Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Не е
Без додатни финансии, не може да е доволно, така јас мислам

Ама не е важно јас што мислам затоа што тоа е загарантирано право и не треба додатоци и услови.
Не може никако правно тоа да се промени, правото на глас е загарантирано засекогаш кај и да си на планетава. Ако имаш мк документи имаш право на глас на парламентарни и претседателски избори

Ама редно време е да се даваат пари организирано од секоја педа на планетава

Дали тоа ќе биде периодов или за 5-10 год од сега, мора такви мерки да се применат

Тоа е одговорност и со таа одговорност следат и задолжителни обврски на годишно ниво
Како ќе се реализира таква идеја не знам, ама мора да се најде начин

Имаат давано пари, посебно за некој "организирани" работи и цели. За некој работи имаат и дадено МНОГУ пари, проблемот е дека се разви цела индустрија на измамници кои само им ги цедеа џеповите и не направија апсолутно ништо на терен и после некое време природно и прекинаа донациите.

ДПНЕ на времето, а од последниот бран Палчо и уште неколку "патриотски" измамници ги исцедија овие од Австралија и Америка.

Тоа што е потребно е они таму да се договорат, да направат организација и потоа таа организација да отвори канцеларии тука и нивни луѓе од таму кои они ќе ги назначат да бидат раководни луѓе тука и да ги распределуваат парите на што ќе се трошат. Тоа е единствениот начин да се воспостави вистинска поврзаност помеѓу тука и таму.

Ljockite imaat i po 4 pasosi: Makedonski, Kosovski, Shqip, Srpski mozebi, Svicarski. Vidi tuka kolku nefer ispagja ama nikomu nisto. Problem imas koga Makedoncite glasaat i vo Avstralija mesto da vidis deka e korisno koga tamu ima glasaci so Makedonsko poteklo i so toa nekoja tezina. Nejse.

Modelot vo vremeto koga imase 3 pratenici "od dijasporata" bese fjek model. Tie IE bea nadvor od Makedonija, ama kandidatite na tie listi bea postaveni od partiite. Znaci toa ne bese visitinsko glasanje na dijasporata tuku model vo koi DPMNE dobiva 3 pratenici plus. Od toa i nemanje interes vo vakvi fejk izbori da se ucestvuva.

Napraj edna IE, ovozmozi elektronsko glasanje, napraj kampanja za dobivanje glasovi od dijasporata i ke vidis kolku pogolemo ucestvo ke ima. Ama i izborot e toj, nema kogo da se glasa koga site rabotat protiv interesite na Makedonija i Makedoncite.
Автоматски споено мислење:

Dozvoleno e i raste brojot na lugje so Makedonsko i Germansko drzavjanstvo.

Прескокаш една битна работа, која „нема везе„ со број од пасоши, со мотивација за гласање, со изборен модел и сл., а тоа е менталниот склоп, кој е битно различен од Македонците и од „брачата„.

Овие вториве имаат колективистички менталитет, заснован на инструиран ум, кој од страв од казна доаѓа од „три фине лепе„ и гласа во „нашата земјата„. Такво нешто нема кај Македонците, кои појќе ценат личен комодитет од туѓи или заеднички потреби и проблеми.

Тоа што денес постои едно законско решение не значи дека не смее да се дискутира дали треба да остане такво. Ако така размислувавме, никогаш немаше да се смени ниту еден закон или уставна одредба.
Има некои работи во уставот се така одредени за никој никогаш тоа да не го злоупетреби

Затоа и ти кажав не е важно моето мислење, правото на глас е законски и уставно одредено и не може со консензус да се промени

Така комуњарата го смени името иако во член Број 1 и 2 од Уставот е кратко и јасно објаснето дека тоа не може ни 120 пратеници да го направат

Секоја таква одлука е неуставна

Се ќе направат овие коалицијава левица сдс за странците да не гласаат. Од што се плашат?

• Ми се допаѓа
Reactions: A__
Имаат давано пари, посебно за некој "организирани" работи и цели. За некој работи имаат и дадено МНОГУ пари, проблемот е дека се разви цела индустрија на измамници кои само им ги цедеа џеповите и не направија апсолутно ништо на терен и после некое време природно и прекинаа донациите.

ДПНЕ на времето, а од последниот бран Палчо и уште неколку "патриотски" измамници ги исцедија овие од Австралија и Америка.

Тоа што е потребно е они таму да се договорат, да направат организација и потоа таа организација да отвори канцеларии тука и нивни луѓе од таму кои они ќе ги назначат да бидат раководни луѓе тука и да ги распределуваат парите на што ќе се трошат. Тоа е единствениот начин да се воспостави вистинска поврзаност помеѓу тука и таму.
Имаш ли инфо колку пари имаат дадено?
Изнеси барем некој случај да видиме за што всушност се работи.

Некој спомна дека иселениците многу ја разбирале политиката па зарем на толку разбирање некој ги краде?
Ако веќе има толку измамници во Македонија а тие се чесни, зошто самите не креираат фонд-фондација со одбор кој јавно ќе доделува средства на оние што барат, или донирале на некоја политичка партија за утре коа че дојде на власт да поделат некое тендерче!

Ljockite imaat i po 4 pasosi: Makedonski, Kosovski, Shqip, Srpski mozebi, Svicarski. Vidi tuka kolku nefer ispagja ama nikomu nisto. Problem imas koga Makedoncite glasaat i vo Avstralija mesto da vidis deka e korisno koga tamu ima glasaci so Makedonsko poteklo i so toa nekoja tezina. Nejse.

Modelot vo vremeto koga imase 3 pratenici "od dijasporata" bese fjek model. Tie IE bea nadvor od Makedonija, ama kandidatite na tie listi bea postaveni od partiite. Znaci toa ne bese visitinsko glasanje na dijasporata tuku model vo koi DPMNE dobiva 3 pratenici plus.
Od toa i nemanje interes vo vakvi fejk izbori da se ucestvuva.

Napraj edna IE, ovozmozi elektronsko glasanje, napraj kampanja za dobivanje glasovi od dijasporata i ke vidis kolku pogolemo ucestvo ke ima. Ama i izborot e toj, nema kogo da se glasa koga site rabotat protiv interesite na Makedonija i Makedoncite.

Dozvoleno e i raste brojot na lugje so Makedonsko i Germansko drzavjanstvo.

А која ќе биде разликата сега? Кој мислиш дека ќе одлучува кој ќе биде на листите?

И повторно ќе кажам, премногу се концентрирате на ДПНЕ, како они да уживаат некоја неприкоснована подршка. Кога највеќе им жежеше под нозе они имаат успеано да мобилизираат 400 ЛУЃЕ ДА ГЛАСААТ за нив. Да им дадеш сега пратеничко место во Австралија али да треба да се гласа во амбасада нема шанси да соберат 7500 гласачи. Нема шанси.

Затоа и е целата борба за тоа електронско и поштенско гласање зошто сакаат да направат измама.

Другата работа е што имаат не мала туку негативна подршка од Европската дијаспора и они и СДС. Нека си смислат валиден начин за гласање на дијаспората и нема проблем нека гласа, Електронски и поштенски каде што истото ќе биде комплетно подложно на измами и манипулации не е прифатливо.

Има некои работи во уставот се така одредени за никој никогаш тоа да не го злоупетреби

Затоа и ти кажав не е важно моето мислење, правото на глас е законски и уставно одредено и не може со консензус да се промени

Така комуњарата го смени името иако во член Број 1 и 2 од Уставот е кратко и јасно објаснето дека тоа не може ни 120 пратеници да го направат

Повторно ми објаснуваш што пишува денес во Уставот. Тоа никој не го спори. Прашањето е дали тој принцип е најправеден. Ако не сакаме да дискутираме за тоа, тогаш нема потреба воопшто да разговараме за никакви уставни или законски измени.

Некој спомна дека иселениците многу ја разбирале политиката па зарем на толку разбирање некој ги краде?
Ако веќе има толку измамници во Македонија а тие се чесни, зошто самите не креираат фонд-фондација со одбор кој јавно ќе доделува средства на оние што барат, или донирале на некоја политичка партија за утре коа че дојде на власт да поделат некое тендерче!
Не е до мене прашањево, ама еве ќе одговорам; имам роднини во Австралија и тие самите имаат кажувано дека „сердарите„ им имаат „прибрано„ парични прилози (во ‘90-тите...) а на што се потрошени тие пари, никој не им кажуе...

Се ќе направат овие коалицијава левица сдс за странците да не гласаат. Од што се плашат?
Od Albancite, vo slucaj doseg da ne sfati.
Prosto e, za na eden Trajce da mu go napravime keifot, uste sto Artani ke mi nakalemi. Problemot e so toj Trajce tamu nekade vo picke si materine kaj so e odselen niti ke seti, niti ke vidi maka od tie 100 glasa so mu gi ovozmozi za nego egoto da mu se napolni.

Ова веќе заслужува внимание и не е наменето на меѓупартиски препукувања, да гласат или не како да некој до сега им бранел.

Ако е така а така е, зошто и понатаму има овде членови кои заговараат дека не било сега време да се врајча името, било многу скапо и уште дузина изговори, како оној на Мицика дека НИКОГАШ не ветил дека ќе поништува противуставни дејанија одлуки ? ? ?

Пишав да ми дадат конткретни бројки. чим ми вратат ќе ти одговарам.

Не е до мене прашањево, ама еве ќе одговорам; имам роднини во Австралија и тие самите имаат кажувано дека „сердарите„ им имаат „прибрано„ парични прилози (во ‘90-тите...) а на што се потрошени тие пари, никој не им кажуе...
Па зошто тогаш даваат пари, токму ли се!

Не спорам дека има такви кои донирале, прашањето ми беше повеќе да видиме за колкави средства се работи и на кого му се дадени? (па да видиме дали овие дале повеќе или овие што ги финансираат “невладини“ срањски влади, спомна ДПсНЕ нешто добиле а сдсСС не добило од нив ама добило од чичо Сорос... па да споредиме де)

Ако не сакаме да дискутираме за тоа, тогаш нема потреба воопшто да разговараме за никакви уставни или законски измени.
Ама ја тераш дискусијата во неповрат, ти кажаа неколку членови, зошто продолжуваш?

За што е пишуван уставот, за мајтап сите со истиот да си играат?
Ти кажав, со даден глас мора да следуваат и додатни одговорности

Ова веќе заслужува внимание и не е наменето на меѓупартиски препукувања, да гласат или не како да некој до сега им бранел.

Ако е така а така е, зошто и понатаму има овде членови кои заговараат дека не било сега време да се врајча името, било многу скапо и уште дузина изговори, како оној на Мицика дека НИКОГАШ не ветил дека ќе поништува противуставни дејанија одлуки ? ? ?
Што да ти кажам кога тешка пациентела стигна до функции?

Кај да знам јас со што се соочуваат позади затворени врати кога странскиот фактор е во прашање..
Не е баш така едноставно, но изводливо е и бара сплотеност на народот

Со останати механизми тогаш, сеедно

Отчет за дадените пари или главите у земја, трето нема

Не е баш така лесно и едноставно и дури дискутабилно е дали партиите ќе се согласат на таков чекор..
Без отчет со сигурни механизми ја не давам пари на пример.

Back
На врв Bottom