Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Вивел што прави во приказнава не ми е јасно. Критиките за Вилкокс се на место. Не би се чудел да имаат конфликт и несогласица Вивел со Вилкокс и другарите. Знам за Коне од Рома не беа на иста страна сите.

Нема друго објаснување. Не е можно ништо да не прават.

Еден коментар од Ред Кафе за нашиот ценет DOF

Part of a DoF’s job is building the squad. That means choosing the manager, handling contracts, sales and purchases. Alongside the manager, the DoF is arguably the most important employee at the club.

Our “top of the class wannabe manager” DoF had months and months to prepare us for a season in which we’re playing four competitions.
What did he actually do? Who did he buy? Who did he sell?

In the three months since the end of the season, he has managed to buy Chelsea’s reserve for £50m and activate Tielemans’ release clause. That’s it.

The season is about to start and we have one left-back in the squad and only three midfielders, none of whom is a proper No. 6.
Our backup striker is a player the manager doesn’t trust. Our backup winger is a player we don’t even want at the club.

So explain to me how he hasn’t failed and misjudged the market?

If we’re going to dismiss our reported "interest" in Tonali, Anderson, Tchouaméni, Koné, Scott, Anderson, Baleba, Hall, MLS etc. as nothing more than journalists making things up, then… what exactly was he doing?
Where are all these players that Southampton’s DoF supposedly scouted and identified before the summer?

There are only two possibilities: either he badly misjudged the market and underestimated the prices and competition for certain players, or his overall squad-building plan was simply poor.

Either way, the conclusion is the same: the guy is not doing his job well. Which is nothing to be shocked with because he is completely out of his depth.
Се ок, ама него само можат да го набркаат, ништо повеќе, а може би му е кажано да не фрла пари и тоа е тоа. Значи целиот ризик и штета е на рамо на нас навивачите и клубот како таков. Секој трансфер натаму, а чисто сумњам дека ќе го има ќе биде оверпрајсд, паник бај.

Искрено, иако ги бранев цело лето, мора да кажам дека и јас почнувам да чувствувам нервоза што сеуште тие 2-3 најболни позиции не се средени. Стално кога и да направиме исчекор на табелата потфрлуваме во трансфер периодите и следната сезона допираме ново дно. Се надевам ќе се разбудат во следните 10тина денови.
Незнам која е поентата да браниш управа, што секое лето има изговори зошто не е среден тимот а секоја зима чуваат пари за на лето.
Веќе им е уигран шаблон.
Ако ги пљукаш управата и газдите тоа незначи дека автоматски го пљукаш клубот. Клубот е тука со децении пред нив а се надевам и после нив.

Вивел што прави во приказнава не ми е јасно. Критиките за Вилкокс се на место. Не би се чудел да имаат конфликт и несогласица Вивел со Вилкокс и другарите. Знам за Коне од Рома не беа на иста страна сите.

Нема друго објаснување. Не е можно ништо да не прават.
Видиш дека може. :D

Не разбирам една работа. Ако бараш value in the market, и цел ти е Хол за лев бек, сега нема теорија да го земеш по некоја нормална цена. Цело лето чекаа на Чуамени, и тој воз отиде. Балеба се повреди. Кај и кој клуб сега да отидеш, на недела дена пред крај на преоден рок, ке ти бараат повеќе пари, што е директно контрадикторно со барање на играчи кои вредат.

Дека пазаров е прескап е факт, ама тука треба да почнеш да користиш опција 2, опција 3. Некаде и да преплатиш малку, ако играчот ти е прв пик.

Објаснувањето дека не сакаат да преплатуваат играчи им падна во вода со трансферот на Сантош. Бенч играч на Челзи го платија 50 милиони а истиот реално вреди 30.

Планот за оваа сезона е клавајте голови. Во дерби утакмици клавајте 5+, со аутсајдери ггп1 и ггп2. Пара неброена ќе се собере.

Како Керик ќе се носи со притисок нон стоп да брка резултат, знам. Он ги играше тие утакмици, наместо пеперутки у стомак и серка, него му се крева курот и сака да ебе.

Ај ве молам прекинете со пиздењето и удрете со прав Јунајтед дух на темава. Излагаме на терен и ги бркаме мравките!

ГГМУ!

Плус, сите екипи преплаќаат, не сме само ние. За колку пари Челзи го зеде Роџерс или Сити Андерсон. За Тотенхем да не почнуваме.

Тоа е исто како кога цената на недвижноста е 2500 евра за квадрат, некој да вика: не плаќам 2000 евра за квадрат зошто е преплатено.

Не разбирам една работа. Ако бараш value in the market, и цел ти е Хол за лев бек, сега нема теорија да го земеш по некоја нормална цена. Цело лето чекаа на Чуамени, и тој воз отиде. Балеба се повреди. Кај и кој клуб сега да отидеш, на недела дена пред крај на преоден рок, ке ти бараат повеќе пари, што е директно контрадикторно со барање на играчи кои вредат.

Дека пазаров е прескап е факт, ама тука треба да почнеш да користиш опција 2, опција 3. Некаде и да преплатиш малку, ако играчот ти е прв пик.
Ја не знам ама да и цртаа ќе сфатеа дека Чуемени не сака кај нас, веројатно се надеваа Родри ќе оди во Реал а овие ќе го дадат кај нас. Цело лето го пратам трансфер пазарот, Тотенхем ја качи цената ама ти како МЈ си терај твој филм иди по играчи, као 8 миљарди луге на планетата знаеја дека ќе ни треба искусен и добар среден играч, мислам се подразбира дека ќе преплатиш. Ама тоа е еден играч. Или два, поарно одколку да набуташ просеци со измината или вредност која никогаш нема да ја достигнат.
Автоматски споено мислење:

Да не зборам дека Касемиро уште во Јануари кажа дека ќе си оди, тоа се осум месеци и ти излаваш со Сантос.
Автоматски споено мислење:

Значи ако не играл во Челзи, имало причина за тоа, енде. Каков сака потенцијал нека е, на нас ни требаше докажан играч на таа позиција не детиште со потенцијал, може добар ќе е и најдобар, може за џабе слатки јадеме, ама шансите се 3-5посто да е тоа така. Го нема пасот на Касемиро напред, дијагонали и шут, едина предност е одбраната и брзината според мене.

Последно уредено:
Колку што лани го одработија летото добро, годинава три пати повеќе го посраа. Тоа од лани ми даде надеж дека повторно ќе завршат во најмала рака исто толку добра работа, ама веќе изгубив надеж. Многу слабо, да не речам очајно.
Повторно ќе се навратам на Сантош, дај Боже да не демантира сите, ама за таа позиција ни требаше топ играч, едноставно не прашуваш за цена, одиш и го носиш, видовме на што личеше тимот кога не беше на терен Каземиро. Такви играчи ко Сантош се носат на веќе скоцкан тим кога ќе имаш некаков костур, како што правеше Ферги, во тој случај си ја пробваш среќата со такви трансфери.

Колку што лани го одработија летото добро, годинава три пати повеќе го посраа. Тоа од лани ми даде надеж дека повторно ќе завршат во најмала рака исто толку добра работа, ама веќе изгубив надеж. Многу слабо, да не речам очајно.
Повторно ќе се навратам на Сантош, дај Боже да не демантира сите, ама за таа позиција ни требаше топ играч, едноставно не прашуваш за цена, одиш и го носиш, видовме на што личеше тимот кога не беше на терен Каземиро. Такви играчи ко Сантош се носат на веќе скоцкан тим кога ќе имаш некаков костур, како што правеше Ферги, во тој случај си ја пробваш среќата со такви трансфери.
Да додадам само уште нешто, имаш прилично неискусен менаџер наместо да потсредиш тим и донесеш квалитни играчи, ти му ја отежнуваш работата.

Да додадам само уште нешто, имаш прилично неискусен менаџер наместо да потсредиш тим и донесеш квалитни играчи, ти му ја отежнуваш работата.
Така претходните го ебаа Оле, сега овие ќе го ебат Керик.

Ако им служи само за лош пример, пу пу подалеку од младите овој цреп.
Што има постигнато па да им помага.

Back
На врв Bottom