Добро бе, дали е нормално ова? Нафтата е уште далеку од 100 долари за барел, а горивава скапнаа енормно. Води ли некој сметка дали поскапувањава се пропорционални со берзите?
Си играат курот како и големите така и нашите.
Качи цените на горивото, автоматски све се покачува. Намали цените, на друго све цената ќе остане иста. Па пак качи цената на гориво и пак цените на све нагоре.
П.С. вчера еден ропак... (е уште тоа го немав видено...)
Сакаше да не импресионира, или појма неам шо му беше филмот, можда нашмркан беше...
Излегуваме од бензинска, додека облекуваме кациги, нараквици..
Типов со канта Ц-класа 2000-то годиште, стартува, чкрипат гуми... и цревото од пумпата не извадено, го откорна
-Шо напраи бе човек му викаме..
Запра, изгубен у свемирот, го извади, и така им го врати на продавачите
Им го подаде
И овие, ни полиција ни ниш, ко да ништо не се десило... а ни нас не не интересираше.. си продолживме..
Во каква делузија живеат сите таму комплет што не водат, не е нормално
Од 41 држава со достапни цени за бензин 95 од нет и просек плати, со просечна плата сме петти од најдолу, 37ми. Полошо стојат само Косово, Молдавија, Украина, Албанија.
Од 32 држави со достапни цен за бензин 98, третата економија е на 30то место. Само 2 држави може помалку да точат од нас. Грчка и Украина.
Од 41 држава за дизеелот, пак сме на 37мо место. По нас се само Молдавија, Косово, Албанија, Украина.
И не сме со најефтино гориво. За 95ка сме 8ми, за 98ца сме 5ти, за дизел сме 7ми.
Со мнималецот сигурно полошо стоиме затоа што според просекот сме десетти од најдолните, а според минималец петти во Европа (5ти од долу).
Ама трета економија сме биле у Европа. И најефтино гориво иаме.
Автоматски споено мислење:
А како шлаг на тортата за соодносот нето бруто, од 41 држава, ние сме на 32 место што значи имаме едни од најголемите давачки од бруто плата со сооднос 0.66, 9 држави се полоши од нас. Најлошо стои Турција со 0.55, најдобро Андора со 0.93.
Во каква делузија живеат сите таму комплет што не водат, не е нормално
Од 41 држава со достапни цени за бензин 95 од нет и просек плати, со просечна плата сме петти од најдолу, 37ми. Полошо стојат само Косово, Молдавија, Украина, Албанија.
Од 32 држави со достапни цен за бензин 98, третата економија е на 30то место. Само 2 држави може помалку да точат од нас. Грчка и Украина.
Од 41 држава за дизеелот, пак сме на 37мо место. По нас се само Молдавија, Косово, Албанија, Украина.
И не сме со најефтино гориво. За 95ка сме 8ми, за 98ца сме 5ти, за дизел сме 7ми.
Ама трета економија сме биле у Европа. И најефтино гориво иаме.
Неправедно е да ги обвинуваш тие што не водат за цената на горивата. Една Русија снема бензин по бензинските, хаос им се дешава во одредени региони, Украинците пепел им ги направија депоата и рафинериите. Ние зависиме од Окта (Грците) со кои нашиве на двапати издејствуваа попуст од 2 денари. А таа нафта од каде доаѓа? Преку Ормут врви, каде летаат ракетки.
Едноставно нема како да се намали цената на горивата кога светот е во нафтена криза. Може само да стигне 2.5 евра за литар нафта кај нас, плафон.
Неправедно е да ги обвинуваш тие што не водат за цената на горивата. Една Русија снема бензин по бензинските, хаос им се дешава во одредени региони, Украинците пепел им ги направија депоата и рафинериите. Ние зависиме од Окта (Грците) со кои нашиве на двапати издејствуваа попуст од 2 денари. А таа нафта од каде доаѓа? Преку Ормут врви, каде летаат ракетки.
Едноставно нема како да се намали цената на горивата кога светот е во нафтена криза. Може само да стигне 2.5 евра за литар нафта кај нас, плафон.
А кого да обвинам, народот? Во нивни раце се законите за акцизи, не во мои. Во нивни раце се инвестициите кои ги немаме и минималецот кој одвај го кренаа. Во нивни раце се јавниот превоз кој го нема па мора да трошиме за гориво ѓаол ипол. Ај те молам, не биле виновни, а се дупосаа фалење. Ние ги тераме да искачаат и да се фалат.
Дури и ти самиот не знаеше да наброиш рудници, дата центри и хидроцентрали па се вадеше на цртање, без грам податоци.
А тоа нивното е класична психијатриска делузија.
Не знам дали мислат дека сме нивни затуцани административци/лепачи/бирачи, ако на дофат на рака ни се сите возможни податоци денешно време.
А кого да обвинам, народот? Во нивни раце се законите за акцизи, не во мои. Во нивни раце се инвестициите кои ги немаме и минималецот кој одвај го кренаа. Во нивни раце се јавниот превоз кој го нема па мора да трошиме за гориво ѓаол ипол. Ај те молам, не биле виновни, а се дупосаа фалење. Ние ги тераме да искачаат и да се фалат.
Дури и ти самиот не знаеше да наброиш рудници, дата центри и хидроцентрали па се вадеше на цртање, без грам податоци.
А тоа нивното е класична психијатриска делузија.
Не знам дали мислат дека сме нивни затуцани административци/лепачи/бирачи, ако на дофат на рака ни се сите возможни податоци денешно време.
Братче шкрипиме со париња. За тоа дека не сум знаел да набројам рудници и курци, како да набројам кога не се изградени и левичариве протестираат против нивна изградба? Буквално дебиливе протестираат против влез на капитал во државава а потоа стенкаат дека нема пари.
Пред банкрот сме, тоа е факт. Никој не дава пари за џабе. Треба да ги молиме американциве да позајмат милијарда две на лепе очи па да дојде Џаред Кушнер и да не управува.
Братче шкрипиме со париња. За тоа дека не сум знаел да набројам рудници и курци, како да набројам кога не се изградени и левичариве протестираат против нивна изградба? Буквално дебиливе протестираат против влез на капитал во државава а потоа стенкаат дека нема пари.
Пред банкрот сме, тоа е факт. Никој не дава пари за џабе. Треба да ги молиме американциве да позајмат милијарда две на лепе очи па да дојде Џаред Кушнер и да не управува.
не сме пред банкрот него Мицко сака да имаме и за капитални инвестиции и за враќање кредити. Па малце ги затега работите околу наплатата да биде попрофитабилна државата..
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.