Пресвртница за Украина

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    798
Едно е да смениш страна, друго е да ја видиш вистината!
Како ли само не ја виде вистината дека таа истата ЕУ не заебава веќе триесет години?
Проблем нели беше само името, го ебавме името и пак ништо, кога требаше да одлучуваат се јави французон и рече не може, треба ЕУ прво да се реформира, пројде и тоа па бугарскине гомна кои 20 години молчеа за време на заебанциите со јужните наеднаш срипаа..... абе и ќорав да беше ќе ја видеше педерската политика на ЕУ.
И жити се немој со тоа си ја видел вистината... ништо не си видел.....
И нашиве се глупи... не бива со ЕУ, не чини со истокот ... па тогаш трета опција .... со стратешкиот ни партнер САД да се договориме.... Македонија да е американска територија и овците на број и волкот сит.

Како ли само не ја виде вистината дека таа истата ЕУ не заебава веќе триесет години?
Проблем нели беше само името, го ебавме името и пак ништо, кога требаше да одлучуваат се јави французон и рече не може, треба ЕУ прво да се реформира, пројде и тоа па бугарскине гомна кои 20 години молчеа за време на заебанциите со јужните наеднаш срипаа..... абе и ќорав да беше ќе ја видеше педерската политика на ЕУ.
И жити се немој со тоа си ја видел вистината... ништо не си видел.....
И нашиве се глупи... не бива со ЕУ, не чини со Истокот ... па тогаш трета опција .... со стратешкиот ни партнер САД да се договориме.... Македонија да е американска територија и овците на број и волкот сит.
Сега шалташ у рикверц!
Полека малку!
Уште на Лисабонската конференциј1992-ра јасно кажаа дека нит не сакаат нит не признаваат!

Вака-така САД испадна подобар "пријател" од ЕУ лајната!
Грчиштана и бугарите секако им се приоритет!

Ама тоа не го мења фактот што нашите се апаши! Што веќе немаме бар домашна храна! Што живееме во ѓубре како цигани!
Што возиме и се понашаме како пијани арапи...
Автоматски споено мислење:

Епа вака сега. Таа шницла беше 12-15 евра по биртиите пред 3 години. Во центар на Бон кај што е одма споменикот на Бетовен.
А пивото во Келн беше 1.30 за 0.2 Колш во кнајпето,сега е над 2 евра по речиси сите барови и кнајпиња. Баш интересно е кога некој со 2 недели се обидува да продава муда за бубрези за некој што се откина пиво пиење по Германија :icon_lol:

Биди сигурен дека не менува. Помалце аздисување по баровите и шницлите. А повеќе дома пивко пиење.
Животот иде даље ама не на таа широка нога како претходно!

Ако хибридите и електриките ти се знак на добар живот. Ондак ти во Кина ако отидеш ќе паднеш на задник. А не па по Азија ако прошеташ. Вака делуваш како прв пат од Македонија да излагаш.

П.С за шницлите да не мислиш дека ти е муабет од пред автобуска.

APNQkAE7MATJdTms2JyB_cMlLnou-ttrzvc75m_KyhuFMiBA0ap7Gz4zlu2MFzdi_uyvzczeZCxhrCCvf2dfc52s_HtgO-wps75FFjkAi9piKCa5X0jjZ1QaP0-NV-EH60d7SK2i7rXn2w=s1360-w1360-h1020-rw

Сликава ти е од пред 3 години. Од истото место кај што си јадел.

И не генијалецот Путин не говори дека ќе ја банкротира Европа. Тоа е незамисливо дури и за најголемиот Русофил. Али дека сами во нога си пука што го говори неколку години.
Првпат во Германија ако веќе искрено..
Австрија, Чешка, Холандија и Франција сум бил повеќе пати.

sakas da kazes deka top im e hans ili dan? namalen standard na ziveenje, poskapeno se, inflacija i 3% deficit godisno sto narednite generacii ke go otplakaat? ova pokraj novi miljon kunte kinte doktori, namalen obem u zdrastvoto i pokasno idenje u penzina?

zivot ide dalje...
Супер е бе. Шницли имале да јадат. Била 16 евра сега 25 евра ова е нето, ова е речиси 56 проценти поскапа шницла. Тоа вака ако се прави математика со вакви случаеви. Ако Ханс имал минималец 12 или 11 пред 3 години. Бруто. А сега брутото е 14 евра ако сум прав. Нето ти е околу 9-10 евра. За да Ханс има 56 проценти покачување на сатницата колку што е таа на шницлата, таа треба да е околу 17,50 евра минималец во нето. Или бруто 26-30 Евра на сат минимална сатница. Ама Ханс го нема тоа. И порано морал да работи помалце од два часа за една шницла. Сега му доаѓа да работи повеќе од тие два часа. Али супер е. Ханс е уште поограбен од инфлацијата отколку што изгледа на прв поглед.

Јас сум сигурен дека ниту еден Германец, бугар, романец, италјанец, педер, турчин, или било кој ќе ти каже дека супер е во Германија. Туку дека било супер порано. Сега е во надолна линија и немора нас да не слушаат. Имаат анализи и статистки како размислува населението.

Толку е потоп што АДФ им води на сите анкети последни. Што беше незамисливо пред 3-4 години.

Уште на Лисабонската конференциј1992-ра јасно кажаа дека нит не сакаат нит не признаваат!
Па тогаш што сме ко сивоњи запнале таму кај што не не сакаат?
Мазохисти треба да сме!
Апаши и ѓубре има секаде
Што поголема земја што поголеми апаши..... нашиве се ситна боранија за нив.

Последно уредено:
Сега шалташ у рикверц!
Полека малку!

Вака-така САД испадна подобар "пријател" од ЕУ лајната!
Грчиштана и бугарите секако им се приоритет!

Ама тоа не го мења фактот што нашите се апаши! Што веќе немаме бар домашна храна! Што живееме во ѓубре како цигани!
Што возиме и се понашаме како пијани арапи...

Првпат во Германија ако веќе искрено..
Австрија, Чешка, Холандија и Франција сум бил повеќе пати.
Верувај Германија беше многу подобра економски пред војнава. Не дека имам лично против Германците нешто и целта ми е да убедувам дека готово пропаднаа. Жал ми е само што си дозволија вака да се развива земјата.

Да ве известам од прва рака... Европа пропаѓа! Готово! Ende! Finito! :cautious:

Две колички до врв полни, пет мажи како волови... 214€!
Ој кај нас истово да го купиме, 300€ не ни стигаат у третава економска сила!
Шницла среде ебан Кобленц што е како разгледница од среден век, у строг центар, у таверна со 5* ти е 24€!

Прегледај го приврзокот 479675
Па у смрден Велес имаш поскапи кафани, а да не зборуваме за ѓеризи како Охрид или Скопје!

Секоја втора кола на струја или хибрид!

Ама да, генијалецот Путин ќе ја банротирал Европа :facepalm:
Додуша ние од третиот свет ја плаќаме цената на војнава...

П.С. пиво на RaR беше 6.90€ чисто да си знаете...
Ај ќе пробам да бидам што по објективен.
Живеам веќе 13 години во Франција, на сите страни од земјата по неколку години, таква ми е професијата.
Како потрошувач тоа што гледам: цените од лани спрема оваа година се скапнати на храна, на превоз, на облека, на разноразни технички производи... Не ги гледам за колку евра, центи, се скапнати производ по производ, ко ти на сликата со шницлата но гледам дека за сметката е се повисока во истите продавници во кои одам, за истите добра кои ги јадеме ко фамилија.
Како сопственик и оператор на фирма: трошковите за работна рака се качија за негде 4.2%, за производите веќе ти напишав, од храна за ресторанот до технички производи за поправки на било што во хотелите. Фирмите од кои купувам х производи ги качија цените веќе вторпат од септември, ќе ги качат повторно во септември.
Јас сум принуден да ги зголемам цените во ресторанот за да покријам за сите други поскапувања но пази, на ниво на Франција, хотелските соби т.е. просечната цена е пониска бидејќи има големо намалување на бројот на професионални и приватни патувања. Значи морам и јас да ги продавам поефтино за да држам чекор со конкуренцијата. На ниво на ресторанот морав да ставам и јадења со помал квалитет и квантитет за да можам да продолжам да правам пари бидејќи луѓето купуваат помалку.

Отпуштив неколку вработени и вработив стажиери бидејќи се поефтини ( не знам дали стажиери е правиот збор).
Да не набројувам, сакам само да ти кажам дека не си во право за цените.

За споредбата со количката меѓу Германија и Македонија нема да ти одговорам бидејќи не се враќам секоја година за да знам.

И оди на полошо од војната наваму.

Да ве известам од прва рака... Европа пропаѓа! Готово! Ende! Finito! :cautious:

Две колички до врв полни, пет мажи како волови... 214€!
Ој кај нас истово да го купиме, 300€ не ни стигаат у третава економска сила!
Шницла среде ебан Кобленц што е како разгледница од среден век, у строг центар, у таверна со 5* ти е 24€!

Прегледај го приврзокот 479675
Па у смрден Велес имаш поскапи кафани, а да не зборуваме за ѓеризи како Охрид или Скопје!

Секоја втора кола на струја или хибрид!

Ама да, генијалецот Путин ќе ја банротирал Европа :facepalm:
Додуша ние од третиот свет ја плаќаме цената на војнава...

П.С. пиво на RaR беше 6.90€ чисто да си знаете...
Убаво е тоа што си прошетал ама да знаеш дека германците пополека бегаат од Германија, односно во Европа бегаат во Норвешка, Чешка, Полска, Швајцарија или како некои што ги познавам купуваат станови во Хрватска на море или куќи и се селат таму. Имав напишано дека французи сакаа да се преселат кај нас бидејќи сме биле многу убава и безбедна земја, а пари секаде има ако човек работи и го остават да си развие бизнис. Едноставно Берлин, Минхен, Франкфурт и други не се тоа што беа пред 10 години, а да не зборуваме за пред 15-20 години. Вакви ресторанчиња во Германија има на секој чекор во центрите е сега прашње е како ќе ти се погоди храната ама во голем дел од нив работат и балканци и често може да се и сопственици.
За автомобилите на струја или хибрид земаат пари од државата и затоа ги купуваат, односно прават старо за ново и државата им ја доплаќа вредноста како субвенција.

Живеам веќе 13 години во Франција, на сите страни од земјата по неколку години, таква ми е професијата.
Како потрошувач тоа што гледам: цените од лани спрема оваа година се скапнати на храна, на превоз, на облека, на разноразни технички производи... Не ги гледам за колку евра, центи, се скапнати производ по производ, ко ти на сликата со шницлата но гледам дека за сметката е се повисока во истите продавници во кои одам, за истите добра кои ги јадеме ко фамилија.
Како сопственик и оператор на фирма: трошковите за работна рака се качија за негде 4.2%, за производите веќе ти напишав, од храна за ресторанот до технички производи за поправки на било што во хотелите. Фирмите од кои купувам х производи ги качија цените веќе вторпат од септември, ќе ги качат повторно во септември.
Јас сум принуден да ги зголемам цените во ресторанот за да покријам за сите други поскапувања но пази, на ниво на Франција, хотелските соби т.е. просечната цена е пониска бидејќи има големо намалување на бројот на професионални и приватни патувања. Значи морам и јас да ги продавам поефтино за да држам чекор со конкуренцијата. На ниво на ресторанот морав да ставам и јадења со помал квалитет и квантитет за да можам да продолжам да правам пари бидејќи луѓето купуваат помалку.

Отпуштив неколку вработени и вработив стажиери бидејќи се поефтини ( не знам дали стажиери е правиот збор).

За споредбата со количката меѓу Германија и Македонија нема да ти одговорам бидејќи не се враќам секоја година за да знам.

Фала за мислењето од прва рака!
Искрено, не ме изненадува..
Имам роднини, кои мораа да ја затворат фирмата поради преголеми давачки и намалена рентабилност.
Ние некако тука сме како дисконектирани од Франција, што културно, јазично, политички..
И луѓево стварно не знаат колку на лошо оди таа земја, туку цело време Германија ја зимаат за пример!

Btw Париз одамна не е за живот, исто како и било кој поголем град! Сите гледаат да избегаат кон помалите, побели гратчиња. Моиве се под Сан Назер на атлантска обала...

Мене ме интересира кој е најбезбеден град во Франција? Сакам да одам со мотор до Нормандија ама сакам да разгледам и некој град, а тоа да не е Париз.

паѓа логистиката на крим и се отвара голема шанса за контраофанзива на укрите.... суровикин ги спаси од колапс русите пред некоја година,сега не знам кој би бил херојот,ако воопшто го има во руската армија

паѓа логистиката на крим и се отвара голема шанса за контраофанзива на укрите.... суровикин ги спаси од колапс русите пред некоја година,сега не знам кој би бил херојот,ако воопшто го има во руската армија
Како мислиш паѓа логистиката?! Што се има десено?

Суровикин многу го поштувам, прво затоа што се покажа и докажа у пракса, а второ што преќутно го поддржа Куварот!
После 5 години тиња, испадна дека за се бил во право Пригожин!

Како мислиш паѓа логистиката?! Што се има десено?

Суровикин многу го поштувам, прво затоа што се покажа и докажа у пракса, а второ што преќутно го поддржа Куварот!
После 5 години тиња, испадна дека за се бил во право Пригожин!
новорусија ,автопатите од русија преку мариупол секој ден партал им ги прават камионите,цистерните итн,крим веќе има недостиг од многу работи

Back
На врв Bottom