Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
И од трета страна конкуренцијата во македонска лига беше 10 пати помала од моменталнава :D
Едно е да развиваш играчи кога горе-доле ти е обезбедена титулата или имаш само еден ривал и решавате во плејоф на крај на сезона, друго е сегашнава ситуација кога еден кикс ќе те чини многу.
Реално е дека публиката ваша нема да чека со години за да има резултати, при првиот пораз ќе ги отера во курац. Истото би било и кај нас :D
Не може да си развојна екипа со буџет од 2+ милиони евра. Може Пелистер 2 да е развојна екипа. Тинекс Пролет, Бутел, Мулти Есенс итн.

Ќе видиме што ќе излезе од засилувањата. По мене иако Червар не знам колку на оваа возраст е способен да ги води утакмиците (и мислам тука Лембанов ќе има поголема улога), сепак во поглед на засилувањата ме плаши дека може да ги погоди :D
Сите се млади и желни за докажување, само прашање е каков квалитет имаат. Сите знаеме од која вукојебина го ископа Циндриќ, иако покрај многуте погодени имаше и играчи кои беа тотален промашај.

Интересно тимче правите, иако мислам дека наредна сезона битката ќе е меѓу нас и Охрид, па дури би им дал на нив и фаворитска улога.
Ти гарантирам дека Охрид со оние карактери на играчи шо ги има земено, и со онак тренер дека после 3 месеци или пола ќе ги пуштат или пола фамозно ќе бидат повредени, или можи некој ќе го “искасат” кучињата, како Вуко кај вас.

И од трета страна конкуренцијата во македонска лига беше 10 пати помала од моменталнава :D
Едно е да развиваш играчи кога горе-доле ти е обезбедена титулата или имаш само еден ривал и решавате во плејоф на крај на сезона, друго е сегашнава ситуација кога еден кикс ќе те чини многу.
Реално е дека публиката ваша нема да чека со години за да има резултати, при првиот пораз ќе ги отера во курац. Истото би било и кај нас :D
Не може да си развојна екипа со буџет од 2+ милиони евра. Може Пелистер 2 да е развојна екипа. Тинекс Пролет, Бутел, Мулти Есенс итн.
Па не баш дека конкуренцијата беше послаба од моменталната.
Тие сезони после драмата со Лемго , следната сезона имаше уште последици и Јафа ја освои титулата.
После тоа ние ја вративме баш кога Лазаров беше со 18 години , ама тука не беше само Јафа , Млаз Богданци со Турченко , па уште еден бек имаа јак белорус и тој , тогашен Вардар Валтростална почнаа да земваат играчи и да се сјачуваат , Тутунски бече јак ,Струга исто.

Изгледа помлад си не памтиш. Сега ова шо се фура дека многу јака лига сме имале тоа е дека некои од вчера пратат ракомет.

Тогаш да му земиш бодови на гости на Богданци , Јафа , Тутунски па и Струга крв паѓаше.

Како и да е Серафимов го имаме на десен , ако остани Фитиљ и ако земат солиден Среден јас сум оптимист дека ќе бидиме на хартија аутсајдери за титула ама можи да изненадиме. Се зависи кој среден ќе го дојсиме , и дали ќе остани Фитиљ , а ако оди дали ќе најдат соодветна замена

На денешен датум пред 1 година, во метрополата како што милуваат да ја нарекуваат овие од Миравци, титулата беше освоена 3 пат со ред! Една од најслатките победи и најслатка титула секако

Па не баш дека конкуренцијата беше послаба од моменталната.
Тие сезони после драмата со Лемго , следната сезона имаше уште последици и Јафа ја освои титулата.
После тоа ние ја вративме баш кога Лазаров беше со 18 години , ама тука не беше само Јафа , Млаз Богданци со Турченко , па уште еден бек имаа јак белорус и тој , тогашен Вардар Валтростална почнаа да земваат играчи и да се сјачуваат , Тутунски бече јак ,Струга исто.

Изгледа помлад си не памтиш. Сега ова шо се фура дека многу јака лига сме имале тоа е дека некои од вчера пратат ракомет.

Тогаш да му земиш бодови на гости на Богданци , Јафа , Тутунски па и Струга крв паѓаше.

Како и да е Серафимов го имаме на десен , ако остани Фитиљ и ако земат солиден Среден јас сум оптимист дека ќе бидиме на хартија аутсајдери за титула ама можи да изненадиме. Се зависи кој среден ќе го дојсиме , и дали ќе остани Фитиљ , а ако оди дали ќе најдат соодветна замена
Иван Телепњев, нели едно време заигра и за репрезентација?

Иван Телепњев, нели едно време заигра и за репрезентација?
Страшен потенцијал, само тешка будала и не направи никаква кариера. Во Богданци и Металург беше тука.

Шо би рекол ти пред неко време, ќе прајме муабет, како шо милуваше да кажиш во една група, ќе видите бегат од клубот ќе прајме за два месеци муабет.
Значи незнајш... Ок.

Малце историја :

1000026085.jpg

IMG_6301.jpeg
12 reda levo po 249
11 reda desno po 349
sredinata 32 pa desno gore 332 znaci = 2200 neznam kako izvadija ovie prosek 3000 a ona govedoto nepismeno so praese matematika mu izlegva 2200-2300 znaci stvarno kakvi se ne portali ima vo ova drzavata

Back
На врв Bottom