Иран

• Креатор на темата Креатор на темата Таксист
  • Време на започнување Време на започнување
Ne be, ajde logika malce oti ni jas ni ti, ni nikoj tuka ne e licenciran strateg, voen ekspert ili so da e tamu bitna faca.
SAD nasproti negoduvanjeto i zakanite na Iran go otvori tesnecot i spored tebe niz nego slobodno si plovi koj saka, koga saka. So drugi zboroj SAD voeno go potisna Iran tolku mnogu da povekje Iran ne se ni prasuva koj ke plovi niz tesnecot. Baska si letaat amerikancite kade sakaat, koga sakaat. Ako e ova taka, a e, togas bukvalno mu se kurcis na Iran so najskapiot, najmoderniot brod od flotata, a toa e bi rekol tamu nekoj nosac i mu vrvis pred nos na Iran za cel svet da vidi deka e bezbedno i deka e taka kako so e rabotata. Duri i kapetanot tamu vo najtesnoto ke zastani , ke zapali pura i ke napravi selfi cisto oti mu se mozi. Kako Hitler. Si se proseta pod triumfalnata kapija onaka labavo , posle ojde si se slika pred Ajfelovata i so toa na site im dokaza i pokaza koj e gazda tamu.
I cel svet vide i rece tolku od Francija, ovoj i eba mater i to bese zavrsena prikazna.
A ovie so, tesnecot sloboden ama .....
Бидејќи не си лиценциран стратег, воен експерт или битна фаца, не поставувај такви прашања бе.
Имаме човек за поставување такви прашања, 2 пати во Кина бил, знае наоколу.

Хаха, „маваат само од далеку, како некои пички.“
Ова беше твојот „аргумент“? :LOL:
Автоматски споено мислење:

Мислам да убиваше иронија, ти досега одамна ќе беше мртов: Нема некој што оддалеку има бомбардирано повеќе држави од САД, и убиено повеќе цивили, жени, и деца.

Апологет и фан на срањата на САД, да се жали дека некој „се бори само оддалеку“ е заeбана иронија. :unsure:
Што се мешаш во муабети?
Со Владе си зборуваме, ти не си способен за обичен муабет.

Бидејќи не си лиценциран стратег, воен експерт или битна фаца, не поставувај такви прашања бе.
Имаме човек за поставување такви прашања, 2 пати во Кина бил, знае наоколу.
Ne be bez majtap. Logikata taa e spored mene. Onaka si prajme muabet. Koe e tvoeto laicko objasnuvanje ?

Ne be bez majtap. Logikata taa e spored mene. Onaka si prajme muabet. Koe e tvoeto laicko objasnuvanje ?
Не знам бе Владе, гледаш дека не одговарам на работи што не ги знам.

Мада можеби е нешто поврзано со моменталната поморска блокада на Иран што ја вршат САД скоро месец. Можеби им треба бродот за тие работи, што знам.

Не знам бе Владе, гледаш дека не одговарам на работи што не ги знам.

Мада можеби е нешто поврзано со моменталната поморска блокада на Иран што ја вршат САД скоро месец. Можеби им треба бродот за тие работи, што знам.
Pretpostavi.
Ocihledno nikoj ne znaj so sigurnost.
Jas ja sledam logikata i istorijata.
Ja osvoija Ivo Djima Amerikancite, odma zakacija zname na vrvot.
Rusite na rajhstagot.
Germancite na ajfelovata.
Sega vo ukraina, edna bavca da osvojat ili povratat, odma znameto.
Ovde nisto, stama.
Ne ti e vaka malce cudno ?

Pretpostavi.
Ocihledno nikoj ne znaj so sigurnost.
Jas ja sledam logikata i istorijata.
Ja osvoija Ivo Djima Amerikancite, odma zakacija zname na vrvot.
Rusite na rajhstagot.
Germancite na ajfelovata.
Sega vo ukraina, edna bavca da osvojat ili povratat, odma znameto.
Ovde nisto, stama.
Ne ti e vaka malce cudno ?
Ете Буш го посети Багдад 7-8 месеци од кога го освоија, и тоа на сат-два и тоа на аеродром само.
Не знам, не се по посети Американците многу.

Хитлер го посетил Белград?
Можеби па не можат секаде да стигнат со посети...

Ете Буш го посети Багдад 7-8 месеци од кога го освоија, и тоа на сат-два и тоа на аеродром само.
Не знам, не се по посети Американците многу.

Хитлер го посетил Белград?
Можеби па не можат секаде да стигнат со посети...
Pa zatoa jas sum skromen, ne rekov deka vo Teheran Tramp da pija kafe na plostad. Ako tesnecot go oslobodija, mozeja eden nosac da pominat niz nego, kolku da ne bidi muabet na zimi majka go oslobodivme.
Ne mislis ti taka ?

Pa zatoa jas sum skromen, ne rekov deka vo Teheran Tramp da pija kafe na plostad. Ako tesnecot go oslobodija, mozeja eden nosac da pominat niz nego, kolku da ne bidi muabet na zimi majka go oslobodivme.
Ne mislis ti taka ?
Не знам, не сум воен, политички експерт.
Тоа што тебе или мене ми има логика не значи дека му има логика на тие што се навистина експерти.

Не знам, не сум воен, политички експерт.
Тоа што тебе или мене ми има логика не значи дека му има логика на тие што се навистина експерти.
Pa so se ponasas ko takov togas ?

Како заклучи дека „секој останат слој од Иранската ПВО не постоел“?
Зошто не: „не користиме радари/ПВО кога не мораме, односно кога нема голема противничка воздушна акција, итн“?

Очигледно објективност и нафовство, тоа се два некомпатибилни поими.

И ова е точно? Како знаеш?
Ако е точно, зошто преговараат и зошто го есапат Иран? Зошто не ушетаат слободно со „најдобрата морнарица“ внатре во заливот? Ете Иран нема ПВО, танкери без проблем си поминуваат, Трамп не лаже а ти не си глуп... Но тогаш зошто носачот седи стотици километри далеку позади Оман, и зошто морнарицата не влезе во Персиски залив?

Логика нешто? Или копиум е повкусен, а?
Значи џабе значи збориш значи америка значи победи значи и значи го здробија значи сите иранци и значи тоа е вистината и значи мораш да ја прифатиш значи. Значи ако не ја прифатиш значи нешто ти фали :vozbud:

Oti glupi. Hitler ko ja pobedi Francija, si pomina niz taa triumfalnata kapija ko gospodin coek. Analogno na toa bi bilo Tramp na nosacot da pomini niz tesnecot onaka labavo, da mu se iskurci.
Мислам дека угнетениот ирански народ ќе мафта со американски знамиња и ќе пее год блес америка :aplauz:

Затоа што целото активно ПВО го направија пепел.
Докази колку сакаш.
:pos: :pos:

Исти такви докази имаа и 1999 за Србија и Црна Гора.....
.... само не кажуваа дека тоа да ти биле картонски макети.
Американци и докази .... :pos:
Имаа и 100% сигурни докази за Садамовото оружје за масовно уништување .... ама цврц не го најдоа оружјето ....
Пепел го направија Афганистан барајки го Бин Ладен а тој цело време си ги ладел во Пакистан,
Колку ли треба да си глуп да им веруваш на Јенките.

А за носачите .... тие веќе како класа на бродови се на добар пат да станат реликвија од минатото

Oti glupi. Hitler ko ja pobedi Francija, si pomina niz taa triumfalnata kapija ko gospodin coek. Analogno na toa bi bilo Tramp na nosacot da pomini niz tesnecot onaka labavo, da mu se iskurci.
А, бе тој од Турција избега скриен помеѓу вреки од кромид а не па ќе парадирал низ теснецот.

Back
На врв Bottom