Формула 1 - сезона 2026

• Креатор на темата Креатор на темата Zlatikevichius
  • Време на започнување Време на започнување

За кои (мин.1, макс. 3) возачи ќе навивате во 2026?

• 1. Lando Norris - McLaren Mercedes

• 81. Oscar Piastri - McLaren Mercedes

• 12. Andrea Kimi Antonelli - Mercedes

• 63. George Russell - Mercedes

• 3. Max Verstappen - Red Bull Racing-Red Bull Ford

• 6. Isack Hadjar - Red Bull Racing-Red Bull Ford`

• 16. Charles Leclerc - Ferrari

• 44. Lewis Hamilton - Ferrari

• 23. Alexander Albon - Atlassian Williams-Mercedes

• 55. Carlos Sainz Jr. - Atlassian Williams-Mercedes

• 30. Liam Lawson - Racing Bulls-Red Bull Ford

• 41. Arvid Lindblad - Racing Bulls-Red Bull Ford

• 14. Fernando Alonso - Aston Martin Aramco-Honda

• 18. Lance Stroll - Aston Martin Aramco-Honda

• 31. Esteban Ocon - Haas-Ferrari

• 87. Oliver Bearman - Haas-Ferrari

• 5. Gabriel Bortoleto - Audi

• 27. Nico Hülkenberg - Audi

• 10. Pierre Gasly - Alpine-Mercedes

• 43. Franco Colapinto - Alpine-Mercedes

• 11. Sergio Pérez - Cadillac-Ferrari

• 77. Valtteri Bottas - Cadillac-Ferrari

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Кој раководи со спортов бе? Де правилава де смеат не смеат аеродинамички решенија де фијското у Монако де ова у Британија? Кој им ку*ац бе?

Kimi kakov karakter na maliov, Lekler i on mi se hajlajt denes, i sekako izletuvanjeto na Max.

Кој раководи со спортов бе? Де правилава де смеат не смеат аеродинамички решенија де фијското у Монако де ова у Британија? Кој им ку*ац бе?
Од Ферари дел се префрлени таму и навиките си продолжуваат.

IMG-20260706-112633.jpg
IMG-20260706-111157.jpg
IMG-20260706-111100.jpg
IMG-20260706-110440.jpg

Последно уредено:
Na kvalifikaciive apla bese menuvanjeto na kamera na pravcine, koj znae kolku ke izgledase komicno top speed-ot na kemmel pravecot.

Белгија ми беше една од омилените трки. Можеби најдобрата трка ја имам гледано, само не се сеќавам Прост или Хил беше. Истурање дожд, поминувања како на филм. Ама тоа без ѕверови од мотори, не сега ни мотор ни електромотор.
П.С. Сега погледнав 1998 било, хаос. Хил, а Шумахер со Кулхарт се растурија.

Последно уредено:
И зошто казна за Хамилтон? Расел му се набута у кривината.

Па казната за судирот со Расел ја доби вероватно зато што беше Расел понапред во темето на кривината, секогаш предност даваат на тој што прв влегол во кривината, додека за "unsafe release" нема да биди казнет Луис зато што не е негова вина, имал зелено светло за тргнување инаку за време трката ке беше казнет, имаше доволно време да одлучат, ке се одлучува по трката затоа што предмет на казна вероватно ке биди екипата на ферари најверојатно со неколку десетици иљади евра (или долари) а за таква казна не мора дирекцијата на трката да се брза.

Казнети со тркало мањак за наредна трка :D

Па казната за судирот со Расел ја доби вероватно зато што беше Расел понапред во темето на кривината, секогаш предност даваат на тој што прв влегол во кривината
Повќе се гледа кој од која страна е, а Хамилтон беше и во темето и беше понапред од правилната тркачка страна.
Автоматски споено мислење:

Na kvalifikaciive apla bese menuvanjeto na kamera na pravcine, koj znae kolku ke izgledase komicno top speed-ot na kemmel pravecot.
Најлошо до сега.

Дај бе нека ги исклучат Кадилак и Астон Мартин на ништо не личи ова веќе. Само сметаат, една трка немаат до крај истерано.

Дај бе нека ги исклучат Кадилак и Астон Мартин на ништо не личи ова веќе. Само сметаат, една трка немаат до крај истерано.
Алонсо е 11 моментално!

Back
На врв Bottom