Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Избегавајте работни места кога е време за спиење. Се пореметува метаболизмот и телото културно пропаѓа. Не вреди ниедна пара за телото да си упропастите.

Избегавајте работни места кога е време за спиење. Се пореметува метаболизмот и телото културно пропаѓа. Не вреди ниедна пара за телото да си упропастите.

О кеј, од утре почнувам да барам работа „на државно, каде ќе можам да спијам во текот од работното време.

Знам неколку такви професии, ама не знам дал‘ ќе ме примат...не‘ам партиска книшка и не користам мито...

О кеј, од утре почнувам да барам работа „на државно, каде ќе можам да спијам во текот од работното време.

Знам неколку такви професии, ама не знам дал‘ ќе ме примат...не‘ам партиска книшка и не користам мито...
А не си ни некоја млада обдарена цуца....

Тогаш не губи џабе време....седи таму кај што си :D

Очигледно проблемот е до тебе и све некој друг ти е крив освен ти самиот. Тоа што си мрзлив и неќеш да се надоградиш со вештини што се повеќе платени кажува све за тебе. Не ти е крива државата. Чим немаш завршено школо за висока платена струка ајде ке почнеме со сосема други работни позиции.

Што фали на ова? 72,000 плата во Кисми + регрес за годишен одмор од 40,000

Или мачно ти е да месиш кифли сакаш да дремеш на телефон и некој за џабе пари да ти дава?
Тоа на Свети Никад па ни тогаш.
Nemozam da te procitam od arogantnost, kako da ti kazham, necitliv e tekstot, voopsto ne se razbirame snegulche. Izbegan si od realnosta.
Автоматски споено мислење:

Па што ме цитираш тогаш?
Филтрирај си ти што сакаш, ме заболе
Zatoa sto po toa sto pisuvas se gleda deka ne si vo tek so nastani i realniot zivot vo MK, samo mislis deka si, probav da ti ukazham i ti dadov primer od blizok krug sto znam ali ocigledno ti si tuka druga agenda terash i se ubeduvas samiot sebe uste, da ja sakas tolku MK i da e tolku lesno pari da napravis nemase ni da begas za Germanija, ali dobro, sportski pozdrav, sega bar znam deka ne treba da vleguvam vo diskusii so tebe.

Последно уредено:
Ме радува што народот ги множи со нула дпне и сдс, масовно освестување дека се предавници.

На кој начин народот „...ги множи со нула...„ наведените партии, кога во политиката и последично, во економијата и општо низ државава, гледам/е една и иста непроеменета состојба на гнилежност?...

И да не се заборави, работните услови во фурна не се баш идеални, настрана фактот дека постојано се работи во простории под високи температури, добар дел од фурните - ако не и сите - вршат достава до продавници, супермаркети, трговски центри, што значи дека мора да се почне порано со работа - најчесто веќе во 3:00 часот по полноќ почнуваат со подготвување на пецивата - и враќање дома мртви уморни и папсани, парите не вредат ништо за младите кои работат или кои би работеле во такви услови. Возрасните со деца се друга приказна, тие молат Бога да врзат крај со крај секој месец.
Zatoa za iljadnicite Pakistanci koi cekaat na granica se idealni.

Овој беше претседател на Комисијата за историски прашања со азијатите? Овој е историчар?
Зајцев тури петта колона да ја оправа Македонија и нејзината историја и образование?

Е ми, зашто еден проф од членовите од комисијата даде оставка?...
Ванчо мислам дека се вика. Самиот призна дека имал „притисАк„ од некоја тогашна владеачка комуњара...

Овој беше претседател на Комисијата за историски прашања со азијатите? Овој е историчар?
Зајцев тури петта колона да ја оправа Македонија и нејзината историја и образование?
Точно така, тој е историчар, а историјата е наука. Кога некој излажал и манипулирал, чесен човек би го признал тоа. Од она што го гледам, мислиш дека е подобро да те излажат отколку да ти ја кажат суровата вистина?

Точно така, тој е историчар, а историјата е наука. Кога некој излажал и манипулирал, чесен човек би го признал тоа. Од она што го гледам, мислиш дека е подобро да те излажат отколку да ти ја кажат суровата вистина?
Screenshot_20260804_100002_Instagram.jpg
Ова е единствената вистината меѓу вистините...фашисти и окупатори.

На кој начин народот „...ги множи со нула...„ наведените партии, кога во политиката и последично, во економијата и општо низ државава, гледам/е една и иста непроеменета состојба на гнилежност?...

Зошто множењето со нула сеуште нема стигнато да се манифестира првин во политичкиот ( а потоа тоа ќе се префрли и во економскиот сектор). Следните избори ќе бидат првичниот показател.

Затоа и гледаме сега кампања со пораки против "Цинизам/Нихилизам, итн ... ". Зошто да имаш 200 000 - 300 000 народ кој одбива да учествува во ДПНЕ - СДС играта е многу многу опасно. Да ДПНЕ може да сеуште да се потпре на 250 - 300 000 фикс гласачи, али резултатот на избори ќе им зависи од како ќе се однесуваат овие првиве, и ситуацијата ќе биде комплетно непредвидлива.

А тоа за полициска држава и нашиот политички систем е неприфатливо. Кај нас избори се решаваат пред и да почнат, во канцеларии со договор на маса. Така се навикнати веќе 35 години. Да може да има негде +/- некаков али резултатите се однапред познати па дури и да "згреши народот" ќе има одметнати пратеници и пост - изборни коалиции да се поправи "грешката" . Да се натпреваруваат политички и да има неизвесност за нив е анатема.

И заради тоа и се намалија повиците за предвремени избори. Зошто се повеќе не можат да предвидат на каде ќе одат изборите.

Последно уредено:
Еве, јас нејќам да бидам излажан. Сега наведи ја „суровата вистина„.

Еве, јас нејќам да бидам излажан. Сега наведи ја „суровата вистина„.

Не знам дали сте подготвени за вистината, но еве неколку примери.

Фалсификат и Оригинал
7-768x694.jpg

Фалсификат
1785834726413.png

Оригинал:
1785834741775.png

фалшив наслов
1785834841897.png

оригинален наслов
1785834827799.png

Фалсификат:
1785834946611.png

Оригинал:
1785834962578.png

Ovaa komisija ima samo edna cel a toa e da i se nametne na Makedonija Bugarskiot stav i so ovaa komisija da se dobie legitimitet za toa. Zatoa Makedonija treba da ja otfrli i da se povlece.

Back
На врв Bottom