Даjте сериозно... Ви недостига ли Jугославиjа?

Е с'г га утупи.
Бравар е страдаја од едну болест како и Бергкамп :)
Стра га е било да лети, затој т'ј орнамент с'с хеликоптер бриши га.
Он с'с месеци е пловија на туј његову јахту к'д е ишја у државничке посете.
Епа ондак фејк документарку сам гледаја, на Хистори жуто, андерграунд.
Имаше детаљи дека бија прф странски политичар кој добија дозволу да хара сс хелихоптер по Америку куде сака, на туј фамозну посету кд пали пуру у Белу Куќу.

Епа ондак фејк документарку дам гледаја, на Хистори жуто, андерграунд.
Имаше детаљи дека бија прф странски политичар кој добија дозволу да хара сс хелихоптер по Америку куде сака, на туј фамозну посету кд пали пуру у Белу Куќу.
Види можда и не е фејк.
Он се е плашија од летање.
Али ипак неколко пута е летеја. Најверојатно накљукан с'с апчиња. Можда не му е било стра од летење с'с хеликоптер, ваљда тај фобија има варијације.

Види можда и не е фејк.
Он се е плашија од летање.
Али ипак неколко пута е летеја. Најверојатно накљукан с'с апчиња. Можда не му е било стра од летење с'с хеликоптер, ваљда тај фобија има варијације.
Како и да е, тај е поента.
Еве глеам Реал протиф помали Каталонци.
Ако не тепаф, поголеми Каталонци па ке осфоиф шпанску.
Такој е и сс овој сс Титу.
Пооојма можфа ми неамо за праву истину сс В напред.
:icon_mrgr:

Како и да е, тај е поента.
Еве глеам Реал протиф помали Каталонци.
Ако не тепаф, поголеми Каталонци па ке осфоиф шпанску.
Такој е и сс овој сс Титу.
Пооојма можфа ми неамо за праву истину сс В напред.
:icon_mrgr:
Што напињате с'с истину за Титета?
Што ве боли паче кој е бија? Беше ли генерално добро? Беше. Толко.
Тој ти е како да запознаеш јаку п..ку, она ти вика русинка сам, ти цел радосан. Истресеш гу здраво неколко пута, паѓате у несвес и двујцата.
Испраќаш гу на аеродром, кад гледаш пасош, она Молдованка.
Ќе ти га смени ли утисак за секс тој што си гу дознаја истину? Сигурно не.

Што напињате с'с истину за Титета?
Што ве боли паче кој е бија? Беше ли генерално добро? Беше. Толко.
Тој ти е како да запознаеш јаку п..ку, она ти вика русинка сам, ти цел радосан. Истресеш гу здраво неколко пута, паѓате у несвес и двујцата.
Испраќаш гу на аеродром, кад гледаш пасош, она Молдованка.
Ќе ти га смени ли утисак за секс тој што си гу дознаја истину? Сигурно не.
Жозе ис бееееееек.
У Шпанију.
Тито е бија сфугде, затој сам фасциниран и заинтригиран од њега.
Не дека га хејтам или напињам за њега и тој његово супер уредување на општестфоу.

Супер е, супер Ви е било стфарно, знам од тебе и тату. И други хаха.

Жозе ис бееееееек.
У Шпанију.
Тито е бија сфугде, затој сам фасциниран и заинтригиран од њега.
Не дека га хејтам или напињам за њега и тој његово супер уредување на општестфоу.

Супер е, супер Ви е било стфарно, знам од тебе и тату. И други хаха.
Спаси г'с Жозе.
Иначе Ска е болан по истину и број на прсти :)
Не бе дете, не е било супер, али си знаја што те чека јутре.
Веќина бесмо сиромаси, куче немаше за што да не уапе, али живесмо с'с надеж дека јутре ќе биде поарно.
У много случаеви и биваше.

Спаси г'с Жозе.
Иначе Ска е болан по истину и број на прсти :)
Не бе дете, не е било супер, али си знаја што те чека јутре.
Веќина бесмо сиромаси, куче немаше за што да не уапе, али живесмо с'с надеж дека јутре ќе биде поарно.
У много случаеви и биваше.
Ска е наш човек, без разлику на број на прсти, веруј ми. Бистар момак.

Боље насмеани полусиромаси, него вештачка смајли средња класа.

Možebi sum go objavil ova, no eve pak ke pišam. Mojot klas na predlog na učitelot mu čestitavme rodenden na Tito, pismoto go sostavi učitelot a go pišuvaše drugar so najdobar rakopis( denes eminentet stomatolog) . Go prativme pismoto, i za čudo za nekoe vreme stigna odgovor od kabinetot. Ne mi e bitno dali licno Tito go potpišal ili nekoj od kabinetot, no mojata kopija jas si ja čuvam( a sum demohrstijanski opredelen....da ne recam vmvrovec)

20210511_222949.jpg

Стариот беше некој масон, не ебеше жива сила.
И имаше 11 (единаесет) прсти (мислам тој 11-от му пораснал после 1945г :pos:) зошто постојано се заборава тој аргумент :)

Каже господин Адолф, чиј татко бил офицер во ЈНА и немал појма како живеел плебсот напатен.
Автоматски споено мислење:

Стариот беше некој масон, не ебеше жива сила. Го биваше.
Не постјуго држава,освен Тито и Моника никој друг нема пушено во Белата куќа.
Стариот бил денешен Зеленски и ништо повеќе. Само што овој денешниот е from scrach, а загорскиот бил "инвестиција".

Каков масон, каков бакрач.

...ајде да прочитаме накратко:

Легендарниот рок пејач Дадо Топиќ е со хрватско потекло, роден во местото Сивериќ (близу Дрниш), во денешна Република Хрватска, Роден бил на 4 септември 1949 година како дете на мајката Анка и таткото Петар, набрзо по неговото раѓање, семејството се преселило во Нова Градишка, а подоцна во Осиек, каде што тој го започнува својот музички пат.

Неговото вистинско име е Адолф Топиќ, чие име го добил по најдобриот пријател на неговиот татко — Адолф Коениг, кој бил Евреин, партизан и негов крстен кум кој му го спасил животот на татко му во војната, како дете му било многу непријатно да го носи тоа име во повоениот период, па во средно училиште го добил прекарот Дадо, талентот за музика го наследил од својата мајка која свирела гитара и клавир.

90505984_3075873479110662_5940893570935291904_n.jpg

Иако по потекло бил Хрват, тој имал огромна емотивна поврзаност со Македонија, автор е и изведувач на безвременскиот хит „Македонија“ од 1973 година со групата Time, за која вели дека ја напишал токму со инспирација од неговата мајка.

Таткото на Дадо Топиќ, Петар Топиќ, бил партизан за време на Втората Светска војна, а подоцна строг работник и комунист, како партизан во војната, неговиот живот бил спасен од неговиот најдобар пријател, стоматологот со еврејско потекло Адольф Коениг, Петар дал цврст збор дека ако добие син, ќе го крсти по него во знак на вечна благодарност, ветување кое строго го исполнил во 1949 година.

Семејството важело за чесно работничко семејство, според биографските податоци, Петар во еден период се обидувал да најде подобар живот за семејството во странство и двапати се обидел да пребегне во Австралија, но бил фатен на италијанската граница, Дадо го опишувал својот татко како исклучително праведен, строг, но и човек кој секогаш барал начин да им обезбеди подобра иднина на своите синови, штедејќи го секој динар за нивното образование!

Од другата страна Србите пишуваат (цитирам):

Adolf Bratoljub Klaić, hrvatski jezikoslovac i prevoditel Adolf Dragičević, hrvatski akademik, predavač političke ekonomije
Adolf Mošinsky, hrvatski političar
Adolf Polegubić, hrvatski teolog
Adolf Veber Tkalčević, hrvatski jezikoslovac
Adolf Dado Topić, hrvatski pjevač
Adolf Waldinger, hrvatski slikar
Neka nama država iz komšiluka baš voli ovo ime,pitam se zašto?

:facepalm:
прв пат сето ова читам и дознавам!

...ајде да прочитаме накратко:

Легендарниот рок пејач Дадо Топиќ е со хрватско потекло, роден во местото Сивериќ (близу Дрниш), во денешна Република Хрватска, Роден бил на 4 септември 1949 година како дете на мајката Анка и таткото Петар, набрзо по неговото раѓање, семејството се преселило во Нова Градишка, а подоцна во Осиек, каде што тој го започнува својот музички пат.

Неговото вистинско име е Адолф Топиќ, чие име го добил по најдобриот пријател на неговиот татко — Адолф Коениг, кој бил Евреин, партизан и негов крстен кум кој му го спасил животот на татко му во војната, како дете му било многу непријатно да го носи тоа име во повоениот период, па во средно училиште го добил прекарот Дадо, талентот за музика го наследил од својата мајка која свирела гитара и клавир.

Прегледај го приврзокот 485895

Иако по потекло бил Хрват, тој имал огромна емотивна поврзаност со Македонија, автор е и изведувач на безвременскиот хит „Македонија“ од 1973 година со групата Time, за која вели дека ја напишал токму со инспирација од неговата мајка.

Таткото на Дадо Топиќ, Петар Топиќ, бил партизан за време на Втората Светска војна, а подоцна строг работник и комунист, како партизан во војната, неговиот живот бил спасен од неговиот најдобар пријател, стоматологот со еврејско потекло Адольф Коениг, Петар дал цврст збор дека ако добие син, ќе го крсти по него во знак на вечна благодарност, ветување кое строго го исполнил во 1949 година.

Семејството важело за чесно работничко семејство, според биографските податоци, Петар во еден период се обидувал да најде подобар живот за семејството во странство и двапати се обидел да пребегне во Австралија, но бил фатен на италијанската граница, Дадо го опишувал својот татко како исклучително праведен, строг, но и човек кој секогаш барал начин да им обезбеди подобра иднина на своите синови, штедејќи го секој динар за нивното образование!

Од другата страна Србите пишуваат (цитирам):

Adolf Bratoljub Klaić, hrvatski jezikoslovac i prevoditel Adolf Dragičević, hrvatski akademik, predavač političke ekonomije
Adolf Mošinsky, hrvatski političar
Adolf Polegubić, hrvatski teolog
Adolf Veber Tkalčević, hrvatski jezikoslovac
Adolf Dado Topić, hrvatski pjevač
Adolf Waldinger, hrvatski slikar
Neka nama država iz komšiluka baš voli ovo ime,pitam se zašto?

:facepalm:
прв пат сето ова читам и дознавам!
Моја грешка, али не далеку од вистина:

У најновијем интервјуу са Дадом Топићем, објављеном у фебруару 2026, наводи се да му је име Адолф дао кум, Јеврејин и пуковник ЈНА.

Стариот бил денешен Зеленски и ништо повеќе. Само што овој денешниот е from scrach, а загорскиот бил "инвестиција".
Не знам дали има некоја книга од формат "Tito for dummies" или "Yugoslavia for dummies" како за тебе¿
Моја грешка, али не далеку од вистина:

У најновијем интервјуу са Дадом Топићем, објављеном у фебруару 2026, наводи се да му је име Адолф дао кум, Јеврејин и пуковник ЈНА
И шо ти копат очи овде: имево Адолф или кумов Евреин па згора и пуковник во ЈНА шо немал појма како живеел плебсот напатен.

Back
На врв Bottom