Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Не е проверено ниту потврдено, но го има обjавено еден медиум.
Da objaveno e. No povekje mi izgleda kako prazen razgovor. Ako ova bide, togash Bugarija kje postapuva sprotivno na regulativite od EU za dobivanje na drzhavjanstvo. Taka dobivanjeto na bugarsko drzhavjanstvo da mora da bide vo soglasnost so EU baranjata i regulativite. Prethodno beshe polesno da se dobiva, no pod pritisok na EU sega kriteriumite za dobivanje bugarsko drzhavjanstvo se postrogi i poteshki.

После 31 месец допунске провере са зарезом пребачен сам на финално.
Колико у просеку траје овај статус?
Cestitam! Ja sam na tom statusu od 2. novembra 2023., tako da verujem da nisi jedini. Ja sam inace 46**/2021, i bas me zanima kako ce ti ici dalje statusi. Srecno! :)

Здраво дали знаете каде можам да ги најдам прашањата за интервју или доколку некој ги има ако може да ми ги прати?

Већ 5 месеци чекам на потпис, да ли зна неко шта се дешава??!

Здраво дали знаете каде можам да ги најдам прашањата за интервју или доколку некој ги има ако може да ми ги прати?
Ги има по форумот ама не знам каде. Три категории на прашања.
1. Дека си бугарин, дека дека твоите се бугари, аплицираш зошто имаш бг потекло и очекуваш да придонесеш за развојот на Бугарија. Дали некој од твоите има бугарско државјанство и слично. Дали имаш роднини во Бугарија?
2. Прашуваат за тебе, што работиш или студираш и си кажуваш. Што образование. Може и брачна состојба исто.
3. Прашања за Бугарија. Кои се празници, дека е позната по туризам (летен и зимски) и некои места, по парфеми и рози, географија реки, градови, и слично. Парламентарен систем, има влада и претседател. Кои се познати историски личности, вклучително тие од Македонија. Познати личности од Бугарија, Џон Атанасов развил компјутер и тоа отприлика.

Back
На врв Bottom