Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Тебе не ти проблем кога и за што се жалиме, проблем ти е против КОГО се жалиме, не ми дроби тука кога и што сум пишувал. Како форумска секретарка си.
Potocno problem mi e licemernosta tvoja i na takvite kako tebe, vekje ako tolku te interesira. Mi glumite tuka zagrizeni gragjani ama na povik , e toa e so mi preci. Da se zalese konstantno, ok, ama vaka i sam si kaza, ne se zalis ti deka nesto stvarno ti preci tuku drugo ti e makata inaku site ovie problemi so navodno sega ti precat postoeja i pred 7 godini, i pred 15 i itn itn.

Potocno problem mi e licemernosta tvoja i na takvite kako tebe, vekje ako tolku te interesira. Mi glumite tuka zagrizeni gragjani ama na povik , e toa e so mi preci. Da se zalese konstantno, ok, ama vaka i sam si kaza, ne se zalis ti deka nesto stvarno ti preci tuku drugo ti e makata inaku site ovie problemi so navodno sega ti precat postoeja i pred 7 godini, i pred 15 i itn itn.

Тебе проблем ти е што во сам старт поради тоа што си партиски определен, секое различно мислење од тоа на твојата партија го сметаш исто така за партиски определено. Жалопојките ти се смешни.

Тебе проблем ти е што во сам старт поради тоа што си партиски определен, секое различно мислење од тоа на твојата партија го сметаш исто така за партиски определено. Жалопојките ти се смешни.
Ne se zalam jas be klin, ti tuka zalopojki redis. Jas samo ti rekov deka si licemeren i ocigledno partiski bot na koj od partija treba da mu kazat so mu preci. Da bese poinaku, redovno ke citavme zalopojki od tebe bez razlika koj e na vlast. Sfakjas ?
Ili pak ke ti recam, poveli demantiraj me, dokazi deka ne si partiski bot. Izvadi nekoj post od pred 5 godini kade se zalis deka Rek ti cadel, slabo rabotel, se kradelo.
Ajde zatni mi ja muckata.

Ne se zalam jas be klin, ti tuka zalopojki redis. Jas samo ti rekov deka si licemeren i ocigledno partiski bot na koj od partija treba da mu kazat so mu preci. Da bese poinaku, redovno ke citavme zalopojki od tebe bez razlika koj e na vlast. Sfakjas ?
Ili pak ke ti recam, poveli demantiraj me, dokazi deka ne si partiski bot. Izvadi nekoj post od pred 5 godini kade se zalis deka Rek ti cadel, slabo rabotel, se kradelo.
Ajde zatni mi ja muckata.

Мешаш мислење и жалопојки, ова твоето е чиста жалопојка. И ова што ти го реплицирам е чисто од култура, да не испадне те игнорирам. Да не ме цитираш ти мене, јас тебе воопшто. Тоа дека треба да ти докажувам било што за пред 5 години на форумот ти е некаква тешка илузија.

Во меѓувреме може да продолжиш да плукаш по Дуле Попот, така од некоја висина која ти ја обезбедува „патриотската“ партиска припадност.

Ептен простачки е кога немаш контраргументи да преминеш на лична дискредитација, било преку навреди или давање партиска припадност.

Мешаш мислење и жалопојки, ова твоето е чиста жалопојка. И ова што ти го реплицирам е чисто од култура, да не испадне те игнорирам. Да не ме цитираш ти мене, јас тебе воопшто. Тоа дека треба да ти докажувам било што за пред 5 години на форумот ти е некаква тешка илузија.

Во меѓувреме може да продолжиш да плукаш по Дуле Попот, така од некоја висина која ти ја обезбедува „патриотската“ партиска припадност.

Ептен простачки е кога немаш контраргументи да преминеш на лична дискредитација, било преку навреди или давање партиска припадност.
Da imase ke pokazese, ali posto nemas toa te pravi samo placko na dugme, aktiviran partiski bot , vo sekoj slucaj daleku od sovesen gragjanin koj se zagrizil za nesto za koj tuka se filmas :toe:

Da imase ke pokazese, ali posto nemas toa te pravi samo placko na dugme, aktiviran partiski bot , vo sekoj slucaj daleku od sovesen gragjanin koj se zagrizil za nesto za koj tuka se filmas :toe:

Гледано од строго партиска перспектива. Во меѓувреме ти продолжи да бидеш патриточе на навивање. Не те бива за на батерии.

Не ги бранам нив лично, едноставно мислам дека се реални со тоа што го изнесуваат за РЕК Битола, како за минатото така и иднината, е сега ти си многу прост и во недостаток на аргументи преминуваш на нивна лична дискредитација. Оди на некој друг да му кажуваш што и како може да коментира мрсулко еден.
Која иднина за РЕК Битола бе ти дали си нормален хахах. Нема иднина таму другар освен клучот, а Суводол рудникот да биди регионална депонија, ТЕЦ Битола да се направи на гас како и ТЕЦ Неготино, но тоа ќе трае краток рок и нема да има никаков ефект само дополнитени пари ќе се трошат во таа дупка. Ако не го знаеш професорот и Бенцо не коментирај дека ги дискредитирам бидејќи вистината е таа и е многу сурова.

Која иднина за РЕК Битола бе ти дали си нормален хахах. Нема иднина таму другар освен клучот, а Суводол рудникот да биди регионална депонија, ТЕЦ Битола да се направи на гас како и ТЕЦ Неготино, но тоа ќе трае краток рок и нема да има никаков ефект само дополнитени пари ќе се трошат во таа дупка. Ако не го знаеш професорот и Бенцо не коментирај дека ги дискредитирам бидејќи вистината е таа и е многу сурова.

Не си интересен вака, дај кажи некоја лична дискредитација кој пиел на работно место, некој трач и слично, посебно за РЕК Битола.

Инаку да го гледаше видеото пред да почнеш да плукаш ќе знаеше што кажале на тема иднина за комбинатот. Ама битно да се исплука, нема врска кој што кажал.

Опасен си.

Гледано од строго партиска перспектива. Во меѓувреме ти продолжи да бидеш патриточе на навивање. Не те бива за на батерии.
Od koja perspektiva treba da te gleda covek koga duri bese SDSM na vlast zbor nemase kazano, ko vzemja da propadna. Sega naednas taka od nigde nikade ti se probudi sovesta.
Jas vekje ako aludiras na nesto, ne se zalev na Rek ni ko bese SDSM, ni VMRO, ni bilo koga. Ne se zalev ni na zagaduvanjeto, ni na prekopanite ulici , ni zmijarnicite i bukvalno na se so sega vi preci, a kjutevte ko picki do pred nekoja godina.
Ima razlika .

Тогаш устата му била зашиена
Затоа мене не ми беше!

Дури и бев и на протестот кој го организираше МПЦ против родовиот идентитет (сакаат да го стават во матичните книги). Не зборувам за обични протести од секојдневниот живот, како за животната средина. Конкретен протест инициран од институција со која немам допирна точка во реалниот живот. Политиките на сдсм им беа идиотски, промовираа нешто кое беше многу непопуларно кај народот. Тука ќе ги вклучам и социјалните политики, не само идеолошките, чисто политичките и економските. И денес манифестираат политичка пракса која нема допирна точка со јавното мнение, со елементарната логика, па дури и со опозициско дејствување. Никогаш не се на терен, за разлика од еден Стевче, кој секој ден го моча Сотир. Тоа е разликата од професионален политичар до империјалистички наследници на статус во политичка партија. Дел, статусот, го имаат и дебело искеширано. Врска си немаат ни од политка.

И едните и другите се исти, тераат интерес и после се амнестираат од одговорност. Кој политички лидер, кој нели е креаторот на криминалот, некогаш одлежал ден затвор? Љупчо, Бранко, Владо, Никола, Заев, Димитар, Христијан, Филипче...? И пази, сите до еден биле и власт и опозиција.

Заев и Никола живи ги фатија во криминал, па никому ништо, целиот народ ги слушаше разговорите за еврото односно бомбите, и скоро сѐ беше забошотено, дури паторот успеа да им избега!

Политичката кариера на Филипче заврши кога даде оставка. Сега треба и Христијан да се оддалечи од политичката сцена затоа што во Македонија има мигранти, а притоа и отворено се залагаат (Николовски) за увоз на работна сила! Мораше досега да поднесе оставка, ама да не го отворам повторно прашањето за Кочани. Ова ти го потенцирам затоа што ова прашање, за политичката одговорност, ми го постави на една друга тема. Мораше да има пирамидална политичка одговорност. Не е само поставеноста во МВР, туку и во локалната самоуправа.

И пази, тукашните независни патриоти се исклучиво против сдсм, океј и јас сум, но тоа не значи дека, за разлика од нив, не можам да бидам истовремено и против дмпне. Исто гомно се. Буквално исто. Неформална политичка коалиција која ручка тендери и на власт и во опозиција.

Не се способни да организираат редовен превоз на сметот од контејнер до отпад. А ова може да се изведе и покултурно, со подземни контејнери, ама и народот е стока. Едно време имаше и контејнери за селекција на отпад, циганите ги кршеа, собираа стално и пластика. Ѓубре има насекаде, во секој парк, во секој ќош на градот. Во тој сегмент самите сме си криви. Проблемот нема да го решиш со тоа што ќе му забраниш да фрли ѓубре до 22 до 6, ѓубрето може да летне преку тераса во парк, или доследните почитувачи ќе го чуваат, меѓутоа и кај дел од нив ќе се појават фрустрации. Секако, ова правило за мене не важи, затоа што живеам во куќа, и кантата можам да ја чувам во двор. Пак, селективност, иако немарата зад оваа одлука беше друга, која ќе се постигнеше со комунални инспекции на терен. Како и да е, сметот во 21 или во 7 ќе заврши на тоа место, сликата нема да се промени, проблемот нема да се реши, а ние ќе се објаснуваме како некогаш било и дали некогаш контејнерите биле помалку или повеќе празни. Раздели па владеј. :)

Od koja perspektiva treba da te gleda covek koga duri bese SDSM na vlast zbor nemase kazano, ko vzemja da propadna. Sega naednas taka od nigde nikade ti se probudi sovesta.
Jas vekje ako aludiras na nesto, ne se zalev na Rek ni ko bese SDSM, ni VMRO, ni bilo koga. Ne se zalev ni na zagaduvanjeto, ni na prekopanite ulici , ni zmijarnicite i bukvalno na se so sega vi preci, a kjutevte ko picki do pred nekoja godina.
Ima razlika .

После ова што го напиша најискрено ми е мило и што има така голема разлика меѓу мене и тебе.

После ова што го напиша најискрено ми е мило и што има така голема разлика меѓу мене и тебе.
Pa normalno deka ima razlika, i i treba da ima razlika pomegju random partiski bot ko tebe so glumi zagrizenost samo ko ke mu recat deka treba da glumi zagrizenost inaku muva ne go lazi, i mene so ne se pritresvam na povik ili na dugme. Ili mi preci nesto ili ne, ne cekam nekoj da mi dade dozvola ili isaret za da pocnam da glumam zagrizen gragjanin po socijalni mrezi.
Patem receno bas i toa ja pravi razlikata pomegju partiski botovi ko tebe i random gragjani ko mene, inaku ke se pritresvase ili nemase da se pritresvas bez razlika koj e na vlast. So samoto toa sto kjutese ko picka prethodnite godini , a sega naglo ti proraboti sovesta, i kolku so me drzi umot isto sovesta poprilicno aktivna ti bese i pred 2017 ( cudna koincidencija , se nesto sovesta ti prorabotva bas koga VMRO e na vlast ) te pravi partiski bot, a ne sovesen gragjanin.
Ali ok, ete mozi gresam, ne si partiski bot od najgasen tip tuku mozi si stvarno sovesen gragjanin na koj stvarno mu preci se toa sto navodno ti preci. Eden post samo te deli, post koj ocigledno ne mozes da go prilozis oti ne postoi, a toa za zal te pravi random partiski gomnojadec koj raboti po nalog, kako i mnogu drugi tuka, nisto drugo :toe:

Pa normalno deka ima razlika, i i treba da ima razlika pomegju random partiski bot ko tebe so glumi zagrizenost samo ko ke mu recat deka treba da glumi zagrizenost inaku muva ne go lazi, i mene so ne se pritresvam na povik ili na dugme. Ili mi preci nesto ili ne, ne cekam nekoj da mi dade dozvola ili isaret za da pocnam da glumam zagrizen gragjanin po socijalni mrezi.
Patem receno bas i toa ja pravi razlikata pomegju partiski botovi ko tebe i random gragjani ko mene, inaku ke se pritresvase ili nemase da se pritresvas bez razlika koj e na vlast. So samoto toa sto kjutese ko picka prethodnite godini , a sega naglo ti proraboti sovesta, i kolku so me drzi umot isto sovesta poprilicno aktivna ti bese i pred 2017 ( cudna koincidencija , se nesto sovesta ti prorabotva bas koga VMRO e na vlast ) te pravi partiski bot, a ne sovesen gragjanin.
Ali ok, ete mozi gresam, ne si partiski bot od najgasen tip tuku mozi si stvarno sovesen gragjanin na koj stvarno mu preci se toa sto navodno ti preci. Eden post samo te deli, post koj ocigledno ne mozes da go prilozis oti ne postoi, a toa za zal te pravi random partiski gomnojadec koj raboti po nalog, kako i mnogu drugi tuka, nisto drugo :toe:

Како Кајгана партиски клисар водиш евиденција кој што и кога пишувал :facepalm:

Ама па се тоа го правиш како домољуб :pos:

Ме изнасмеа, алал да ти е :lolzz:

Од 1 д 5 години затвор не е баш за потценување
Мицко само покажува дека е инсталација и потрчко на Заев, кога ќе го пикне нели најголемото зло во затвор тогаш може да каже дека навистина е премиер.
Нека ги ветрее членовите за златни визи, само на тоа останува.
Богац го уапсиле :pos:

Како Кајгана партиски клисар водиш евиденција кој што и кога пишувал :facepalm:

Ама па се тоа го правиш како домољуб :pos:

Ме изнасмеа, алал да ти е :lolzz:
Dokazi deka si stvarno zagrizen i sovesen gragjain, a ne partisko gomno.
Eden post ti treba, nisto povekje.
Ne vodam evidencija ocigledno, rekov ke ti se izvinam sto te naklevetiv deka si partisko gomno. Tvoe e samo eden pisliv post da prilozis kako vo prethodnite 8 godini se zalis deka Rek cadel, rabotel so namalen kapacitet, se kradelo.
Eden post, nisto povekje.

Back
На врв Bottom