Владо Јаневски ( Vlado Janevski )

• Креатор на темата Креатор на темата Evaaa11
  • Време на започнување Време на започнување
Почивај во мир. :place:

Некогаш и негде ќе те сретнам пак
покрај мене ќе блеснеш ко светулка во мрак
Со поглед ке ти раскажам
дека без тебе не можам
има нешто посилно од се.

Како бе така наеднаш да умре? Што се десило?

Нека почива во мир...

Моите деца раснеа, а ние стареевме со песните на Ластовица и Владо
најгадно нешто за човештото, секој вид не само овој. Али овој е еден чинам двата многу кобни, бели дробови и панкреас. Тивки убијци.

Лесна му земја

Вонсериски музичар. Од младелашки изведувања со Ластовица со свеж поп-звук, до подоцнежни романтичарски песни кој нема кој не ги знае. Страшно добар и неповторлив! Лесна му земја.

Иако приватно важеше за многу тежок а и арогантен карактер, остави неповтворливо музичко наследство. Вечна слава и фала.

Пред 3 месеца пееше на златна буба мара без видливи знаци на напреден карцином, толку брзо од Ca pulmonalis не се умира како и да е.

Мислам дека е трач, човекот имаше концерти до пред скоро, се појави кај Весна Писарович на настап, на 7ми Август имаше закажано концерт во Антички Охрид.
Абе се може да биде. Карциномот на бели дробови може да има подмолен почеток, може да биде и многу агресивен, зависи од типот. Може па имал и некаква компликација, пневмонија, белодробна тромбемболија и сл.

Да му направиме еден натпревар за крај, мислам дека немало до сега.

Моите деца раснеа, а ние стареевме со песните на Ластовица и Владо

најгадно нешто за човештото, секој вид не само овој. Али овој е еден чинам двата многу кобни, бели дробови и панкреас. Тивки убијци.

Лесна му земја

нека почива во Мир!

Татко ми пред 40 дена почина од рак на Панкреас, stage 1, после 7 месеци дијагноза и после 6 месеци Whipple.

Му се вратија симптомите и за 6 дена отиде. Така да искрено не ме чуди, а многу е жално на таков не фер начин да ти отиде животот.

Уште еднаш, нека почива во Мир.

Back
На врв Bottom