Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Повторно ми збориш за некој локални проблеми што не си способен сам да си решиш. Не ме интересира тоа.
Исто како што никој не го интересира твојот глас тука. Ќе ја тераме уличната кога си скаран со факти

Научи да водиш дискусија па јави се на каса

Значи ако Македонија има стандард како Данска и Ирска, и забрани гласање на дијаспора, не дискриминира. Ако има стандард каков што има во моментов, дискриминира?

ако македонија има стандард како данска и ирска и ако не го менува името и знамето секој момент никој нема да се занимава со дискриманторската политика у мкд како што е у данска или ирска... нивната дијаспора му верува на народот дома да ја среди државата. ние вас не ви веруваме, пошто не ве бива.

Zosto pa da glasa nekoj penzioner koj e pri kraj so zivtot i na mladite im ja kroi sudbinata? Neka bide glasanje samo za tie pod 40 godini. Najmnogu ke osetat na posledicite.

Sakam da ti pokazam, deka argumentacijata ti e slaba. Napinas da go delis narodot na tie sto ziveat vo Makedonija i tie koi se nadvor, oti samo prvite gi pocustvuvaat posledicite. Ako go zemame toa kako osnov, mora i mnogu drugi promeni da se napravat. Dali se soglasuvas?
Точно, ова е прашање со умисла и цели кон лажна дихтономија.
Прашањето праведно може да се одговори ама не со „да“ и „не“ како што он бара да му биде одговорено

Затоа ветер и магла му се муабетиве

Исто како што никој не го интересира твојот глас тука. Ќе ја тераме уличната кога си скаран со факти

Најчи да водиш дискусија па јави се

ма мене ми е јасно тоа затоа сте таму кај што сте, на дното

ако македонија има стандард како данска и ирска и ако не го менува името и знамето секој момент никој нема да се занимава со дискриманторската политика у мкд како што е у данска или ирска... нивната дијаспора му верува на народот дома да ја среди државата. ние вас не ви веруваме, пошто не ве бива.
Ама ЕУ вика дека не било дискриминаторска политика тоа во Данска и Ирска, туку суверено право на секоја држава како ќе го (не)организира гласањето во дијаспората.

Ова е одговор на прашањето?
Ти одговорив јас, „Да и Не зависи од примерот“

Тебе не ти одговара тоа и си ја примени лажната дихтономија

Знаеш што е лажна дихтономија, така?
Бидејќи нешто за дебати и дискусии збореше, затоа..

Еве гледате? Ако не доаѓа од нив они ништо не прифаќаат.
Све блокираат.

Убаво им праат сдс и левица. Све нека им блоккраат и ако може и дуи нека го викнат да блокира.

16681.png

Ти одговорив јас, „Да и Не зависи од примерот“

Тебе не ти одговара тоа и си ја примени лажната дихтономија

Знаеш што е лажна дихтономија, така?
Бидејќи нешто за дебати и дискусии збореше, затоа..
Каде е лажната дихотомија? Цитирај ме. Ако веќе користиш логички термини, покажи каде точно е направена грешката.

Ама ЕУ вика дека не било дискриминаторска политика тоа во Данска и Ирска, туку суверено право на секоја држава како ќе го (не)организира гласањето во дијаспората.

Тоа важело тогаш. Сега не вика баш така, вика дека секоја држава има право да одлучи и да го спроведе тоа. Ние сме одлучиле дека дијаспората има право на глас, тоа што не го спроведуваме како треба ќе покрене дискриминирачки постапки од секоја мкд заедница во иднина. Немој да мислиш дека ќе ви ќутиме, ако еден ден дојде до отварање чаптери ќе има поплаки и од нас што живееме надвор а сме дискирминирани.

Имаш ли инфо колку пари имаат дадено?
Изнеси барем некој случај да видиме за што всушност се работи.

• 20-30 000 евра имаат донирано за Бачев и брачниот пар со шаторот ( ана и ристо) за поставување на камп пред влада. Ова е една блок донација која ја примиле, плус имало и доста мали донации по неколку стотици евра.
  • Палчо им има земено барем 30 000 за кога ја тераше приказната со декларациии Декларацијата за Македонската Православна Црква – Охридска Архиепископија.
  • Бачев и други личности и партии под капата на бојкотирам имаат добиено најмалку 60 000 евра за организирање околу бојкотот на референдумот.
  • Млади за Македонија ( на Менкиновски ) и Солза Грчева имаат добиено и поделено 120 000 евра за да го "организираат" бојкотирањето на пописот.
Ова се неколку директно вака што ми ги кажаа со поголеми суми и за специфични ситуации. А по 5-10-15-20 000 евра и Палчо и Бачев и посебно ДПНЕ организациите имаат добиено неброени донации. ДПНЕ организациите се посебно активни од религиозен аспект каде што им собираат пари за религиозни објекти и обележја.

Во текот на следниве денови ќе ми пишуваат уште и ќе додавам.

Ако сме на дното зошто киснеш на Македонски форум? Живеј таму каде што живееш и дружи се со тамошните таму.

Не ја вреѓај цела нација.

• Ми се допаѓа
Reactions: y2k
Во Македонија има граѓани што одлучуваат дали Македонија е на дното или на некое друго ниво. Твоето мислење од Австралија е битно колку ланскиот снег. Капираш?

Дали би можел да го потврдиш ова, дали со некоја изјава на ЕУ, пресуда некоја во европски суд, што било?

a sto e toa tolku bitno? vo mkd imame pravo na glas i toa treba da se sprovede.
Автоматски споено мислење:

I sega Ti ke ne oprajs, samo uste da mozis elektronski da glasas.
To e makata :D

pa podobro jas nego kaleto ili agim od svicarska... ali kako sakate
Автоматски споено мислење:

Во Македонија има граѓани што одлучуваат дали Македонија е на дното или на некое друго ниво. Твоето мислење од Австралија е битно колку ланскиот снег. Капираш?

slobodno neka prodolzat na lokalni izbori.

mene od aus ti kazav sto me interesira i so ogled deka ste nesposbni sami toa da go izdejstvuvate veke 35 god vreme e da ni se dozvolni da vi pomogneme.

Back
На врв Bottom