо му праам на овој Ротманс, а.

Добар ти е никот брмбрм, оти само брмчиш овде безвезе и досаѓаш.

Без да одговарам на секој пасус одделно...ме мрзи.

Правиш почетничка грешка со тоа што проектираш денешни вредности на времиња кои се далечна историја и кои се воделе по некои нивни тогашни норми и светогледи.

Уште малку фали па да им замериш зашто немале ел.енергија и „Интернет„.

Не ојт тоа така...
Автоматски споено мислење:

Во Првата Светска-20 милони (!) лешеви.
Во Втората-50 милиони лешеви.

Од атомските на Хирошима и Нагасаки-250 000 лешеви.

Ама не е тоа битно...живееме во најубавото, надемократското, најхуманото, најренесансното, најнапредното, нај (и така натаму...) време...
Никкој не спомена технолошки развој. Зборев за основна хигиена, смртност кај бебиња и мајки, ропство, не за автомобили и интернет.
А основниот муабет за петокраката, петокраката ѕвезда со еден врв нагоре. Тоа сатанистичко толкување е од поновата историја. Наназад илјадници години се користеле геометриски облици од ромбови, до ѕвезди со различен број на краци. И секој си ги толкувал согласно времето во кое живеел и убедувањето.
Нема никакви универзални правила за петокрака, шестокрака или десетокрака што означува. Тоа се толкувања во одредено време за одредени цели.
Тоа се човечки измислици, освен петокраката свртена наопаку која ја земале одредени кругови за одредени цели.

Значи во никој случај партизаните или советите не носеле сатанистички симболи или симболи на антихристот.
Толку за сатанизмот и партизаните. Или комитите, сеедно, кои патем носеле и мртвачки глави и коски.canvas.png
па никогаш не сум го критикувал, напротив. Камо да имало повеќе како него.

kratovsko zname.png
знамето на револуционерни кратовци

Последно уредено:
Никкој не спомена технолошки развој. Зборев за основна хигиена, смртност кај бебиња и мајки, ропство, не за автомобили и интернет.
А основниот муабет за петокраката, петокраката ѕвезда со еден врв нагоре. Тоа сатанистичко толкување е од поновата историја. Наназад илјадници години се користеле геометриски облици од ромбови, до ѕвезди со различен број на краци. И секој си ги толкувал согласно времето во кое живеел и убедувањето.
Нема никакви универзални правила за петокрака, шестокрака или десетокрака што означува. Тоа се толкувања во одредено време за одредени цели.
Тоа се човечки измислици, освен петокраката свртена наопаку која ја земале одредени кругови за одредени цели.

Значи во никој случај партизаните или советите не носеле сатанистички симболи или симболи на антихристот.
Толку за сатанизмот и партизаните. Или комитите, сеедно, кои патем носеле и мртвачки глави и коски.Прегледај го приврзокот 486359
па никогаш не сум го критикувал, напротив. Камо да имало повеќе како него.

Прегледај го приврзокот 486360
знамето на револуционерни кратовци
Технолошкиот развој не реши ниту едно суштински битно прашање од човековото битисување, туку створи уште еден ултра-мега-гига-тера богат слој од луѓе....кои ионака веќе беа богати.

Петоаголникот, користен од страна на јудео-масонеријата, која (преку чифутинот Маркс) ја измисли левата идеологија за “светлата будуќност„ како и окултните заедници, има само едно симболичко значење-обожување на паднатиот ангел, познат како Сатана, како Луцифер, како „големиот мајстор„ и томе слично...и не е никава измислица, туку реална пракса.

Советите (и пратизаните) и тоа како го носеле тој окултистички симбол, затоа што се (не)свесни слуги на нивниот гуру, претоходно споменатиот Маркс, кој својата „философија„ ја има градено на тешки лаги, оти и самиот, во својата „поезија„, признава дека Луци му е бог.

Петоаголникот, користен од страна на јудео-масонеријата, која (преку чифутинот Маркс) ја измисли левата идеологија за “светлата будуќност„ како и окултните заедници, има само едно симболичко значење-обожување на паднатиот ангел, познат како Сатана, како Луцифер, како „големиот мајстор„ и томе слично...и не е никава измислица, туку реална пракса.

Советите (и пратизаните) и тоа како го носеле тој окултистички симбол, затоа што се (не)свесни слуги на нивниот гуру, претоходно споменатиот Маркс, кој својата „философија„ ја има градено на тешки лаги, оти и самиот, во својата „поезија„, признава дека Луци му е бог
Мислев дека со теоријата за браварот си го достигнал врвот ама изгледа сум се заебал.

До модераторите: префрлете ги постовите у теории на заговор, ПРЕТПОСТАВКИ или у некоја нова тема: Сесија по Оговарање

претоходно споменатиот Маркс, кој својата „философија„ ја има градено на тешки лаги, оти и самиот, во својата „поезија„, признава дека Луци му е бог
Знам дека си барам беља ама ајде:
Во кое дело и во кој пасуси на "Капиталот" или "Комунистичкиот манифест" го препознаваш Луци?¿?

Знам дека си барам беља ама ајде:
Во кое дело и во кој пасуси на "Капиталот" или "Комунистичкиот манифест" го препознаваш Луци?¿?
Контра-прашање; во кој дело и пасус од „Капиталот„ и „Манифестот„ препознаваш вистини?...

Склоноста од Маркс кон Луци подетаљно е дадена овде:

Мислам дека постои македонски превод од книгата.

И други го велат истото:

Контра-прашање; во кој дело и пасус од „Капиталот„ и „Манифестот„ препознаваш вистини?...
Не сум ги прочитал, мислев дека ти си ги читал и ке можиш онака од прва рака детално да ни елаборираш.

Одличен муабет за политичките случувања во Македонија :bravobe:

Катче на пензионери

Одличен муабет за политичките случувања во Македонија :bravobe:

Катче на пензионери
Здраво младичу, еве го ловиме Луци во делата на Карл Маркс, можеби ти ке убациш малку младешки занес и полет со некој твој реферат.

Не сум ги прочитал, мислев дека ти си ги читал и ке можиш онака од прва рака детално да ни елаборираш.
И јас не сум ги читал, ама...

Пошто славниот Маркс бил поклоник на Луци, а Луци е шампион во лажење, што мислиш, колку вистини има напишано Маркс како овожавалет на првиот трчилаж?...

Сите идеологии до сега биле обележани за сатанистички, дебата за докажување е глупост.
На времето имаше дански писател кој уште пред повеќе од 100 години измислуваше дека комунистите изградиле споменик на јуда искариот, што се докажа како лага.

Иако постои популарна легенда дека Леон Троцки или Анатолиј Луначарски подигнале споменик посветен на Јуда во Свијажск (или Козлов) во август 1918 година како симбол на борба против религијата, овој настан се смета за историски мит создаден од антиболешевичката пропаганда и белоемигрантските писатели (како Хенинг Келер).

Back
На врв Bottom