Сега може ќе се љутиш што ќе те патронизирам, ама морам да ти објаснам како функционира женскиот мозок. Да, вклучувајќи го и твојот. Она што за тебе (i.e.) за жена е шарм и харизма кај еден маж е
ТОКМУ ТАКВОТО ПОНАШАЊЕ. Имаше еден виц кога маж е сиромашен и дебел тогаш за жените е свиња, а кога е богат и дебел тогаш е меченце.
Види вие не сте секогаш свесни за тоа, тој процес се одвива потсвесно. Земи го следниов пример. Има ли некоја што ќе каже: Да јас сум спонзоруша? Нормално нема. Секогаш кога жена прави избор кој е глуп, емотивен и/или неетички неморален или дури и нелегален мора да постои булшит позадина која ќе и биде како основа зошто го направила тоа. Таа булшит позадина не е вистинската причина за дејството туку е онаа што и го обелува образот делумно затоа што сака да си ја смири совеста, делумно за да изгледа добро пред другите. Еве ти неколку примери од такви булшит позадини:
-Јас не се опнувам во миничи и деколтиња заради машко внимание туку за да си бидам убава сама на себе
-Секоја од овие 17 тетоважи има посебно значење за мене и мојот живот
-Маж на кој што му пречи сексуалното минато на девојката е несигурен и има мал кур
-Се ебев со друг затоа што ме повреди со тоа што ја заборави годишнината
-Не сум со Трајко ради парите, многу е фин, ме смее.
-Ивона многу го критикуваше дечко ми а уствари е љубоморна затоа што она сега нема дечко/или има ама мојот е побав и има поглоем кур од неговиот
-Да, се ебев со Србинот од прва вечер во Калитеа, ама ти не знаеш каква енергија и конекција имаше меѓу нас. Да и со Марко ја имам сега ама не сакам да мисли дека сум лесна. Едно 5-6 пати на seen нека биде, па маж ли е што ли е, нека се потруди малку не сум јас селска курва.
Во случајов со Бранко таа булшит позадина на имал шарм и харизма е замена за вистинската позадина што или не сакаш или не ни знаеш дека постои па да си ја признаеш што вика вака: Да, Бранко ми е привлечен затоа што е сељак. Тоа не е убаво да се каже, тоа не е убаво да се чуе, а ако нешто жена мрази од дно на душа тоа се последиците од сопствените избори.
И ова многу лесно можеме да го тестираме со простото прашање: Како тоа е Бранко харизматичен и шармантен? Во што се состои таа негова харизма и шарм?
И тука имаш два начина како ќе го одговориш на ова.
1. Не знам како да објаснам ама има нешто. Што значи дека не си свесна дека токму таквиот простаклук е она "нешто" што не можеш да го објасниш поубаво.
2. Начинот на кој се носеше, држеше говори, имаше способност да биде лидер бла бла... што е чепкање на површината затоа што начинот на кој се држел бил лидер и држел говори е токму со таа ароганција, бахатост тепање на Шеќеринска со Моторола телефон (преземен цитат од Берик) омаловажување на се и сешто (еве ти прикачија еден негов говор еве ти и друг):
https://www.ohridnews.com/sdsm-mu-ja-chestita-pobedata-na-vmro-dpmne/
Не е лично ова, женско си и мозокот ти функционира на тие фрекфенции. Само ти објаснувам реално како е, а не каква булшит позадина имаш формирано дека е за да не биде дека нешто лошо правиш или кажуваш. Пак ќе кажам тој процес не е за вас како жени секогаш свесен најчесто е несвесен.
Носам лоша одлука ради лоши причини ама морам да си дадам оправдување зошто ја носам таа одлука што ќе звучи оправдано и неповрзано со вистинската лоша причина.
Запамти го ова што ти го пишав во болд ќе ти треба.
Што се тиче машката тема со кого би сакале секс. Скоро сите машки се свесни дека нивните избори се базирани исклучиво на физичките атрибути на тие што ги ставиле во темата. Повеќето се свесни дека од тие таму не бива домаќинка. И нема да сретнеш таму фрази како харизматична е или има шарм. Туку како би и го бапнал у гз. Тоа е суштинската разлика меѓу твојата харизма и шарм и машките одговори на темата со кого би сакале да имате секс.
Знам дека е тешко и лошо да се каже ама ако некоја пише; Да сакам Бранко да ми го бапне баш ради тоа што е таков не ебе жива сила, моча све од високо и е онаков типичен алфа маж сељак нема да има потреба од овие околишења околу грмушка.