- Член од
- 3 јуни 2022
- Мислења
- 2.892
- Поени од реакции
- 7.415
Во ред, за пивото се сложувам дека не мења таа разлика. Имаше интервју со газдата на прилепска пивара и он го спомна тоа како причина.
Инаку секако нема иднина за горото од луѓето ако ме прашаш мене. Ама така функционира пазарот. Државата може да им дава субвенции, минимум цена колку да се одржи производството доколку е стратешки битно - ама цената на нештото е колку можеш да го продадеш. Ти објаснив најпластично што можам, изборот ти е или да го фрлиш или да заработиш нешто.
Газдите си ја тераат приказната како што нив им одговар, сета среќа живееме во интернет ера каде што со неколку клика се дознава се
Субвенциите не се никакво решение сум рекол за ова 100 пати, тоа е само алатка на неспособни влади да купат социјален мир или евентуално кога пазарот има огромни осциилации како кризата со млеко што беше или житариците ѓубривата при короната. Тие се океј ако сакаш привремено да ги насочиш земјоделците кон некои култури што сакаш да се произведуваат повеќе, инаку не им требаат субвенции. Напрај функционални системи за наводнување, дистрибутивни центри и окрупни им го земјиштето после само ќе се ефикасни