Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Хојлунд го активираа Наполи, Едерсон фри нинсе падна за истите пари, немаат чепнато од овогодинешниот буџет
.
Ова е тотално неточно, а многу фанови го фураат баш вака. Да не навлагам многу, 95% од играчите се зимаат на рати и влегуваат во различни фискални години, така да рачунај има многу што и не се моментално во тим и се отплаќаат, да не навлегувам пак за трансферите од лани.

Чист пример ќе ти дадам, Зубименди кој клаузулата му беше сега лупам 55 милиони, кои ако јас трагираш ќе мора да ги исплатиш одма тие пари, така Арсенал дадоа 10 повеќе, за да може на рати да им излезе.

Батали вакви муабети, и уопште не знаеме ни ја ни ти кој им е ФФП капот и економската моќ, така да надевај се дека ќе е добро. :)

Еве за Едерсон зошто ќе го регистрираат дури 1 јули

.
Ова е тотално неточно, а многу фанови го фураат баш вака. Да не навлагам многу, 95% од играчите се зимаат на рати и влегуваат во различни фискални години, така да рачунај има многу што и не се моментално во тим и се отплаќаат, да не навлегувам пак за трансферите од лани.

Чист пример ќе ти дадам, Зубименди кој клаузулата му беше сега лупам 55 милиони, кои ако јас трагираш ќе мора да ги исплатиш одма тие пари, така Арсенал дадоа 10 повеќе, за да може на рати да им излезе.

Батали вакви муабети, и уопште не знаеме ни ја ни ти кој им е ФФП капот и економската моќ, така да надевај се дека ќе е добро. :)

Точно е тоа што го викаш, но од друга страна и ние кога купуваме не плаќаме се наеднаш и сигурно би испреговарале рати + бонуси.

Точно е тоа што го викаш, но од друга страна и ние кога купуваме не плаќаме се наеднаш и сигурно би испреговарале рати + бонуси.

Нормално, како и што кажав. Моментално како што гледам само од поглед на цена, не сум читал и не знам кога беше реализиран транферот, ништо чудно Јунајтед се уште да дава повеќе за Хојлунд на Аталанта отолку шо зима од Наполи. Можеби последна година, можеби уште една небитно.

Муабетот е ми е дека ние фановите уопште не треба да не боли кур, зашо и да не боли секако математиките не ги знаеме.

Имаме можност околу 70м по правилата да ги потрошиме до крајот на јуни. Ако го реализираме тоа во друг трансфер, трансферот на Едерсон во јули ќе ни скрати помалку од тоа што ќе имаме дозволено да го трошиме.

Инаку за Гринвуд ме изненади...на крај во Фенер да заврши значи ја помока секоја можност што ја имал пред себе.

Почнал да се курчи во Марсеј, а го нема Де Зерби, и толку е.

Почнал да се курчи во Марсеј, а го нема Де Зерби, и толку е.
Ептен лигави новите генерации на фудбалери, оваа небеше дозволено на времето барем јас колку што пратам фудбал од 96-97 , се се решавало инстант отказ или копачка во лице за да си знае местото кај му е. Сега несмееш да му покачеш тон,не смееш да го критикуваш. Ништо. Видоа некоја пара и се замислуват којзнае што.

Да се курчи R9, Figo,Giggs , и ред други така и така зад нив имаат претерано успешни кариери. Ама овие незнам на што се курчат незнам.

Patrice Evra on fans saying Diogo Dalot isn’t good enough for Champions League football:
“I see some fans saying Diogo Dalot isn’t good enough for Champions League football and that he would struggle against players like Kvaratskhelia, Luis Díaz, Vinícius Jr, and Lamine Yamal.
I read those comments, laugh, and shake my head because maybe they have forgotten that Dalot has already played against players like Raphinha and Luis Díaz in the Premier League.
The same Dalot has also faced top wingers on international duty.
Dalot’s main problem has never been his defending. His biggest weakness is his decision-making in the final third.
When it comes to defending, he is very reliable. Ask Doku what it takes to get past him.
Most of the time, he only gets exposed when opponents create overloads around him because he likes to defend his zone and force wingers onto their weaker foot.”#MUFC
See less

Се слагам, Дало е одличен од центар накај наш гол. Страшен осет има да влета во простор напред и во гол шанса. Али е еден од најлошите финишери во светот. Да имаше барем 5% реализација, ке беше во топ 3 десни бекови во светот.

.

Ја не ни дискутирам многу финансии тука, и ич не ме ни боли, ама претпоставувам дека официјализирањето на Хојлунд во Наполи ослободува финансии и глеј иста сума испаѓа, ептен лаички кажано без да навлегувам у детаљи како тоа функционира ама дека ослободува според ФФП ослободува и сето тоа стварно испаѓа како од едно место земени на друго инвестирани, на страна тоа што Хојлунд ќе биде плаќан на рати како и Едерсон, а дека Хојлунд можеби не е платен на Аталанта јбг тие си знаат.

Ќе ја почнеме сезоната со деца изгледа.

Братот можда има движење со топка како бамби на мраз али што шут има...

Последно уредено:
Back
На врв Bottom