СП 2026 во САД, Мексико и Канада - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Kumanovo88
  • Време на започнување Време на започнување

Која репрезентација ќе биде нов светски првак?

• Вкупно гласачи
    46
Аууу каков коментар, секоја чест друже. Капацитетот им бил Парагвај да го тепаат :pos:

Значи играат против актуелниот европски првак и еден од топ 4 фаворити за освојување пред почетокот на првенството, што е тука чудно или за смеење? Во ова е убавината на фудбалот, Франција газеше се пред себе, Шпанија некако на туркање проаѓаше и ете во полуфинале тактички мастерклас од Фуенте + лош ден на Франција и го имаме овој резултат.

Аман ко мали деца со коментариве, утре у финале ако изгуби Шпанија гарант ќе пишеш преценети беа, ете ви ги Шпанија бла бла.

Секоја чест инаку за Шпанците, на почеток на првенството пишав дека никогаш не треба да ги отпишуваме, имаат спортска стратегија на ниво на цела држава, и во кошарка и во ракомет и во тенис, сегде е истата приказна. Треба другите земји да учат од нив, алал вера.
Стојам на тоа дека толку им е капацитетот со диносаурусот Дешамп,

Со некој по нормален тренер сега на 3 мундијала ќе спиеа, ваква генерација не доаѓа секој ден, и не се троши на пропалитетен тренер.

Уште не ви дојде паметот да се коментира уште во групи од типот "Франција ако не освои, ќе е незаслужено"...
Мастермајнд од страна на Фуенте, секоја чест.
Ќе биде интересно со Аргентина да има финале.
Јас па викам поинтетесно ќе биде со Англија :)
Хе хе, накај ја тераш водата.

Сега им текна дека Шпанија е европски првак , ај уште некој нека не потсети у пост :icon_lol:

Родри ако оди во Реал ко што има гласини наебавме. Кога е во форма е страшен. Покрај него и Олмо супер денес, одбраната стандард издоминираа исто.

Дете не си навикнат на Зоки да го слушаш, Зоки коментира од 16 години уште од раните 90-ти и ние битолчани си сме навикнати на неговиот стил на коментирање, да не изигравам сега негов адвокат ама сам си се проби во животот. Остана со истиот стил на коментирање нема ама никаква промена во неговиот стил, ние го пратевме на локалната ТЕРА кога пренесваше Калчо, Ла лига, сам на свој грб ги носеше натпреварите, кога никој немаше достапност до информации Зоки ама буквално на ист начин не "торпедираше" со информации за фудбалерите, за трансферите, а животот на секој од нив, шо за нас беше интересно во то време, има многу легендарни натпревари коментирано, сето ова траеше докај раните 2000-дити кога веќе почнаја тв правата да скокат со цените, а ТЕРА не можеше да си приушти, то е то имаше интересни реплики, тогаш исто така на ТЕРА одеше и Партизан - Ѕвезда, за Алберт Наџ од Партизан знаеше да речи "атомската мравка", за Перица Огненовиќ од Ѕвезда "алфа и омега во тимот' за нашата генерација беше интересно, иначе голем навивач е на Јувентус во 90-тите за Партизан, во останатите лиги мислам нема некој големи симпатии, битно е присутен последните 20 години на сите финалиња, започнувајки од лига на шампиони, лига европа, конференција, фајнл фор во ракомет и кошарка, шо е реткост за некој новинар. Спортски поздрав деца
Уште е навивач на Јуве и ќе коментира Серија А :).

Кажав и на почетокот на првенството, никој не игра фудбал со такво знаење како Шпанија. Можда ја немаат таа доминантност како генерацијата на Чави и Иниеста, али го разбираат фудбалот во секој сегмент.

Ова генерација е позафркната, затоа што стариот шпански стил е надограден со дриблинг, брзина.

Ауу на какво дереџе дојдов не ми се верува, ќе треба со срце да навивам за Англија само да не ги гледам двете најголеми вошки на планетата Меси и Јамал како освојуваат трофеј.

Според мене екипнио фудбал победи,французите бледи ништо не покажаа заслужено финале на Шпанија
Автоматски споено мислење:

Ауу на какво дереџе дојдов не ми се верува, ќе треба со срце да навивам за Англија само да не ги гледам двете најголеми вошки на планетата Меси и Јамал како освојуваат трофеј.
Комплексите се заебана работа бате.

Шпанија дефанзивно е одлична 1 примен гол на цело првенство мислам дека ова им е клучно шо се до кај се и се надевам ќе освојат

Дете не си навикнат на Зоки да го слушаш,

@Saber Rider што правиме со битолчанецов? Како ова НА ќе го категоризираш кога излегува од граници на општина Ѓорче Петров. Работата е очигледно поголема.

Многу ќе навиваме сега за Англија, можда на форумов си има доста Барса и Меси фанс, но општо гледам многу ги сакаат Англија пред Аргентина и Шпанија. Реванш од европското , и тоа да видиме.
Иначе сеа знаете зашто Возиња има 25м следачи на инстаграм :icon_lol:

Околу Дешамп

-Второ место на ЕП 2016 со пораз дома од просечна Португалија каде беа фаворити
-Светски првак во 2018
-1/8 финале на ЕП 2021 со испаѓање од Швајцарија каде беа фаворити
-Второ место на СП 2022 каде беа фаворити
-Полуфинале на ЕП 2024
-Полуфинале на СП 2026

Мораше уште некоја титула да земи според мене

Каков докторски мастерклас на средниот ред од Шпанија, буквално му ја скрија топката, Родри мастерклас, имам кажано 1000 пати и уште 1000 пати ќе кажам за мене најдобар ДМФ евер, чистач како Канте, интелигентен и со добри пасови како Бускетц и силни шутови и долги дијагонали како Јаја Туре. Како во ФИФА игриците да е праен. Додајте дека игра нецелосно заздравен е повреден и дека скина ACL пред година и пол.

Секој што се разбира барем малце фудбал прв фаворит на првенствово им беше Шпанија, и најјако ми е додека пациенталата што дркаше на Французиве се фокусираше на Меси и Аргентина и на конспираси теории, целосно заборавија на Шпанија. На сите што ги знам им кажував дека Шпанија им е најтежок меч ап на Франција и дека ќе ги угаси Фрацузите, едноставно средниот ред е класи, класи над нивниот. И не е ова лош ден на Франција како што напишаа некои позади, туку ова е игра на Шпанците, три години со ред ги елиминираат од натпреварувањата, ова не е случајност, а најинтересно од се е што на првенствово игра незаздравен Јамал и повреден Нико Вилијамс, инаку ќе беа уште појјаки.

Back
На врв Bottom