- Член од
- 14 август 2018
- Мислења
- 7.003
- Поени од реакции
- 16.394
Ќути не им кажуј...и како го фарбаат за да ја добие таа боја...

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ќути не им кажуј...и како го фарбаат за да ја добие таа боја...

Швалерката и комарот се плаќаат од сивата економија, тие пари дома не се пријавени па да жената и државата ги даночат и нема зошто да се во потрошувачка кошница. Никој не ги гледа. Инаку тоа за швалерката е само тројански коњ од владе, бидејќи знае цигарите се следни на муабет секогаш кога се прави муабет за, кхм, пушење, задоволства, и причини од кои се умира, па се мести кутриот да шутира пенали. Провиден како мочка после седмо пиво.Па швалерка може да влезе во категорија хобишто теретана, што швалерка
мање више исти активности се.

Јас можам да ти отворам за било кој месец назад и да ти кажам колку е потрошено на намирници, колку на јадење надвор или колку се месечните и годишните фиксни сметки. Пишувате од око 300 до 600 евра или 900 ако сте имале роденден. Не, ако буџетираш и мапираш, треба да знаеш дека е точно 460 евра во Јуни од кои 70% маркет а 30% пазарче па да збориме и мериме. Додека ручање надвор или поклони си се посебни ставки за кои исто треба точно да знаеш колку се и колку можат да бидат. А не истите три родендени во Јуни секоја година да ти се "неочекувано".Да знаете на какви фарми во Норвешка се одгледува лосос, и како...
...и како го фарбаат за да ја добие таа боја...
Оти нели златни кокошки...Ќути не им кажуј![]()
И кавијар исто. Смути од манго и папаја пред доручек.Во Германија сум јас, лосос не ни имам видено свеж кај нас, авокадо парче го купував за 60/ 70 денари секој ден кај нас
Затоа викаме дека примањата треба да се над 1500 евра месецот, за да можеме да јадеме што сакаме а не да вртам околу рафтови и да гледам цени
Тоа е проблемот што лосос да јадеш во Македонија е луксуз со оглед на цените на пазарот и платите се не треба да е така.
Мицковски не јаде лосос ?
Од ајти се кривиЛососот пред едно 15 години џабе го даваа, но го изрекламираа доволно овие гуруа за здрав живот да му се дознае правата вредност.
Од ајти се криви
То е веќе ствар на вкус Ронче, за пастрмката ќе се сложам ама за осличот јокИмам ослич, го ротирам еднаш неделно до пастрмка. Двете риби се повкусни од лосос.
Див е овој, не е во фарма одгледуванДа знаете на какви фарми во Норвешка се одгледува лосос, и како...
По две кутии цигари на ден ќе пушите!
Ја зошто пушам
Водам здрав живот![]()

Да да, и печеница е повкусна од стек од блек ангус, и комшијата мој не ја мења ладата од касни 80ти ни за најнов модел мерцедес (според него).Имам ослич, го ротирам еднаш неделно до пастрмка. Двете риби се повкусни од лосос.
Да да, и печеница е повкусна од стек од блек ангус, и комшијата мој не ја мења ладата од касни 80ти ни за најнов модел мерцедес (според него).
Речна или Охридскаможеби има повеќе хранливи ствари у него, но не би ја мењал пастрмката за него.

Речна или Охридска![]()

Ццц, кога ќе прочитам чиа од македонецПојадок, ручек и вечера имале.
Како имате време за толку храна бе?
Ја во денов едвај два оброци имам, од кои едниот грчки јогурт со чиа или овесна каша. Скроз сум економична.
извини ама појако е од мене
Зошто, што е проблемот?Ццц, кога ќе прочитам чиа од македонецизвини ама појако е од мене
![]()
СемчињатаЗошто, што е проблемот?

Кога ќе станеш со дете од 5 сабајле и четири оброци нема да ти стигнатПојадок, ручек и вечера имале.
Како имате време за толку храна бе?
Ја во денов едвај два оброци имам, од кои едниот грчки јогурт со чиа или овесна каша. Скроз сум економична.
Ти една вода од 50 денари ја отепа од зборање тука не пак лососот, ако си купил сигурно месец дена во сон си рипал после тоаДа ви се изначуди на паметов. Ко јас да немам пробано лосос и не знам дека е вкусот просечен. Земете отепајте се![]()