Фан клуб - РК Вардар

Decko ako ne ti cini ne zimaj ok ? Ne treba ovde da se praime misliteli. Uzivaj koga sakas zemi si karta poedinecna I gotovo. Ne ubeduvaj.
Onoj sto se identifikuva so klubot ke zeme. Nemoj ni matematika da prais.
Ednostavno e!! Ja bi ti rekol nw doagjaj uopste, takvi navijaci ne trebaat.
I da ti kazam imam pravo da ti kazam tebe I na takvite ko tebe sto razmisluvaat vaka

Napisav i ne procitavte. Ke probam pak.

Dzabe e da vi objasnat deka ni prodavaat macka u vreka i e nekorektno prema site sto pomislile da dojdat vo sala. Ne sme site hardkor i ne ni moze ni treba da sme. Treba da privleceme narod pa i nekoj da stane Vardar, a ne da se brkame od sala koj ne bil dovolno Vardar. Komentarot mi e deka konceptov e neosmislen i nema logika ova so se prodava. Jas komentirav zosto sum razocaran sto namesto da plamne salata rasprodadena za 1 den od luge slusam komentari deka e skapo. Mozebi vie ne se druzite so takvi luge, bravo na krugot sto go imate.
I ocekuvav da ima vakvi reakcii da me izbrkaat, pa 4500 bila edna kafana, pa bajkite deka Vardar e nad se i sezonskata znacela ne znam sto.
Jas napraviv samo prosta matematika koja ja pravi sekoj prosecen vardarec koj ne zivee sam na svetot i Vardar ne mu e "edino najbitno nesto" u zivotot pa e spremen da dade i 500 evra za sezonska.
Ne sakam da gi otvaram muabetite za "klubot na narodot" koi so godini se plasiraa bas od KZ. Klub na narodot a sezonska za sponzorite i parajliite? Taka toa ne odi. Baska mnogu se vregate deka nekoj ima i kriticko mislenje kon nesto koe e razlicno od vaseto i ne moze na se da dava mehanicki aplauz zosto "taka trebalo".

Najprosto utakmicite od domasno koi se pojaki verojatno ke imaat cena na karta 300-400 denari, LS 500-600. So Alkaloid i Ohrid pak ke ima 1500 luge vo sala, eve neka se i 2000 sose nivnite. So Pelister pak ke ima 3-4000. Ako se stavaat vakvi ceni na sezonska i karti, togas ke nema NIKAKVA kupuvacka logika Mitre sto go prati rekreativno Vardar da plati duplo za sezonska. Ako se stavi nad 1000 denari cena na kartata za vo LS, togas se plasam deka Mitre ke gleda na TV i salata ke e polna sponzorski karti sto znaci polnenje sala u 20ta minuta, "decko sedni sto skokas za sekoj gol" i napustanje vo 57 minuta "da ne ne fati guzvata". Atmosfera 0. Matematikata e i deka tatko so dvata sina za poseta samo na ovie utakmici ke plati 100 evra, umesto 250 na sezonski. Tie pari nekomu mu znacat. Ako za vas se pickin dim bravo, za mnogumina ne se.
Neli se borime da privleceme roditeli so deca, idni Vardarci? Ke gi privleceme so 5000 denari sezonski.

Pa moralisti, navivaci do grob, dizni bajki kako sezonskata bila identifikacija, vie ne se identifikuvate so nisto (ni semejstvoto) tuku samo so Vardar. Samo osvestete se so vreme kaj ziveete (ako voopsto ziveete tuka ili komentirate od stranstvo) kakvi primanja imame vo Makedonija (ocigledno site ste daleku nad prosekot koga ste vaka komotni) i deka ne se site sami vo zivotot pa gi boli uvo dali ke platat 80, 160 ili 300 evra.
Seuste nema oficijalen odgovor na ni edno od prasanjata za rasadnik/jane/2 faza LS/regionalna, samo prazni muabeti. A nema ni da ima. Ni sami ne znaat zosto fokusot e na reels, a toa kade kako ke se vlaga so kartata ke vidime uz pat. Utakmicata e centralniot nastan a ne reklamite!

Najtazno mi e sto sekoe razlicno mislenje od vaseto se probuva da se zamolci na sekakov nacin, nesto sto duri ni milenko ne go pravi sto ne ne brka od fk a e tolku omrazen i napagan. Vo 90tite taa zapadna tribina bese avangarda, simbol na revolt. Osvestete se so muabetive, ne moze so prikaznite deka samo nie sme dovolno Vardarci da se svedeme na fan baza od 1000-2000 luge i site da begaat od ovde ko na FK.
koja prosta matematika, derbi natprevari + ls ?
treba sezonskava so potvrda da ja napraat,i neka ja napraat za tebe 1000ce,ama ne ides 3 utakmici po red da ti ja ponistat.Osvestise ti vo koe vreme zivees ,razmisli kako treba da se platat tie igraci,kartata skapa bila ,dresot skap bil,ama ni trebaat igraci za da igrame f4.Za razlika od Fk koj Svinjata go napravi klubot da bide antipaticen i za svojte navivaci,RK imaat odlicna komunikacija so svojata fan baza.
Lani te nemase da se bunis ,ili liga evropa ne e interesna ,pod Liga sampioni ne navivas?Za alkaloid slusam ima i dnevnici ako odis na utakmici,pa probaj ja srekjata tamu.
I ne beri gajle ,kako tebe ima 100.000 u sk sto ke se potepaat da idam liga sampioni da gledaat,ke bide polna salata .ke se tepate za ostatokot od kartite so ke ostanat za slobodna prodazba,i pak drug ke vi bide kriv .

Последно уредено:
Napisav i ne procitavte. Ke probam pak.

Dzabe e da vi objasnat deka ni prodavaat macka u vreka i e nekorektno prema site sto pomislile da dojdat vo sala. Ne sme site hardkor i ne ni moze ni treba da sme. Treba da privleceme narod pa i nekoj da stane Vardar, a ne da se brkame od sala koj ne bil dovolno Vardar. Komentarot mi e deka konceptov e neosmislen i nema logika ova so se prodava. Jas komentirav zosto sum razocaran sto namesto da plamne salata rasprodadena za 1 den od luge slusam komentari deka e skapo. Mozebi vie ne se druzite so takvi luge, bravo na krugot sto go imate.
I ocekuvav da ima vakvi reakcii da me izbrkaat, pa 4500 bila edna kafana, pa bajkite deka Vardar e nad se i sezonskata znacela ne znam sto.
Jas napraviv samo prosta matematika koja ja pravi sekoj prosecen vardarec koj ne zivee sam na svetot i Vardar ne mu e "edino najbitno nesto" u zivotot pa e spremen da dade i 500 evra za sezonska.
Ne sakam da gi otvaram muabetite za "klubot na narodot" koi so godini se plasiraa bas od KZ. Klub na narodot a sezonska za sponzorite i parajliite? Taka toa ne odi. Baska mnogu se vregate deka nekoj ima i kriticko mislenje kon nesto koe e razlicno od vaseto i ne moze na se da dava mehanicki aplauz zosto "taka trebalo".

Najprosto utakmicite od domasno koi se pojaki verojatno ke imaat cena na karta 300-400 denari, LS 500-600. So Alkaloid i Ohrid pak ke ima 1500 luge vo sala, eve neka se i 2000 sose nivnite. So Pelister pak ke ima 3-4000. Ako se stavaat vakvi ceni na sezonska i karti, togas ke nema NIKAKVA kupuvacka logika Mitre sto go prati rekreativno Vardar da plati duplo za sezonska. Ako se stavi nad 1000 denari cena na kartata za vo LS, togas se plasam deka Mitre ke gleda na TV i salata ke e polna sponzorski karti sto znaci polnenje sala u 20ta minuta, "decko sedni sto skokas za sekoj gol" i napustanje vo 57 minuta "da ne ne fati guzvata". Atmosfera 0. Matematikata e i deka tatko so dvata sina za poseta samo na ovie utakmici ke plati 100 evra, umesto 250 na sezonski. Tie pari nekomu mu znacat. Ako za vas se pickin dim bravo, za mnogumina ne se.
Neli se borime da privleceme roditeli so deca, idni Vardarci? Ke gi privleceme so 5000 denari sezonski.

Pa moralisti, navivaci do grob, dizni bajki kako sezonskata bila identifikacija, vie ne se identifikuvate so nisto (ni semejstvoto) tuku samo so Vardar. Samo osvestete se so vreme kaj ziveete (ako voopsto ziveete tuka ili komentirate od stranstvo) kakvi primanja imame vo Makedonija (ocigledno site ste daleku nad prosekot koga ste vaka komotni) i deka ne se site sami vo zivotot pa gi boli uvo dali ke platat 80, 160 ili 300 evra.
Seuste nema oficijalen odgovor na ni edno od prasanjata za rasadnik/jane/2 faza LS/regionalna, samo prazni muabeti. A nema ni da ima. Ni sami ne znaat zosto fokusot e na reels, a toa kade kako ke se vlaga so kartata ke vidime uz pat. Utakmicata e centralniot nastan a ne reklamite!

Najtazno mi e sto sekoe razlicno mislenje od vaseto se probuva da se zamolci na sekakov nacin, nesto sto duri ni milenko ne go pravi sto ne ne brka od fk a e tolku omrazen i napagan. Vo 90tite taa zapadna tribina bese avangarda, simbol na revolt. Osvestete se so muabetive, ne moze so prikaznite deka samo nie sme dovolno Vardarci da se svedeme na fan baza od 1000-2000 luge i site da begaat od ovde ko na FK.
Друже, не е така

Таквите муабети како скапо е треба да заминат во историја, мора да разберете.

Преку кур од сожалување, нема, сиромаштија итн..
Општо во државата многу луѓе по тој принцип тераат бидејќи се навикнати само да се жалат и да тапкаат во место.
Многу од нас исто правеле некогаш, но тоа се менува со времето

Нема што математики да праиш колку и да си во право пак не си, испаѓа дека сакате европски Вардар само на хартија
75 евра е тоа, по 10 евра од почеток на година да се трга ќе се соберат пари до јуни/јули
Не функционира тоа така во МК? Епа ќе мора да почне, иначе ништо не правиме вака..

РК Вардар треба да размисли за сезонски на 3 рати за годинава и следната, ептен на најкритичните да им се излезе во пресрет додека не се промени ваквиот пристап.

А како ќе функционираат сезонскиве кога Јане собира 5,000 а Расадник некаде 700? Што ако ја стават пример со Охрид некоја или Алкалоид во Расадник поради логистички проблеми дека Јане е зафатена, и во Расадник се појават 800 души со сезонски?

Според мене, треба сезонската да биде за сите европски натпревари, и надвор од оваа група, реално порано повеќе се добиваше зошто повеќе ЛШ натпревари имаше дома.

Оваа нервоза ме потсеќа на првата сезона кога ФКВ се врати во прва лига. Имавме продадено околу 8к сезонски пред почетокот на сезоната, како и усно ветување дека ќе играме на градски. Две три недели пред почетокот на сезоната добивме корпа од ПУИГ, па моравме да одиме во Маџари каде требаше да се игра првата утакмица со Слога. Голема паника и нервози... што ако дојдат 8к луѓе? Триста планови се правеа, монтажна трибина, организација на влезот итн итн. На крај, најдовме некој модел што ќе осигураше приоритет за тие со сезонската, пред да почнеме со продажба на поединечните карти 45 минути пред почетокот на натпреварот. Џабе паниката, мислам дека не се наполни ни стадиончето во маџари.
Има голема разлика од ситуацијата во ФК затоа што 95% од купените сезонски тогаш не беа за да се гледа Вардар на стадион туку да му се помогне финансиски на клубот да ја започне сезоната. Јас купив 10 или 15 карти тогаш, колку што беше лимитот (не знам ни зошто имаше лимит) и во темата на форумов и во приватен живот пишав/раширив муабет дека имам фазла сезонски да ги дадам на луѓе кои би сакале да го гледаат Вардар, никој не се јави. Потегот реално заслужува критика, нормално без драматизирање дека е не знам каква грешка или обратно дека не му требале на Вардар такви навивачи или не знам што. Верувам дека се попаметни дечките во РК отколку во фудбалскиот и ќе увидат каде треба да се поправат, без да се расправаат јавно.
Турнир пред сезона не е мерило, посебно што игравме без Мечка, Урош и Бомаштар вчера, а и Малус не отиде на ниту еден влез цела утакмица. На прва, од засилувањата, Љевар делува на копија на Хориха, Египќанецот делува на ептен добро засилување, Фадуил не ме убеди многу-многу, оставам резерва дека се чува за вистинските дуели во сезоната.
Мислев дека само трето место од групи во ЛШ иде во ЛЕ ама изгледа и четвртопласираните продолжуваат таму. Топ-12 во оваа засилена ЛШ би било феноменално али и напад на титула во ЛЕ не звучи лошо. :icon_mrgr:

А како ќе функционираат сезонскиве кога Јане собира 5,000 а Расадник некаде 700? Што ако ја стават пример со Охрид некоја или Алкалоид во Расадник поради логистички проблеми дека Јане е зафатена, и во Расадник се појават 800 души со сезонски?

Според мене, треба сезонската да биде за сите европски натпревари, и надвор од оваа група, реално порано повеќе се добиваше зошто повеќе ЛШ натпревари имаше дома.
Ќе се игра во Борис ако дојде до тоа, или ќе се одложи за еден ден утакмицата, не постои начин дерби натпревар од домашно првенство да се игра во Расадник, муабетиве “што би било кад би било” не држат вода ама ич…

Паника се прави без потреба. Утакмиците со Охрид, Алкалоид и Еурофарм секако ќе се играат во Јане. Дали имало 2000 дали 5000 публика тие ќе се во Јане. Се очекува на тие утакмици дека и гостински навивачи има не може во Расадник да ги пратиш. Логика треба малце. Алкалоид кога ни играше прошла сезона едната страна беше со Кафетинките. Расадник ќе е сала каде ќе играме против МултиЕсенс, Бутел, Прилеп итн. Не гледам простор за паника.

Немам никаква гаранција дека Јане ќе биде слободен во термин во кој му одговара на клубот. Сепак во салата се одржуваат различни концерти, настани, спортски натпревари од различен тип и слично за чија организација никој не го прашува РК Вардар. Плус, треба и противникот да се согласи на преместување на датумот, што не секогаш се случува, како што сме виделе во минатото, а распореди се кројат унапред од РФМ.

Никој не вика паника да се крева, ама сепак не може да се исклучи дека може да дојде до некоја безвезе ситуација. Да не се очекува многу луѓе унапред за некој натпревар, а да се појават луѓе со сезонски, и да не може да влезат. Сепак, Расадник, некаде 700 луѓе собира, мала сала е тоа. Што ако отиде некој со сезонска 5 мин пред почеток и му кажат Расадник е полн, не може да влезеш?

Немам никаква гаранција дека Јане ќе биде слободен во термин во кој му одговара на клубот. Сепак во салата се одржуваат различни концерти, настани, спортски натпревари од различен тип и слично за чија организација никој не го прашува РК Вардар. Плус, треба и противникот да се согласи на преместување на датумот, што не секогаш се случува, како што сме виделе во минатото, а распореди се кројат унапред од РФМ.

Никој не вика паника да се крева, ама сепак не може да се исклучи дека може да дојде до некоја безвезе ситуација. Да не се очекува многу луѓе унапред за некој натпревар, а да се појават луѓе со сезонски, и да не може да влезат. Сепак, Расадник, некаде 700 луѓе собира, мала сала е тоа. Што ако отиде некој со сезонска 5 мин пред почеток и му кажат Расадник е полн, не може да влезеш?
Не е така едноставно за да може некој да направи циркуз со термините во Јане

На пр. да беше така едноставно, одамна седиштата немаше да бидат црвено-црни
Screenshot_20260816_154854_com.android.chrome_edit_147834794918065.jpg

Управител е човек кој беше дел од РК Вардар во времето на Самсоненко

РК Вардар е најголем бренд за таа сала, не се губете со вакви одговори

Сфаќам дека имате грижа, ама шанси нема да дојде до тоа некој да не гледа а да има купено сезонска
Ако се купат голем број на сезонски, зошто би се играло во Расадник?

Последно уредено:
Се знае кои утакмици ќе се играат во Расадник, секоја чест ако успееме да собереме и 300 луѓе на утакмица со Бутел/Прилеп и слични екипи. Па секако имало ситуации кога тие утакмици се играле во малата сала во Јане од што има интерес за нив.

Не знам зошто толку лично некои ја прифаќаат забелешкава за сезонските. Салата е под концесија на Олимписки Комитет, и колку што памтам, они ја имаат концесијата за следниве 22 години, на 27 склучија договор во 2021. Они одлучуваат на кој ја даваат, еве и ценовник што си имаат - https://mok.org.mk/wp-content/uploads/2026/05/CENOVNIK_SC-JANE-SANDANSKI-1.pdf. И теретаната е под нив.

Не знам дали памтите, ама во последниве години некои натпревари не можеа да се играат, се одложуваа зошто интернационални младински првенства се играа во салата, што не можат да се презакажат. Имаше и еден случај со концерт. Чупиќ во интервјуто за Спортско Радио кажа дека минатата сезона видел дека ситуацијата со салата не е иста како претходно, како за тренинг така и за натпревари, и му станало јасно зошто ќе се сели клубот во Расадник, а претходно бил збунет.

Разбирам дека е тешко да се случи ситуација каде ќе дојдат многу луѓе во Расадник, ама не е невозможно да има некој конфликт, па некој побитен натпревар да се изигра таму. Се продаваат илјадници сезонски билети за тим кој мнозинство од домашните натпревари ќе ги игра во сала со клупи и капацитет од некаде 700, дека се можни глупи ситуации можни се.

Не знам зошто толку лично некои ја прифаќаат забелешкава за сезонските. Салата е под концесија на Олимписки Комитет, и колку што памтам, они ја имаат концесијата за следниве 22 години, на 27 склучија договор во 2021. Они одлучуваат на кој ја даваат, еве и ценовник што си имаат - https://mok.org.mk/wp-content/uploads/2026/05/CENOVNIK_SC-JANE-SANDANSKI-1.pdf. И теретаната е под нив.

Не знам дали памтите, ама во последниве години некои натпревари не можеа да се играат, се одложуваа зошто интернационални младински првенства се играа во салата, што не можат да се презакажат. Имаше и еден случај со концерт. Чупиќ во интервјуто за Спортско Радио кажа дека минатата сезона видел дека ситуацијата со салата не е иста како претходно, како за тренинг така и за натпревари, и му станало јасно зошто ќе се сели клубот во Расадник, а претходно бил збунет.

Разбирам дека е тешко да се случи ситуација каде ќе дојдат многу луѓе во Расадник, ама не е невозможно да има некој конфликт, па некој побитен натпревар да се изигра таму. Се продаваат илјадници сезонски билети за тим кој мнозинство од домашните натпревари ќе ги игра во сала со клупи и капацитет од некаде 700, дека се можни глупи ситуации можни се.
Зошто ако салата Јане Сандански е зафатена и не можете да изиграте некој важен натпревар таму не играте во Борис наместо во Расадник? Според мене Борис локациски е подобар и од Сандански, а и за посета мислам дека би привлекле многу повеќе публика доколку некои натпревари ги играат токму таму.
Тренинзите нека ги играат во Расадник штом ја имаат на располагање но кога веќе ситуацијата и односите не се баш најдобри за Јане зошто да не се префрлат во Борис? Токму таму пред да ја изградат новата сала паднале великани и од Вардар и од Металург. Мислам дека Борис би ви бил одлична опција барем за некои поважни натпревари.

Денес почнува Регионална Лига играме од 17 часот против Војводина, пренос на Арена?

Денес почнува Регионална Лига играме од 17 часот против Војводина, пренос на Арена?
На официјалната јутјуб страна на регионалната лига ќе има директни преноси.

Линк за натпреварот:

Back
На врв Bottom