joseluis
la máquina de combate
- Член од
- 1 декември 2022
- Мислења
- 90
- Поени од реакции
- 111
Тебе кога си растел како да те плашеле со срби,бугари и ќе речев југословени(ама ете викаш твоите биле "југоносталгичари" па тоа отпаѓа) на место со баба рога.Имаш селективна дислексија и тука неможам да ти помогнам, а можеби и друго ама да навлегувам во тоа.
Не вреди ни да ти објаснувам кој сум што сум ама еве Бугарија имам стапнато буквално 4 пати иако ми е на 10 километри. Еднаш дури и отидов на одмор и никогаш повеќе затоа што од собарка, таксист, келнер ти го потеа дека сшто е Блгарија. Една од ретките фамилии кај што никој нема бугарски пасош иако можеби има 2-3 000 луѓе од општина со помалку од 20 000 луѓе. Ако имав и најмала желба буквално за 50 евра ќе го има, толку ми беше побарано од тие што посредуваа демек да ми треба да го имам од кој едниот е татко на мој најдобар другар. Моите се исто така југоносталгичари и закоравени антибугари. Кумот на дедо ми го имаат утепано и запалено на сред село.
Чисто вака само да ти објаснам дека нема ни тронка симпатии кон бугарите. Исто така и добро знам дека ваквите ко тебе скриени малосрби и југословени ги има со лопата да ве рине. Жално е секој што е роден после 1980та да пати од комплекс кон србите и да се понижува. Милион примери имам по Скопјево за тоа како не си ја знаете историјата и за се што имаат направено србите. Буквално е автоматски одговорот ако пробаш на некој чисто онака да му кажеш историски факти од тоа колку Македонци имаат убиено србите и кои се работи ни ги имат направено. Реално гледано и не ве обвнинувам, растени наоколу да гледат на фукнции срби кои од кур не ве мавале и растени во комунизам каде го следувале секој работа во тие пренатрупани фирми и администрации без никакво знаење.
Еве за да ти биде полесно, и јас го сметам "српскиот вожд" за главниот ама не и единствениот виновник за крвавиот распад на таа федерација.
Уште нешто, бидејќи ја споменуваш ЈНА често пати во негативен контекст, таа автоматски престана да постои како таква јуни 1991година кога срамно се повлече од Словенија, бидејќи по устав беше гарант за територијалниот интегритет на СФРЈ. Од тука натаму србите ги влечеа сите конци во таа "krnja federacija" što bi rekli braća Hrvati.
Автоматски споено мислење:
Мислиш го "инсталирале" нешто како вд или вршител на должност управител на Југославија после кралот Александар се дури не ги изедеме кредитите од OTAN?Да...со тоа што не мора да „еволуирал„, туку цело време ја има/л истата улога-да биде „управител„ на јужно-словенската обединителна држава, затоа што претходната Југославија, онаа кралската, се покажа/ла како неодржлива „компилација„ од народи и религии, кои претходниот „обединител„, кралот Александар, не успеа/л да ја одржи...
Автоматски споено мислење:
Svuda ima budala al izgleda da je kod nas centrala.Југо бандата секојдневно јаде трици за банките, демократијата, капитализмот и што уште не..
Дроби ли дроби за тие што дојдоа на овие простори преку браварот![]()
![]()
Иронија на ирониите
Ама што знае таа банда појше од „Друже Тито ми ти се кунемо“
Последно уредено:
) ;
види некој што те разбира па да подобјанси;