Кое е твоето контроверзно мислење? (Тема 51: Законски да се ограничи голотијата во земјава, онлајн и офлајн.)

Ко прво никаде нема во мислењето да има смртна казна.
Ко второ луѓето се е*ат ама не се размножуваат бидејќи сите користат контрацепција и абортуси. Така да не ти е тоа некое решение.
Ок, за да влезе млад пар во озбилна врска, треба да го гурне нешто таму. Сигурно не се питулиците на таштата(бабата де). Значи мрсење на мачорот, со перспектива дека мрсачот ќе инвестира после во шминки, одмори, кола, стан и останати дребулии, како например растење на деца. Исто и од џенското се очекува слично, можеби работа, перење, готвење, миење садови, правосмукалка, пелени ти реков ми рече... Ако им кажеш, шаг на лево и растрел(малку налево и стрелање), чур ќе се нафатат на таа игра. Само зависници од адреналин или во ала Костич мод некој ќе се сложи да влезе во таква врска.

Ок, за да влезе млад пар во озбилна врска, треба да го гурне нешто таму. Сигурно не се питулиците на таштата(бабата де). Значи мрсење на мачорот, со перспектива дека мрсачот ќе инвестира после во шминки, одмори, кола, стан и останати дребулии, како например растење на деца. Исто и од џенското се очекува слично, можеби работа, перење, готвење, миење садови, правосмукалка, пелени ти реков ми рече... Ако им кажеш, шаг на лево и растрел(малку налево и стрелање), чур ќе се нафатат на таа игра. Само зависници од адреналин или во ала Костич мод некој ќе се сложи да влезе во таква врска.
Океј, немам проблем со тоа, незрели особи не треба да се нафаќаат на брак. Такви бракови не му требаат на општеството.

@Darling само што ми даде генијална бизнис идеа ако ти помине законов! ;)
Да станам приватен детектив ала Ник Слотер :D

И тебе одма те зимам како таа црвената, Силви мислам дека беше да ми бидеш помошничка :cool:

Ма оргинал Плажата на залезот... само што ми фали репче :oops:

Изгласавме диктатура, кој сака нека честита!

anketa diktatura.png

Неверството да биде криминално дело.
Најголемото не досега, како бандера. Нема што државата да се секира кој, што, и со кого прави во кревет.

Неверството да биде криминално дело.

До неодамна, до 80тите, неверството било криминално дело во Европа, а сеуште е во некои сојузни држави во Америка. Казните можеле да бидат од парични па до затворски, пред 300 години биле и смртни. Луѓето покрај морална имале и законска обврска да бидат верни на своите сопружници.
По укинувањето на овој закон и со доаѓањето на социјални мрежи, мобилни телефони итн, некако луѓето почнуваат помалку сериозно да го сфаќаат бракот, бидејќи секогаш има некој друг, некој/а поубав/а, побогат/а, поинтересен/а, комплетно занемарувајќи го семејството како колатерална штета и хаосот и повредувањето што им го принесуваат на нивните најблиски.
Државата има интерес од здрави бракови што ќе донесат стабилни семејства и затоа во нејзин интерес е да ја зачува институцијата брак со тоа што ќе ги придржува сопружниците да бидат одговорни и ќе ги казнува за нивното неверство со одредена парична казна, со што би ги заплашила и демотивирала да го пробуваат истото.
Неверојатно, шизик, за нешто да се согласиме. Не верував дека ќе дојде таков ден. Се согласувам со предлогот. Јадрото на една здрава нација е стабилното семејство.

Не ме интересира ова. Не сакам да мислам дека партнерот треба да се плаши дека ќе биде криминално осуден, ако одлучи да ме изневери. Ноу. Ако некој е верен само затоа што се плаши од кривичен прогон, нема поента.

Не ме интересира ова. Не сакам да мислам дека партнерот треба да се плаши дека ќе биде криминално осуден, ако одлучи да ме изневери. Ноу.
Де па ти, за едно каменување ли сега да се фаќаме :D

...инаку неверството ако го вметнеме во Кривичниот законик ќе бидне како исламските држави со шеријатски законик, православието од христијанската религија е најкротка религија и луѓето се земаат од љубов, ако нешто не иде со споразум ќе се разделат, а неверството ќе остане нешто измеѓу како причина!

Најголемото не досега, како бандера. Нема што државата да се секира кој, што, и со кого прави во кревет.
Не мора да се согласиш, поентата на темата е да се кажат контроверзни мислења, како што разбрав.

А фаќање за газ? :unsure:
како ќе одат поените?
...де бе, птичицо, секој дел од тело ќе има посебни бодови, пример цицки 20 бода, газот 10 бода, лапање 30 бода, мастурбација 45 бода итн, до 500 бода ќе се собира и потоа ќе дојде судска покана каде ќе се додели во кој рудник на копање и 10 камшици по грб секој ден за време од еден месец; па ако не му дојде памет; опет и опет казна, туку што ќе прави жената ако таа е неверникот? :eek:

@Darling само што ми даде генијална бизнис идеа ако ти помине законов! ;)
Да станам приватен детектив ала Ник Слотер :D

И тебе одма те зимам како таа црвената, Силви мислам дека беше да ми бидеш помошничка :cool:

Ма оргинал Плажата на залезот... само што ми фали репче :oops:
Колку замаглени коли Ќе фатиш на стариот пат во еден ден ехее

Back
На врв Bottom