TCL Телевизор проблеми

• Креатор на темата Креатор на темата ni40z
  • Време на започнување Време на започнување
Самсунг па Сони па се останато за тв. Ако цената за ист производ те влече кон Хисенсе, нема зошто да не го купиш.

За даљинското ако функционира нема ладен лем. А за телевизорот, тој што ти мењавал лед диоди те дупел за пари или толку разбира. Панелот е дефектен и во таков случај не ти менувам диоди туку ти велам да си купиш нов тв пошто сум поштен чоек.
што мислиш за :

LG 55 QNED 86A3A, 55"​

АИ вели дека поради многу поситните мини лед диоди(помала топлина која го уништува фосфорот на нив), проблемот со виолетов екран треба да помал

што мислиш за :

LG 55 QNED 86A3A, 55"​

АИ вели дека поради многу поситните мини лед диоди(помала топлина која го уништува фосфорот на нив), проблемот со виолетов екран треба да помал
Скокни го овој. Ќе ти пуштам за кратко тв.
Автоматски споено мислење:

SAMSUNG QE55Q8FAAUXХH​

SAMSUNG UE55M80HAUXXH​

Ти гарантирам дека со било кој од овие два тв-а нема да имаш проблем во следните 7 години, ако контрастот и светлината не ги лупаш на макс.
Јас би одел на qled наместо мини, батали аи.

Последно уредено:
Самсунг па Сони па се останато за тв. Ако цената за ист производ те влече кон Хисенсе, нема зошто да не го купиш.

За даљинското ако функционира нема ладен лем. А за телевизорот, тој што ти мењавал лед диоди те дупел за пари или толку разбира. Панелот е дефектен и во таков случај не ти менувам диоди туку ти велам да си купиш нов тв пошто сум поштен чоек.
Диодите беа сменети, ама после две години пак станаа виолетови

Диодите беа сменети, ама после две години пак станаа виолетови
Tи реков поштен чоек сум. Ако телевизорот не е рокан на фулл брајтнес и контраст нон стоп морам да ја пипнам плочата, тиме контролерот и да ги испробам диодите на мултимер.

Многу ретко рика диода, почесто е проблем во плочата и контролерот. Така да ти препорачувам да си купиш нов тв, поправка од саглам мајстор со саглам опрема ќе кошта.

Диодите рикаат и тоа како често.

Во 2014-таа купив LG телевизор, едвај го користев, повеќето од времето не го користев и диодите папсаа после 5г. од едвај користење. Диодите се сега сменети и еве веќе 3,5г. телевизорот работи без проблем...

Мое големо разочарување од фалена фирма LG...

ЛГ имаше многу добри ЦРТ телевизори, имам таков преку 25 години работи супер. Новиве не им се баш нај нај.

Во 2014-таа купив LG телевизор, едвај го користев, повеќето од времето не го користев и диодите папсаа после 5г. од едвај користење. Диодите се сега сменети и еве веќе 3,5г. телевизорот работи без проблем...

Не рикаат често. Затоа ве упатувам да си купите квалитетна техника а не да висите по мајстори.
Автоматски споено мислење:

ЛГ имаше многу добри ЦРТ телевизори, имам таков преку 25 години работи супер. Новиве не им се баш нај нај.
Баш ме интересира што модел имаш :)

Последно уредено:

Шузнам, LG еден 2011 и еден пред 4 години, пу пу немам замерки.
На синот Сони, на тенис топчето остава траекторија, LG то мака нема.

Народски кажано-како ќе ти се погоди.

Откако цела Азија почна да произведува се‘ од електроника, квалитетот стана непозната работа...

Најмалку очекував проблеми со LG телевизори, ама ете бидна и тоа. За среќа, после замената работи како нов.

Топчето оставало траекторија абе дај не ме заебавајте. Отидов да бркам евреи, ако имате реален проблем барајте ме.

Најмалку очекував проблеми со LG телевизори, ама ете бидна и тоа. За среќа, после замената работи како нов.
Кај мене и после поправката работеше ко "нов" само две години додека да им помине "гранцијата" на диодите. На јутуб од тие години на производство меѓу 2015-2020 има многу кои се жалат на диодите од LG. Од каде го купи телевизорот?

Топчето оставало траекторија абе дај не ме заебавајте. Отидов да бркам евреи, ако имате реален проблем барајте ме.
Сакав да кажам ако е Sony не значи дека го фатиле бога за таквоото. Убаво вика човекот, како ќе ти се погоди.
Јас 1982 купив систем Sony, со звучници, појачало сите салтанати. После две години му рикна запчаниче кое ја вртеше лентата од касетата, ете го стои како радио сеуште. Оди да не ти избега некој евреин.
А за траекторијата не класична црта од рекет до подлога, ама го гледаш како касни во движење.

Сакав да кажам ако е Sony не значи дека го фатиле бога за таквоото. Убаво вика човекот, како ќе ти се погоди.
Јас 1982 купив систем Sony, со звучници, појачало сите салтанати. После две години му рикна запчаниче кое ја вртеше лентата од касетата, ете го стои како радио сеуште. Оди да не ти избега некој евреин.
А за траекторијата не класична црта од рекет до подлога, ама го гледаш како касни во движење.
Те разбрав за топчето, ама толку си може тој тв нема никаков друг проблем.

Кај мене и после поправката работеше ко "нов" само две години додека да им помине "гранцијата" на диодите. На јутуб од тие години на производство меѓу 2015-2020 има многу кои се жалат на диодите од LG. Од каде го купи телевизорот?
Во времето кога барав ТВ по мој мерак, моделот од LG го имаше низ пар продавници низ Скопје. Го купив од „Нептун„, а го имаше и во „Техномаркет„ и „Агротехна„. Цената од „Нептун„ ми беше најповолна.

Ако не грешам, се работи за овој модел:

Back
На врв Bottom