Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
bitno blgarite so mala bukva haha
Значи до проблемите кои си ги навел е работата... јас пак цело време мислев дека им запна работата со бугаризација и северџганизација ама штом ти велиш дека не е до тоа ќе ти вервам на зборИмаат уште некој структури кои пробуваат да ги одржуваат во живот али едноставно не знаат да функционираат во услови како што имаат денеска. Они се навикнати да функционираат во услови каде што имаш платени експерти, платена техничка помош, медиумска подршка, асистенти и секретарки. А од тоа ништо немаат денеска и едноставно лошо се снаоѓаат.
Али најголеми им се следните два проблеми. Првин немаат повеќе географски центар. Струмица, Куманово и Карпош отидоа. Центар го држат само зошто имаат договор со ДПНЕ. Партија со 20+ пратеника не се прави ако си релегиран на мали грачиња како Крива Паланка и Крушево.Посебно да бидеш истискан од главниот град како што они се, а да немаш ниту поголемо присуство во кој било од другите поголеми градови ( Куманово, Битола, Прилеп, Струмица, Велс, Штип ). тоа е тоа.
И другата работа што и ДПНЕ и СДС имаат проблем со правење на пратеничките листи кога земаа по 40 мандати. Сега кога СДС ќе треба сосема реално 10-14 места да делат, има да се заколат помеѓу себе кој да ги добие тие пратенички мандати зошто првин ги штитат од криминал, второ им отвараат можност преку некаква зделка со ДПНЕ да се ухлебат негде.
Зошто буташ еугеника таму кај не и место?Блада како и повеќето великосрпи. Замисли, велат дека од Србите настанале вештачки нации.
Тие самите да не се вештачки, би имале една доминантна Y-DNA хаплогрупа, како што е случај кај Ирците, Бретонците, Баскијците или Ингушите, кај што главната хаплогрупа е со преку 80% застапеност, додека кај Србите најзастапена е I2a со одвај 34%.
И сега треба да им поверува некој на нивните фантазирања дека Босанските Хрвати со една доминантна хаплогрупа I2a, вештачки произлегле од Србите кај кои истата е застапена двојно помалку.
Да не случајно било обратно?
Прегледај го приврзокот 484512
Прегледај го приврзокот 484513
Прегледај го приврзокот 484514
![]()
European Y-DNA haplogroups frequencies by region
Frequency tables showing the percentage for each Y-DNA haplogroup by country and region in Europe, the Middle East and North Africa.www.eupedia.com
ПОТПИШУВАМ!Идејата за слобода е секогаш присутна во секој здрав ум.
Во ѓубре се гушиме они сакаат октомври да се почне на училиште за да истерат уште едно одморче во Грчка. Образование за деца не е важно, ќе одат до 1 јули на 40 степени со скратени часови. Буквално стануваме Индија, останува уште да сереме по улици и покрај реките. Нема место каде не е ѓубре, буквално секаде. Пикавци имаме еден тон на секаде, едни од најголемие ѓубретари се тие и се надевам дека законот кај што ќе забранат пушење на одредени места ќе се спроведува. Штом некој фрла пикавци кај му текне тогаш и ѓубрето исто така си го фрла кај му текне. Прва импресија на сите што доаѓаат е како може земја во Европа да има вакво ѓубре(заедно со шкиптариските земји), Молдавија и Белорусија се х пати над нас со општа култура и чистота а се економски слично утепани. Барав некои информации за Хрватска и си велам ај да отидам на нивниот најголем форум пошто ми требаа детали. Се среди тоа и викам дај да видам темата за Македонија што се пишува, нивните импресии е дека сме најпрјавата земја што ја посетиле.Ја‘ мисла‘ дека децана не требит да идат у школо никад па така и нивните родители ќе можа‘ да ода‘ на одмор у Грчка преку целата година...и не саде на летен, туку и на зимски одмор...мислим.
Ова технологија -како до Тутабалгарски пасош ја напишав некаде на форумов ама администрацијата експрсно ја одстрани.

videoto e smesno, samiot fakt deka mnozinskiot del od videoto se sostoi od sportski "pobedi" (cetvrto mesto i kvalifikuvanje vamu i tamu) ukazhuva deka za ovie 35 godini kako drzhava nemame nitu edna nacionalna pobeda, nitu nesto da pokazheme i so neshto da se gordeeme.Нема само Венко проблем со видеото на Мицко за независност, и мене ми смета споменување на гол на шакири и документарецот медена земја.
Немало политика во видеото, аха, како да не.
Јас мислам дека требаше да се каже дека ни убија деца на велики четврток или дека го нападнаа куманово и испотепаа полицајци и безброј други. За мене ова ја означува независноста.poznavam mnogu lugje, ama makedonski bugari dosega ne sum zapoznal.
ova se shto izlaga po televizii se lugje koi od finansiski interes se deklariraat kako bugari i sekad navodno se obespraveni.
romive koi navistina trpat diskriminacija pomalku se imaat zhaleno od ovie dvajca bez trojca bugari shto gi ima drzhavava, a jadat shamari od lichni prichini i neraschisteni smetki, a ne poradi nacionalnost.
videoto e smesno, samiot fakt deka mnozinskiot del od videoto se sostoi od sportski "pobedi" (cetvrto mesto i kvalifikuvanje vamu i tamu) ukazhuva deka za ovie 35 godini kako drzhava nemame nitu edna nacionalna pobeda, nitu nesto da pokazheme i so neshto da se gordeeme.
najdobro ke bese da gi emituvavme site lagi, krazbi, namesteni tenderi, tranzicijata i krazbata na fabrikite i ostavanje stecajci na ulica, site zadolzuvanja, site izbegani osudenici politicari koi ne gi stigna pravdata, ubistvata so avtomobili kade pricinitelite dobivaat po ednogodisna kazna zatvor, krienjeto na pari po dzid shtekovi od strana na sudii, narko inspektorite koi ja drzhat distribucijata na droga po gradovite, tepanjeto na zhena gradonachalnik na glavniot grad, sudiite koi prifakjaat garancii za kukjen pritvor dva dena pred penzija, fakulteti koi gi nema na pisa listata, stampariite na diplomi i sertifikati, izgoreni zivi deca, fekalii vo voda, TAV, brzi krediti, kazina i kladilnici, minister za odbrana bivs UCK terorist i separatist, menuvanje na imeto na drzavata protiv voljata na narodot, prodavanjeto na EVN, lugje pod istraga koi davaat milionski garancii za kukjni pritvori bez UJP da gi prasa od kade im se, pretsedatelka izlezena od narodni prikazni, desetici toni marihuana za koi veke ne se razgovara, datumot za vlez vo EU, ucenici bez ucebnici, itn.Јас мислам дека требаше да се каже дека ни убија деца на велики четврток или дека го нападнаа куманово и испотепаа полицајци и безброј други. За мене ова ја означува независноста.
Прво националното прашање и државност после ќе гледаме дали шахтите се нивелирани.najdobro ke bese da gi emituvavme site lagi, krazbi, namesteni tenderi, tranzicijata i krazbata na fabrikite i ostavanje stecajci na ulica, site zadolzuvanja, site izbegani osudenici politicari koi ne gi stigna pravdata, ubistvata so avtomobili kade pricinitelite dobivaat po ednogodisna kazna zatvor, krienjeto na pari po dzid shtekovi od strana na sudii, narko inspektorite koi ja drzhat distribucijata na droga po gradovite, tepanjeto na zhena gradonachalnik na glavniot grad, sudiite koi prifakjaat garancii za kukjen pritvor dva dena pred penzija, fakulteti koi gi nema na pisa listata, stampariite na diplomi i sertifikati, izgoreni zivi deca, fekalii vo voda, TAV, brzi krediti, kazina i kladilnici, minister za odbrana bivs UCK terorist i separatist, menuvanje na imeto na drzavata protiv voljata na narodot, prodavanjeto na EVN, lugje pod istraga koi davaat milionski garancii za kukjni pritvori bez UJP da gi prasa od kade im se, pretsedatelka izlezena od narodni prikazni, desetici toni marihuana za koi veke ne se razgovara, datumot za vlez vo EU, ucenici bez ucebnici, itn.
taka barem ke imashe smisla, ke pokazhevme kolku sme izdrzhlivi kako narod koj go prezhiveal sevo ova, nishto ne nauchil od istoto i seushte ne se samoukinal kako drzhava.
kakva sarena, za sto zboris?Прво националното прашање и државност после ќе гледаме дали шахтите се нивелирани.
Македонија на Македонците.
Умре шарената.
Зборам тоа што кога се зборува за албанците има такви како тебе ја вртат работата на тендери, крадење, зеленило, ѓубре, затоа ти кажувам умре гушкањето на дрва.kakva sarena, za sto zboris?
kikirik, koj go vrti moabetot?Зборам тоа што кога се зборува за албанците има такви како тебе ја вртат работата на тендери, крадење, зеленило, ѓубре, затоа ти кажувам умре гушкањето на дрва.
Ќе садиме дрва, но не во мултиетничка држава.
Благодет носи хомогена држава, помалку криминал, помалку бирократија, помалку трошење пари не гетото како непотребни табли.kikirik, koj go vrti moabetot?
sve ova sto go naglasiv MAKEDONCI na MAKEDONSKIOT NAROD mu go napravija, ok?
vakvi kako tebe ima na pretek, koga pod patriotizam ke podrazbirate deka najgolem patriotizam e obezbeduvanjeto na uslovi na normalen zivot na naselenieto, kade sto naselenieto nema da pie fekalii i nema da disi zagaden vozduh i lugje nema da umiraat poradi korupcija i nema drzavata da gi sogoluva do gola koza zatoa sto nekoj na nivna smetka si go napolnil dzebot (a na vas vi prodava patriotizam), togas ke sfatite deka ne ste nekoi jaki patrioti so toa shto ke ispeete zavetna napraeni na litro etanol po kafikji i da maftate so znaminja.
ili aj da cekame da se resi problemot so albancite u drzavava za da pocneme konecno da stanuvame nekoja normalna drzava?
se citas li decko?