Druze vo sekoja tema se zalis deka radi toj zacrtan kapital dremes vo Germanija, ako ti e tolku radi pari, zosto se macis sebe i semejstvoto? Idi zivej vo Makedonija, tamu ne ti trebaat pari i pishi ni kako e.
Eve ja ke ti kazham kako e, nema rabota i taa rabota sto ke ja najdes se istite plati od pred 5-6 godini vo mesto stojat, samo na forumov ke citas nekoi basni za plati i kako imalo rabota, a eve vrati se, bidi aktiven da apliciras po oglasi, idi na intervjua pa ke ni kazes kako ke projdes.
Eve na kratko, za eden mnogu blizok drugar, zavrshi mashinski, ne znam sto tocno, go zaposlija direktno od Fakutlet po drzhavni institiucii nesto da raboti, plata max 40k, so mashinski

Nvm, likot se ozeni, dobi malo dete, zena mu isto raboti vo Kam i zima povekje od 30 siguirno, ne znam tocno, spored forumov blisko se do 1 000eura plata i vekje nekolku pati likot zaglavuva do moment kaj sto treba da ide vo Tigo, Migo da vrze kraj so kraj so smetki i so malo bebe zatoa sto radi rabotata mora da patuva za Skopje od Kumanovo i toa od drzavnata rabota ne mu e pokrieno a spored nego 150-200 e troshko mesecno e. Vo Kumanovo rabota ni za lek, ako ne veruvas, eve otvori vrabotuvanje i vidi kolku ima oglasi vo Kumanovo, a kolku vo Skopje.
Da ja zavrsam negovata situacija, polozi za C, eve go se zaposli da raboti vo firma od Kumanovo i da vozi takov kamion dodeka da polozi i za E i najverojatno ovoj covek nema da go ima vo MK za godina, dve, odnosno ke ide na pechalba i on, taka da ostaj tie veseli matematiki i ljubovta kon tatkovinata, MK e surova za posten covek, rabotnik.