ТИФОМАНИЈА!

• Креатор на темата Креатор на темата 87_47
  • Време на започнување Време на започнување
La fabrique или Фабрика Ултраса
Ne mislam deka ja zemale taa ideja od nekoja sluchajna maica, tuku e dobro poznat fakt deka makedonskite grupi sakaat da kopiraat od Belgrad, za da izgledaat kako gangsteri od Delije i Grobari, namesto da zemaat inspiracija od vistinski ultras grupi (Italija, Germanija, Shvajcarija itn.).
Eden primer: Vojvodi – Crazy South :pos:

Ne mislam deka ja zemale taa ideja od nekoja sluchajna maica, tuku e dobro poznat fakt deka makedonskite grupi sakaat da kopiraat od Belgrad, za da izgledaat kako gangsteri od Delije i Grobari, namesto da zemaat inspiracija od vistinski ultras grupi (Italija, Germanija, Shvajcarija itn.).
Хахахахахахахахах ни ти сам не веруеш у овој што га кажуеш ај одмори малко

Како изгледаат ГАНГСТЕРИТЕ од делије и гробари :vozbud::vozbud:

Фабрика во навивање како термин доаѓа од Фудбал Фектори книгата подоле (1996та) по која е правен филмот на Ник Лав (2000ти со Дени Даер). Во Англија навивачите ги викаат фирми, и ради тоа фабрика (фудбалска фабрика) е повеќе како продолжена метафора на зборот фирма.

По мене, Фабрика како име е многу поадекватно за Пирати. Неможе најсувоземна населба во Скопје да има група што се вика Пирати. Од друга страна, клубот им се вика Металург, навивачите ако се Фабрика, подгрупите: Правна Служба, Човечки Ресурси, Екипа Производство и Дистрибуција, шах-мат ќе биде комбото, али на кој да му текне.

images.jpg

Најново од Куманово!

Attachments

• Screenshot_20260630_150110_Instagram.jpg
    Screenshot_20260630_150110_Instagram.jpg
    198,6 KB · Прегледи: 63
  • Screenshot_20260630_150106_Instagram.jpg
    Screenshot_20260630_150106_Instagram.jpg
    135 KB · Прегледи: 61
  • Screenshot_20260630_150059_Instagram.jpg
    Screenshot_20260630_150059_Instagram.jpg
    178,3 KB · Прегледи: 60
  • Screenshot_20260630_150123_Instagram.jpg
    Screenshot_20260630_150123_Instagram.jpg
    330,7 KB · Прегледи: 62
Секогаш оригинални Кумани, во свој стил право во центар. Почит до Вас!
Кога сме кај графити, приметив и кај браќата нивни Ајдуци доста графити , сигурно преку 10 за сега, ме изненадија, се спремаат за прва лига изгледа

Back
На врв Bottom