Фан клуб - РК Вардар

Е од прв и втор... :D
Не се толку недостижни Нант, Спортинг, Мелсунген , Монпеље и Пик Сегед..

Многу лоша слика ти се напраила дека сме тешка боранија и дека ќе бидеме топовско месо

Според мене Нант, Пик Сегед и Загреб ќе биде најдобро за нас, така би имале реални шанси на сите натпревари и во сплет на околности може да се надеваме и на поминување на групата.

Всушност од прв шешир освен Нант сите други се многу појјаки од нас.
Како втори најслаби може се наметнуваат Спортинг, само и со нив предводени од браќата Кошта, не знам колку ќе имаме шанси.
Барса, Магдебург и Алборг ќе не уништат, посебно на гостински терен губиме 10+ разлика, најверојатно и со Веспрем нема многу поубаво да си поминеме, може дома на атмосфера и некое старо ривалство да пробаме нешто да извадиме, во Унгарија мислам дека нема што да бараме.

И вториот шешир не е нешто послаб од првиот, тука е клучно Фуксе Берлин и Мелсунген да се избегнат, со другите ќе може да се тегнеме.
Со Монпеље видовме дека може да играме, претпоставувам и со Пик Сегед ќе биде слично, само мислам дека стилот на игра многу повеќе ќе ни одговара, затоа и токму нив ги посакувам.
Келце и ПСЖ се реално појјаки од нас, само на домашен терен со полна сала може да се надеваме на нешто, на гости тешко.

Од трет шешир ќе биде најбитно Висла да се избегне, не знам како некои ја посакуваат за противник кога тие се убедливо најквалитетен тим од тој шешир и клуб кој ќе атакува на Фајнл 4 наредната сезона.
Малвин Ричардсон, Зарабец, Митја Јанц, Фазекаш, Косоротов, Зоран Илиќ, Бергеруд, Сердио, Шушња...
Би се осудил да кажам и дека одбраната им е една од најдобрите во Европа.
Ептен воиграна екипа, шпански систем, одлично селектирана и предводена од Сабате, многу наликуваат на Вардар од некаде 2015/16 година, таму сезоните со Раул пред да ја овоиме првата титула.
Нема да сум изненаден и ако за сезона или две станат шампиони на Европа, посебно ако се остварат најавите за уште неколку екстра засилувања.

Колстад и Гог играат брз ракомет што традиционално не ни одговара и може да имаме доста проблеми.
Со Динамо Букурешт или Загреб од тој шешир ќе ни биде најдобро, мислам дека Загреб ќе бидат послаби наредната сезона, така да подобро со нив.

Најдобра варијанта: Нант, Пик Сегед и Загреб.

Најлоша варијанта: Барса/Магдебург, Фуксе Берлин/Мелсунген и Висла Плок.

Izleguvame vo LS prv pat posle pauza i ne se malku 4 godini. Ovaa sezona treba da se dade sansa na tie igraci sto gi imame. Neka gi sluzi zdravje site nasi rakometari, jas ocekuvav uste eden lev bek. Imame cvrst roster za domasna liga koj moze protiv sekogo.

Vo LS veruvam deka ke dadat igracite se od sebe ama ke vidime koj od niv e za LS, a koj za LE i Evropski kup. Dobro e sto gi nemame onie igraci na Miho srbi hrvati bosanci na koi im davase sansa porano. Mi se dopaga vlijanieto na Cupic za igraci od francusko i germansko prvenstvo i toa sto donesovme mladi zasiluvanja zelni za dokazuvanje.

Jas i bi odbral silni ekipi vo grupa vo LS za da vidime do kade sme i kolku sme daleku od kremot vo momentov. Bez kalkulacii, bez golemi ocekuvanja da sme svesni kakva e grupata i da dademe se od sebe. Sekako e prva sezona za nas vo LS posle kovid pa sekoj rezultat ke bide opravdan. Vardar doma bil i ke bide nezgoden protivnik za sekoja ekipa. Ne e seedno cuvstvoto na niedna ekipa koga ke dojde vo Jane, salata ima atmosfera i dobra brojka. Niz Evropa se pamti Vardar od pred kovid, a i samata sala e takva sto igracite imaat pocit kon toa pred kogo, so kogo i protiv kogo igraat. Vo gosti ke bide mnogu tesko bidejki e LS ama mozeme da fatime nekogo na prepad zosto nema idealna sezona za nikogo. Ima ekipi sto moze da ni legnat i da im parirame, pa ne sme tolku nie naivni kolku sto ni lici vaka pred sezona.

1 коло, 9/10.9.2026, Meлсунген – Вардар
2 коло, 16/17.09.2026, Вардар – Нант
3 коло, 7/8.10.2026, Вардар – Висла Плоцк
4 коло, 14/15.10.2026, Висла Плоцк – Вардар
5 коло, 21/22.10.2026, Вардар – Мелсунген
6 коло, 27/28.10.2026, Нант – Вардар

Ја гледав ждрепката, како ги извлекуваа групите можеше и многу полошо од ова да поминеме, едноставно нема лесни противници во Лига на шампиони.

Добро е што со Нант и Висла играме дома во второ и трето коло, да беше обратно со Мелсунген дома да почнуваме, а Висла и Нант на гости, ќе беше катастрофа за нас.
Најверојатно ќе имавме 3/3 порази и ќе дојдеше до големо разочарување кај публиката, после и на реваншите ќе беше мртва атмосферата.

Вака клучни ќе бидат тие први два натпревари дома, ќе бидеме под еуфорија поради враќањето во Лига на шампиони, полна сала, може да се надеваме на нешто позитивно.

Сепак да не се залетуваме премногу, ќе кажам и дека малку сум разочаран од нереалните коментари со многу очекувања.
Некако имам чувство како да не сме свесни за разликата помеѓу нашиот и квалитетот на противниците.
Само на крајот да не дојде до големо разочарување каде беспотребно ќе се плука по играчите и тренерот.

Искрено јас не сум баш оптимист, мислам дека поверојатно сценарио е да завршиме со 6/6 порази, отколку да ја поминеме групата, се надевам дека ќе бидам демантиран.

Мал проблем е што дијаспора ќе се врати тој период назад (или доле ко што милуваат да кажат) :D
Кој би сакал да пропушти концерт на Дејвид Гета? :D
Па не баш, тогаш ќе мора да се приберат нагоре :)

Иначе добар ждреб од квалитет на противници, лош ждреб за познати имиња во Скопје, ќе мора на сезонските да им намалат цена.

Back
На врв Bottom