Политички случувања во САД: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување

Дали санкциите на администрацијата на Џо Бајден, кон Русија, вродуваат со плод?

• Вкупно гласачи
    48
  • Гласањето е завршено на .
strasen sojuz ej... ovie ja izrokaa saudiska za site pari, pakistan e medijator u pregovorite a turcija tolku gi saka saudijcite sto seuste ja bara glavata na MBS.

nova nedela nov rekord, padnavte pod 300ce, 6 mil upotrebeni samo ovaa nedela. ima vreme ali "winter is coming". mislam vas poveke ke vi gore pod noze nego na mudzite so ili bez nosacot na dronovi i camcite i ziviot ili mrtviot ajatola... ocigledno kaj niv nisto ne e mnogu smeneto.
Немој бе шо збораш.

1786459077063.png

Немој бе шо збораш.

ostaj kolku proizveduvate toa ne e dovolno. gledaj rezervite do kaj vi se, e sega ako business insider lazat zaedno so cel kup mediumi onda ok...

Прегледај го приврзокот 484674
Автоматски споено мислење:

3B x 365 = 1095B
1 трилион годишно оди само на камати

U.S. Treasury is paying $3 billion a day in interest on national debt, says the CBO—having spent $10 billion to prop up the currency of its top lender​

japonija. samo prati koga ke pocnat oni da si gi vrakaat parite doma... stom oni pocnat da prodavaat i da se zatvaraat toa ke bide pocetokot na krajot. zemja so ogromni posedi niz svetot sto tradicionalno e zatvorena, sto pozajmuva uglavno od svoj gragani i ima 3,5 triljoni niz svetot. zatoa amerika im go brani jenot, strav u koski ako ovie pocnat so prodazba a pazi ova se pari talozeni so godini zimani na 0% kamata u japan i invesirani na nekoj minimalen kjar niz svetot... znaci nemaat pritisok a mizeren jen znaci pogolem kjar i parite doma... tik tak...

Последно уредено:
Нафтените резерви се полнат кога ќе биде ефтина нафтата, не кога е сакапа. Ти си економски неспособен.

Нема да биди затворен постојано. Кога ќе капитулира Иран ќе си ги наполниме пак резервите.

sigurno... slusaj juze, eden eban naftovod ve drzi u zivot. 1000ci kilometri cefka... tolku e lesno tie 6 da stanat 15M nedelno.

ne vi go pozeluvam toa ama gledajki kako u rusija sve e mozno da ne bide i kaj vas ili kanada za brzo vreme? neznam zosto si ubeden deka mozete tolkava infrastruktura da branite od eftini droncinja sto moze da se sklopat duri i od karton.

Кога ќе капитулира Иран ќе си ги наполниме пак резервите.
Значи нема во догледно време (децении) да имате стратешки резерви?
Ова е многу... „Економски способна“ и елоквентна анализа. :unsure:

Ова е многу... „Економски способна“ и елоквентна анализа? :unsure:

cekaj sega od venecuela ke donesat, tamu uste funkcioniraat 2te postojki od predhodno... moze gi racuna onie u grinlend sto ke gi kopaa denovive kaj i da e i od tamu ke kradat, e sega dali ke stignat na vreme ke vidime.

sigurno... slusaj juze, eden eban naftovod ve drzi u zivot. 1000ci kilometri cefka... tolku e lesno tie 6 da stanat 15M nedelno.

ne vi go pozeluvam toa ama gledajki kako u rusija sve e mozno da ne bide i kaj vas ili kanada za brzo vreme? neznam zosto si ubeden deka mozete tolkava infrastruktura da branite od eftini droncinja sto moze da se sklopat duri i od karton.
Логистика батка, логистика. Можеме да ја браниме инфраструктурата затоа што Иран нема ништо за да проектира моќ. И да имаат 2-3 иљади агенти во САД, една грешка и сите ќе бидат средени за 5 минути.
Ова е многу... „Економски способна“ и елоквентна анализа? :unsure:
Стратешките резерви се најмногу потребни за земји што зависат од енергија. САД произведува 15 милиони барели дневно и доправа се зголемува тој капацитет.

Иран ќе падни за 3-4 месеци, максимум година дена. Особено со воениот сојуз што им се формира околу нив.

cekaj sega od venecuela ke donesat, tamu uste funkcioniraat 2te postojki od predhodno... moze gi racuna onie u grinlend sto ke gi kopaa denovive kaj i da e i od tamu ke kradat, e sega dali ke stignat na vreme ke vidime.
Планот за енергетските резерви бил да победат во војната која ја изгубија.
Ама зборуваме за пред војната, туку сега откога истата ја изгубија. И сега планот е ист, да победат. Иако изгубија... И така ќе наполнеле залихи.

Генијално!

Логистика батка, логистика. Можеме да ја браниме инфраструктурата затоа што Иран нема ништо за да проектира моќ.
Со цел памет ова го кажуваш откако и Израел и базите решето ви ги направија? И ако претнете, нешто да нападнете во Иран proper автоматски си го добивате 3х по муцка, врз преостантото од асетите во регионот. Израел барем се паметни да ве оставаат вас гојимите да гинете за нив, видоа како стојат работите со „Иран кој нема ништо за да проектира моќ“.

Логистика батка, логистика. Можеме да ја браниме инфраструктурата затоа што Иран нема ништо за да проектира моќ. И да имаат 2-3 иљади агенти во САД, една грешка и сите ќе бидат средени за 5 минути.
Стратешките резерви се најмногу потребни за земји што зависат од енергија. САД произведува 15 милиони барели дневно и доправа се зголемува тој капацитет.

Иран ќе падни за 3-4 месеци, максимум година дена. Особено со воениот сојуз што им се формира околу нив.

druze imaat oni iljadnici nivni veke instalirani kaj vas. ne im treba nikakva logistika. samo treba da sakaat da eskaliraat, stravot e deka ke vratite nuklearno nisto drugo... ali ke dojde i toj moment koga ke nemaat sto da zagubat i ke se sluci sto ke se sluci. neizbezeno e za zal.

za 3-4 meseci ima da ste najomrazena drzava vo svetot. a vojniot sojuz ima povise sansi vas da ve izbrka od regionot nego da napravi nesto poveke u iran.

Туку што е со драмава?
Според ова долу, наводно ПОТУСот го шверцале во мало кетеринг возило, се исплашил Иранците дека му спремале нешто.

Планот за енергетските резерви бил да победат во војната која ја изгубија.
Ама зборуваме за пред војната, туку сега откога истата ја изгубија. И сега планот е ист, да победат. Иако изгубија... И така ќе наполнеле залихи.

Генијално!

Со цел памет ова го кажуваш откако и Израел и базите решето ви ги направија? И ако претнете, нешто да нападнете во Иран proper автоматски си го добивате 3х по муцка, врз преостантото од асетите во регионот. Израел барем се паметни да ве оставаат вас гојимите да гинете за нив, видоа како стојат работите со „Иран кој нема ништо за да проектира моќ“.

abe batali ajde eve zapad ke se snajde... mene ne me plasi toa... vo aus, usa, can, nz,uk pa i eu ke sme ok ima zalihi, imame naogalista, tankeri, ev...

sto pravime koga panama i egipet kazat koj ve vrti i nas ni treba nafta i hrana i gi zatvorat kanalite, pocnat i oni da naplakaat nenormalni tarifi i izigravaat pirati... sto pravime koga malezija/indonezija ja zatvorat malaka... cel svet e povrzan i zavisen na globalni logisticki sindziri i sve toa ke se unisti preku nok. cel svet moze da se zapali zosto ovie resile da pobedat nesto sto izgubile ama veke 3 pati proglasija pobeda...

abe batali ajde eve zapad ke se snajde... mene ne me plasi toa... vo aus, usa, can, nz,uk pa i eu ke sme ok ima zalihi, imame naogalista, tankeri, ev...

sto pravime koga panama i egipet kazat koj ve vrti i nas ni treba nafta i hrana i gi zatvorat kanalite, pocnat i oni da naplakaat nenormalni tarifi i izigravaat pirati... sto pravime koga malezija/indonezija ja zatvorat malaka... cel svet e povrzan i zavisen na globalni logisticki sindziri i sve toa ke se unisti preku nok. cel svet moze da se zapali zosto ovie resile da pobedat nesto sto izgubile ama veke 3 pati proglasija pobeda...

Да бидеме реални, никој од наведените не е суверна држава која ќе брани интерес и ќе се спротиставува на САД (и на Кина).

Што се тиче Египет па... Они на чело со Сиси се многу јаки на сувереност:

Back
На врв Bottom