Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

И за бенч играч од Челзи не вреди да фрлиш 50 милиони па ете фрлија.

А дека Фернандеш не сакал да дојде кај нас за сметка на кокошките, тие приказни на друг нека ги продаваат.
1 месец малиот чекаше на нас дур преговараа, трубеше како Бруно му е идол цело време, и нормално на се доаѓа крај па и на трпението негово. Виде со какви шарлатани ќе си има работа, па остави на крај како ќе се договорат клубовите меѓу себе така и прифати.
Да се договорија нашиве со Вест Хем 100% сум сигурен дека нас ќе не одбереше него ли кокошките.
И да се договореле клубовите шанси немаше да дојде ако е точно дека разликата во плата била 50000+ на неделно ниво

Или очекуваното беше да рече Абе многу пари се тоа незнам што да им правам ќе идам кај овие за помалку

И да се договореле клубовите шанси немаше да дојде ако е точно дека разликата во плата била 50000+ на неделно ниво

Или очекуваното беше да рече Абе многу пари се тоа незнам што да им правам ќе идам кај овие за помалку
Нашите имаа шанса да го решат неговиот трансфер многу порано пред да се појават кокошките во игра. Дојдоа и го спакуваа за 5 дена.Личните услови се до тој момент не беа воопшто проблем со играчот.

Битно Гринвуд кине мрежи кај и да отиде .. ама нас ни сметаше и затоа се плаче по играчи што не вредат ни колку малиот прст на ногата на Гринвуд.

И за бенч играч од Челзи не вреди да фрлиш 50 милиони па ете фрлија.

А дека Фернандеш не сакал да дојде кај нас за сметка на кокошките, тие приказни на друг нека ги продаваат.
1 месец малиот чекаше на нас дур преговараа, трубеше како Бруно му е идол цело време, и нормално на се доаѓа крај па и на трпението негово. Виде со какви шарлатани ќе си има работа, па остави на крај како ќе се договорат клубовите меѓу себе така и прифати.
Да се договорија нашиве со Вест Хем 100% сум сигурен дека нас ќе не одбереше него ли кокошките.

Ниту еден клуб кој продава играч, не се договара брзо кога се работи за играч за кој има огромен интерес. Ако помниш, се шушкаше за Арсенал, Реал и ПСЖ. Вест Хем мајсторски изиграа. Немаше едно време кај нив кој да преговара за Фернандеш, зашто го фатија тој претседателот нивен у некој скандал со малолетнички.

Па им дојдоа нови сопственици кои и ставија свој капитал во клубот. Кога почнаа преговорите, цената од 65 милиони фунти, отиде на 85. Тука играчот рече, сеедно ми е дали ке идам во Тотенхем или Јунајтед. Тотенхем понудиле да платат 85, и тоа на едно.

За многу работи клубов има заебано работа, ама за ова, не сум баш најсигурен дека е нивна вина.

Битно Гринвуд кине мрежи кај и да отиде .. ама нас ни сметаше и затоа се плаче по играчи што не вредат ни колку малиот прст на ногата на Гринвуд.
Кида у полу аматерска лига, и у Марсеј се покажа дека има проблеми со детето и сака да е примадона.

Ниту еден клуб кој продава играч, не се договара брзо кога се работи за играч за кој има огромен интерес. Ако помниш, се шушкаше за Арсенал, Реал и ПСЖ. Вест Хем мајсторски изиграа. Немаше едно време кај нив кој да преговара за Фернандеш, зашто го фатија тој претседателот нивен у некој скандал со малолетнички.

Па им дојдоа нови сопственици кои и ставија свој капитал во клубот. Кога почнаа преговорите, цената од 65 милиони фунти, отиде на 85. Тука играчот рече, сеедно ми е дали ке идам во Тотенхем или Јунајтед. Тотенхем понудиле да платат 85, и тоа на едно.

За многу работи клубов има заебано работа, ама за ова, не сум баш најсигурен дека е нивна вина.
Гглеј ако рекол сеедно ми е дали ќе одам у Тотенхем и да се борам за опстанок или во Јунајтед тогаш клубот има сериозно погрешено некаде. У најмала рака прифаќање дека Јунајтед ја нема таа моќ, прашање е дали и некогаш пак ќе ја има, ем со ново раководство и нови газди. Реномето на Јунајтед е сериозно загрозено ако тие не успеале да го убедат играчот да изврши притисок и да го продаде на нас. И да не набројувам или споредувам други клубови како играат.

Фернандеш ке беше директна замена за Бруно, второ Тоанли ке беше директна замена на Каземиро , и ред други работи. Остајте тоа што пишат курвите на инеос и на евреите , нам ни беа прекупотребни , сега со кур во уста. Најлошиот трансфер период во историјата на Јунајтед , брука срамота , ако сакаш да се бориш за титула ке платиш и плата и трансфер,но нашите несакаат борба за титула, уште не ви е јасно и не сте свени после тоооооооолку години навивачи на Јунајтед. Нимна цел е единствено ЛШ , што сеееме тоа ке си жнееме .

Гглеј ако рекол сеедно ми е дали ќе одам у Тотенхем и да се борам за опстанок или во Јунајтед тогаш клубот има сериозно погрешено некаде. У најмала рака прифаќање дека Јунајтед ја нема таа моќ, прашање е дали и некогаш пак ќе ја има, ем со ново раководство и нови газди. Реномето на Јунајтед е сериозно загрозено ако тие не успеале да го убедат играчот да изврши притисок и да го продаде на нас. И да не набројувам или споредувам други клубови како играат.

Mногу е наивно да мислиш дека Мендеш ке му каже на неговиот играч да се стави во подредена позиција со тоа што ке избере само еден клуб, а со тоа и тој да земе помала провизија, и неговиот играч да земе помала плата, од која тој пак ке зема процент. Ако го биде играчот, за 2 години ке бара трансфер во Реал/Барса.

Некои навивачи живеат во светот дека Ферги е уште на кормилото, и дека секој ке скрши нозе да дојде во Јунајтед со еден повик. Таквите играчи што знаат што претставува Јунајтед се бројат на прсти. Фернандеш е само уште еден млад играч на кого не му е гајле каде ке игра, се дур капе плата и живее во Лондон.

Mногу е наивно да мислиш дека Мендеш ке му каже на неговиот играч да се стави во подредена позиција со тоа што ке избере само еден клуб, а со тоа и тој да земе помала провизија, и неговиот играч да земе помала плата, од која тој пак ке зема процент. Ако го биде играчот, за 2 години ке бара трансфер во Реал/Барса.

Некои навивачи живеат во светот дека Ферги е уште на кормилото, и дека секој ке скрши нозе да дојде во Јунајтед со еден повик. Таквите играчи што знаат што претставува Јунајтед се бројат на прсти. Фернандеш е само уште еден млад играч на кого не му е гајле каде ке игра, се дур капе плата и живее во Лондон.
Не е проблем дека живеам у светот на Ферги мене ми е јасно дека не сме тоа време, за тоа ме нервират што не купуваат. Ама па они ја фурат таа прича дека фудбалерот треба да сака да дојде за да направат овие нешто. Не дека јас или друг така сакаме

Не мислев на тебе конкретно за ова со Ферги, @3dg@r, ми се надодаде мислата на твојот цитат. Го критикував тој пристап и јас, што го збориш.
Проблемот е што веќе се тргнавме од првата цел, Андерсон. Разбирам дека 130 милиони фунти се лудост, и до некаде го разбирам потегот. Трошевме на епски глупости, како 86 милиони фунти на Ентони, па сега не сме во позиција да покажеме мускули на финансиски план. Не го разбирам моментот со ставање на Андерсон како примарна цел се до летово, кога Форест на Сити уште во Јануари им ја кажа цената. Ова е како ја да идам во Порше Македонија, да гледам да купам GT3 RS, со пари во џеб за Шкода Камик.

Вториот играч на листата е Фернадеш, кој кога ке ги споредиш со Андерсон на исти години, има подобри бројки. Тука сметам дека уште во Април требале да искомуницираат и со Вест Хем, и со Мендеш, и да прашаат колку ке бараат од Вест Хем ако испаднат, и колку ако останат во ПЛ, и дали воопшто ке го продаваат. Сега нашиве делуваат дури навредено, како тоа им бараат 80-85 милиони фунти. Некои тука пишуваа дека и Фернандеш ке бил играчот во тој 40 милиони фунти ранг. Вест Хем го купија 40 милиони, Саутемптон има 15% од наредна продажба. Никогаш не ни мислев дека трансферот ке биде под 70 милиони фунти, ја, апсолутен фудбалски лаик, без никакво познавање на трансфери. Клубот го цени на 60 милиони фунти.

Но, има еден друг момент. Ако се тргнеме сега од Фернадеш, наредниот на листата е Алекс Скот. За него имаше муабети дека ке биде околу 45 милиони фунти на почетокот на летото. Најновата вест е дека Бормут го цени на 60 милиони фунти. Играч со 1 добра сезона зад себе, и уште 2 години договор. Ја може да се кладам во било што дека во првата недела кога Јунајтед јавно ке каже дека се откажува од Фернандес, дека цената на Скот ке скокне од 60, на минимум 70 милиони фунти, и пак си почетна позиција.

Не знам како не разбираат во управата дека имаат премногу поставени услови за да дојде играч во Јунајтед:
  • Да биде докажан во ПЛ
  • Да сака да игра само во Јунајтед
  • Да чини колку тие процениле дека треба да чини
  • Да прифати плата која е во склад со останатите во клубот
Нешто ке мора да подаде од оваа листа. Не сакаат да преплаќаат, ама не знам како не разбираат дека немаат од Бога дадено право да им продаваат играчи пошто зашто.

Кида у полу аматерска лига, и у Марсеј се покажа дека има проблеми со детето и сака да е примадона.
аматерска или не, играчиште е и тоа не може да му го одземе никој.

аматерска или не, играчиште е и тоа не може да му го одземе никој.
Да добар никој не му ги побива талентот туку менталитетот и понашањето.
А нас баш такви не ни требаат.

Не мислев на тебе конкретно за ова со Ферги, @3dg@r, ми се надодаде мислата на твојот цитат. Го критикував тој пристап и јас, што го збориш.
Ах нема врска тогаш грешка сум разбрал , мада некогаш со очекувањата и сам се фаќам како да сум во Ферги времето.

Трансфер пазарот не функционира црно-бело и баш ми се неоправдани некои мислења дека треба да пукаме високи суми како во минатото и да ни се повторуваат Антони трансфери. Го плаќаме данокот сеуште од такви трансфери.
Реално ни Андерсон, ни Фернандес не се вредни за сумите. Тонали колку и да е добар исто имаше висока сума...

За Фернандес бевме во преговори и спремни да следиме до одредена граница (се зборуваше 70м тогаш иако и таа сума е превисока). Вест Хем беше запознат за интересот од други страни (и Реал Мадрид се споменуваше еден период) и нормално дека ќе чека да заработи колку што може повеќе. Така да исти или слични се позициите на другите клубови.

Да не заборавиме дека го договоривме Едерсон како прво засилување уште на почеток на јуни. Тоа што ете има дилеми медицинскиот тим не значи дека сме спиеле на пазарот.

Како што кажав оцена на трансфер активноста ќе дадеме на крајот на преодниот рок...реално имаме свежи нозе на средината но за да биде одлично треба уште еден играч.

Има опции и со позјмици, еве Ливерпул прави таков дил денес со Араухо од Барса. Ако се покажи откупи го следна сезона.

Jamie Carragher says that #MUFC have had a strategy shift this summer:

“I actually think United have changed their transfer strategy, and I think it's a HEALTHY change.

“For years, it felt like they were obsessed with signing the biggest names in football. Sometimes it felt like the signings were made because they kept the fans excited rather than because they were the right fit for the team.

“Now it looks DIFFERENT. They're bringing in players who suit what the manager wants and who fit into the system.

“That's how SUCCESSFUL teams recruit. It's not always about the biggest name, it's about the right player.”

Back
На врв Bottom