Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Go razbiram do negde @Ултрас БТ ako mislel na to...

Poentata ne reakcijata izgleda bese za sumata na parite, so e stvarno golema za nasi uslovi mesecno, pa uste i da se nakreva oti sakale da go zemat...

Ako coekot stvarno saka(se) da ostani, bas kako Toti i ke odreagira(se) i za bilo koja suma od bilo koj tim vo MK nemase ni da saka da slusni a kamoli da pregovara...Zboram za MK...Sekako ako ima ponuda od Barca ili PSG ili Fukse koj ne bi odoleel vo sveto na rakometo.....

Pak znaci vo smisla ko zborame za kapiten i "zakolnat" Pelister BT igrac slicno na Toti so bese vo Roma ..

.....A sekako od vremeto na Kani, Zare, Curlevski i Kire bogami takov "hardcore" igrac na Pelister dosega ne sme videle....
Mozebi vreminjata bile drugi, mozda tie ne dobile ponudi so ne se odbivaat, ne znam...
Ke vidime vremeto ke pokazi dali e/imame takov kaj nas....I dali kapiteno ke prodolzi po toj pat...

Nego jas bi sakal so ovaa promena "korenita", koga veke se vklucvat i drugi sponzori i ne e problem nekoi 5-6 k....Da zemime edni top dresoj i za spomen so na Cervar erata, pa i opsto da se nakrenime...Kempa ili Hummel, so onie strelkite ko paleti na ramenjata...Bas ke e dobra sarata so zeleno belata kombinacija...Popopo...Tolku godini ednas ne sme zele vakov brend...Pa redno e za najrakometniot Centar vo MK
Onaka kabadajski bas za oko....So velite?:cool::D
Михајло што би се рекло со куфери и бланко чек има дојдено по Кире Поповски во Битола, тоа го знаат скоро сите од тоа време. Ама тие беа едни други, многу подобри времиња од секој аспект. :)

Дефинитвно Кире Поповски е благороден играч, ради неговата скромност и остана на таа позиција да биде јак но неафиемиран играч и направи некоја кариера.
Имаше едно интервју крајот на 90тите не ме држете за збор (98-99 Цревото е тренер) со веќе поминати 2-3 сезони во прв тим му прави интервју новинар од МТВ и го прашуваат каде се осеќа поприродно да игра.
А тој одговара:
"Било каде да сум само на терен се имам играно од крило до бек па и Стевче ако се одлучи школката да ми ја даде и на гол би застанал".

Криво ми е дека еден таков човек благороден шо нема нешто повеќе и во приватниот живот и во кариерата.
А целиот живот му е поврзан со ракометот.

Fitilot ne odi vo Eparhijata sigurno iako ima ponuda,a dali ke ostani vo Pelister ke vidime.

Мишевски има напраено една мала архива на битолските спортисти, некој сигурно ке се потсети на некој добри времиња

Со секоја чест и почит за Фитиљо, за неговиот квалитет и се.
Ама, ако се точни тие бројки шо ги пишите за плата и други приливи поврзани со договорот, тогаш ние стварно фрламе пари и треба да се замислиме малку, без разлика кој му ги дава парите, дали се од делот од колачот од Општината или приватниот партнер.
Па еден Гидсел зема 50 К месечно, а каков стандард има дечкото и фидбек во резултатите на Фуксе, и то без пенали.
Фитиљо даде 1.5 сезона, топ, нема збор тука, посебно таа прва полусезона 23/24, кога дојде од Вецлар.
Сезоната 24/25 исто му беше појќе од солидна.
Ама, за сезоната шо измина, тука е маката, мислам дека изигра далеку под очекувањата дечкото изминатата сезона и то беше еден од главните причини шо во најголем дел од тие дерби средби личевме на село без кучиња.:shook:
И за играч шо земал 20 + К месечно, тој според мене требаше да клава по минимум 6,7 гола од дистанца, ( прам муабет за тие дерби средби, не за утакмици со Куманово, за нив и на Хосни брачед му беше доволен да клава по 10 ки).
Оваа сезона. освен на двете средби со Алкалоид во Скопје, јас не го видов Фитиљо бековски да ја изигра утакмицата, со шутој од надвор, се трошеше непотребно со БОРЕЊЕ на линија од 6 метри и кошаркарски пробиви, не поминва то со таков габарит, без техника, промена на правец и прв чекор.
Некој ќе речи немаше среден бек, да му прај позиции.
Точно е, немаше брз плеј како во репката, како Митев, Симба, ама Пелистер ја нема таа тактика во играта како во репката.
Не велам дека то не игра улога, друго ќе беше да има некој јак среден бек, иако рака на срце, Тајник оваа сезона беше еден од подобрите.
Зборам за неговиот шутерски перформанс на тие дерби утакмици, освен повремени блесоци и некои удари од бес ( на тој меч со брендот на светскиот ракомет на 01.10) јас не видов ништо од Фитиљо оваа сезона во домашната лига, а мислам дека можеше и мораше да се покажи појќе, па и да промашваше, ништо страшно, подобро да промашваше од бек, отколку в раце да се дават топките и да не полнат од контри ликој ко Портокало, чоколадните од брендот, Џукиќ заб шо нема и тн.
За ЛШ имаше по некоја добра текма, посебно на тој меч со ПЕ СЕ ЖЕ дома, иако и тука мислам дека можеше да прикажи далеку појќе.
Порано се знаеше рецептот за титула, земи го Пепи, дај му кеш и имаш гарантирани +10 гола на меч, и то голој без пенали.
Ама, Пепи беше друг калибар, то беше бек, нема појќе никогаш да има таков бомбардер, не само во Македонија, туку и пошироко, старио беше вистински разбивач, Карлоз Перез беше сличен габарит, тие беа сурови пуцачи, сеа појќе на билдери личат бекојте, јаки на плеќа, слаби во ноџињата и една повреда и не го барај појќе.

Да не должам, убо ќе биди да остани Фитиљо, и треба да остани, ама ако веќе останва под вакви или подобрени услови, тогаш ќе мора да се бараат и исполнување на некои обврски, вметнување на одредени клаузули ( услови) во договорот, достигнување на таргети, ако ги достигни пеки, еве ти пари, ако треба и плус бонус.
Ама, ако не се достигнат тие таргети, како шо не се достигнаја оваа сезона, е па тогаш треба да има редуцирање на примањата, то го кажа и прецеднико на последниот прес.
Иако според мене, требаше да има инстант казни уште по есенската полусезона, можи ќе се спасеше нешто уште ко се виде дека колата забрзано оди надолу.
Во секој случај, се успеа на крај колку толку да се зачува образот, да се земи то второ место, и ум за друг пат.

Неможи да мешате баби и жаби. Јас знам дека чоекот има уште неколку други бизниси и треба сите да му ги пресметувате во ракометната плата? Шо зборате море луѓе? И за шо трошите овде зборој кога понудата на чоекот е со 12.000 поголема и тој не ни преговара со нив, а вие на секој начин се обидувате да го навредите па го споредувате таму со Кире и Ќани кои од 400-500 играчи кои поминале низ клубот се единствени кои во мак ракометот играле само за Пелистер. Па тркало од Лопатица не знам шо, не знам како. На шо личи то? Лазаревски исто има сериозна понуда од Охрид, истиот одговор го добиле и од него, не му оди и тој во Охрид.
Ама Ова се многу, да не речам, глупи муабети и без потреба го навредувате човекот и изнесувате детали од приватни бизниси кои си ги има настрана од ракометот, секој сериозен спортист, домаќин, инвестира настрана од спортот за кога ќе заврши еден ден со кариерата да има од шо да живеј, да не треба допрва да оди на школо или да учи занает па да бара работа на 40 години. Немојте така, ова не е Франција и Германија социјалното ќе ги крепи.
И камионите не му се преку ГП Пелистер туку се работи за сосема друга фирма која нема врска со ГП Пелистер има друга бизнис релација со други луѓе со кои Фитиљ е близок и пак ќе речам на приватен план. И не му се во РЕК туку му возат на релација приватен рудник за јаглен до РЕК. Парите за услугите од тие камиони не ги добива ни од ГП Пелистер, ниту од РЕК и нема никакви колачи Гидсели и тн. Глупости боже господе.

Не е работата секогаш да е совршен на терен, пред да дојди Фитиљо во тимот немаше никаква хемија, играчите не знаеја за кој клуб играт и во кој град се, немаја мотивавија, тука беа само да земат пари и да му ја летнат, Фитиљо то го смена и екипата разбра како се игра за Пелистер.

Неможи да мешате баби и жаби. Јас знам дека чоекот има уште неколку други бизниси и треба сите да му ги пресметувате во ракометната плата? Шо зборате море луѓе? И за шо трошите овде зборој кога понудата на чоекот е со 12.000 поголема и тој не ни преговара со нив, а вие на секој начин се обидувате да го навредите па го споредувате таму со Кире и Ќани кои од 400-500 играчи кои поминале низ клубот се единствени кои во мак ракометот играле само за Пелистер. Па тркало од Лопатица не знам шо, не знам како. На шо личи то? Лазаревски исто има сериозна понуда од Охрид, истиот одговор го добиле и од него, не му оди и тој во Охрид.
Ама Ова се многу, да не речам, глупи муабети и без потреба го навредувате човекот и изнесувате детали од приватни бизниси кои си ги има настрана од ракометот, секој сериозен спортист, домаќин, инвестира настрана од спортот за кога ќе заврши еден ден со кариерата да има од шо да живеј, да не треба допрва да оди на школо или да учи занает па да бара работа на 40 години. Немојте така, ова не е Франција и Германија социјалното ќе ги крепи.
И камионите не му се преку ГП Пелистер туку се работи за сосема друга фирма која нема врска со ГП Пелистер има друга бизнис релација со други луѓе со кои Фитиљ е близок и пак ќе речам на приватен план. И не му се во РЕК туку му возат на релација приватен рудник за јаглен до РЕК. Парите за услугите од тие камиони не ги добива ни од ГП Пелистер, ниту од РЕК и нема никакви колачи Гидсели и тн. Глупости боже господе.
Se slozvam I prv pat da ne se slogan so Tomasino nema so da mu prajme matematika nie tuka ko klubot e private ne 12 ne 25 ako sakaat 50 I daj boze da imaat da dadat pa so rece iste tri kamioni gluposti dali sme svesni za so sitni pari prajme muabet plus ke povtoram za privatnik a sto pati imam receni nase e da kupime sezonski dres da odime tamu a ne sekoj vtor da mu bara izvestaj finasiski za rezultati I.igra mozi I treba da zborame no koj kolku pari so koj spiel laj piel samo kaj nas go ima ko ke mi tekni za hosni trista gluposti apotekarka ne znam koja se e zabegano kaj nas site voajeri I namesto da gleda swkoj da napraj arno za klubot I geadot sekoj si zema pravo za se I sesto da komentira I sudi bez da ja znajs celata prikazna a I nema koj da ja znaj celata prikazna toa si e privaten zivot ne mozi site da bidat fb paparazi dajte da zborame za realni raboti I proekti dojde Lino a do pred nekoja godina nemavme mrezi I topki treba malku od vreme na vreme da se vratime na fabricko da ni tekni so kur jadevme kocete malku drugari I jas sakam tie Mem so znam Knor ,Steins nekoe ime da puknime no I so Lino sum prezadovolen plus nasite dvata ako gi zadrzat I zemat nwsto plus ke bidime top I rekov da zborame so mislite Lino da sw ukluci kaj Faruk I kaj Papata tamu so decata skolata da se kreni nivoto da se naoraj pritisok za nova sala uste nekoj odobri uslovi da zborame za sauna za masazi newto za regerneracija plus da someday nutrexionsiti newto so AI kako da se podobri prefomansot so rekoja za dres so makretingot isro so igrata da zborame so mislitw Lino dali osven 7 na 6 ke izmisli nesto so tri pikeri da se igra ili bez oiker samo so bekoj dajte konstruktivni lav muabeti da prajme I da gledame rezultati a ne site da gledame vo tugiot dzeb ili gajki sekoj da si gleda svoeto patem se fatigue za firiljot pak ke recam ne 15 jas 25 da imam bi mu dal toj e lider na timot ima losi denoj no vakov kapiten sme nemale poslednite fodini I treba da si go cenime I zadrzime bez razlika so ima kratok fitilj toj I nikucot se dusta na iva Pelister se srugo e bez vrska muabet isto nikoj ne zbora za sundo so doprienesva tamu oti simpeks tie muabti da ne bidam swga I jas kako drugite ili za crvoto znaci privatni se paritte ako sakaat neka zwmat zgrizat uste nekoj nema zijan samo kjar mozi da ima klubot povekje glavi podobro mislat od kolku edna I na se da mu se oraj amin da ne se pivtoruvam so Lino mislam deka zvarisja golema I maska rabota sega da vidime igraci I dusata kaj so ke mu ja vadi a vekje ko e siguren lambo I ke uci uste na zima da fo vrzat na pet godini neka sedi tuka deteto ima nesto vo nego ako prvicno bese uplasen si vikam ke bidi trener pozdrav ubaj deca I bez kavgi samo za ubaj raboti da pisime I gledajte vo fudbalot so ni se desava neka vi bidi polka I potsetuvanje so mozi da ne snajdi od bahatoto ponasanje I kaj mozi lesno da bidime ne barajte kolku e casata prazna tuku gledajte kolku e polna
Автоматски споено мислење:

Сега го гледам пресот ова со фудбалот не поремети малку па да повторам дека ова со Лино е најдобср потег не знам дали беше претходно најавен оресот зошто немаше луѓе од страна и беа само тие од клубот но пак на завидно ниво е претставувањето а можеше уште малку подобро но тоа е најмалку важно сега да се дај поддршка да видиме припремите и после резултатите само реков да пишам до кога бе нас се нешто нема да ни чини па чоекот е буквар го измисли ракомето шо се вели искуство еден тон вистина малку е препотентен во некој настапи но со право чоекот е жива легенда и кажа тоа шо сакаме и треба да слушниме од каде право на келнери ,шофери и бојаџии да коментираат уште не почнати јас разбирам да не дај боже изгубиме ша во афект и нервоза од многу очекување да се плука и ука но на нејаван коњ да му гледаш заби е дно дна и ај ќе ги разберам овие од ск и ох гледаат конкуренција се плашат се ќе прат да го пцрнат тренерот и клубот но оти нашите лечат комепкси не можам да разберам зошто има толку лоши луѓе да не речам најлоши полуедицирани се разбираат и се коментираат наместо да си ја гледаат својата работа јас сум прв за критика но да биди издржана и со погодено време и место не можи уште не завпрен списокот не изигран ниту еден натпревар абе прозивка нема овие стар бил ваков бил таков бил колку сме за жалење тоа чудо едно и за тоа бегаат од Битола играчи и тренери од такви поединци кој прат мислење на рајата и после таа во бран се заплетува па после си ја чукаме глата дај малку бројте до три ако не до десет почекајте да видиме шо ќе биди пред два месеци велевме платформата ете се помина па тренер ете најдокажан сега фтитиљот и деки па да тераме дај малку олабавете и радувајте се и борете се да ни идат убај работи не само џрнило и да се плука исто Зоран убо кажа отворено за прв пат шо е супер вака да има пресој од време на време да знајме шо се дешава со нашата прва љубов за да нема чаршиски муабети и рекла кажала од прва рака да слушнеме план и визија исто и ете за плус два играчи шо е супер работа сега следно е да бараме нова сала и да се вратат титулите па да биди комплет сликата остајте вие не треба да му прајме на сите сметка друга работа е нашата и секој да си ја гледа својата работа ако сакаме да не биди а не да ги бркаме луѓето уште не дојдени размислите мои битолчани мора малку да го исчистиме дворот од нашите укори или да не му се дава на важност сепак ние сме Битола и Пелистер треба да гледаме од највисоко 2601 нм а не долу кај реката или езерото па размислите шо ќе правиме во иднина дали ќе мухамед менталитет во нешто ичи ќе паѓаме под влијание само на хејтерите

Последно уредено:
Да се чуди чоек колку забегвате со коментарите, камионите ваму возеле таму возеле, то се вика ПРИВАТЕН живот, кај шо никој од нас тука нема право да се меша. Да се надеваме дека двата ќе останат.

Десен бек е договорен потпишан, се преговара со среден бек (добар играч). Зато полека малце, уште непочната сезоната од пред три месеци почнавте со ширење негатива и праење нерви со невистинити работи.

После сите овие писанија јас размислувам повеќе да не пишам и коментирам на овој форум чисто колку да не бидам дел од разно-разни разногласија кои се шират од не знам која причина и неможам искрено да разберам. Како оди то, си седиш дома и во еден миг ти текнува, се логираш и пишиш нешто од газо оти така ти текнало, оти некој кој не го сака Стерјев ти кажал нешто нелогично, некој кој не го сака некој играч ти шепнал нешто, некој новинар за сопствен интеререс ти пуштил мува која нема врска и која треба да излези во јавност и ние тука шириме и читаме и се нервираме. Невозможно, во два за на работа сум, си велам нема да му одам изнервиран таму хахаха

Nikoj ne go napagja, daj boze 1 miljon da vadi i 100 kamioni da kupi.
Tuka e car, plata uslovi, jadenje pienje familija se, cela Bitola zad nego.
So se ceka neka potpisi i neka ne se drzi rabotata vo neizvesnost. Muabetot bese ako ne prodaj za nekoja iljadarka plus ke bidi zalno i za nego i za nas.
Toj go drzi uste Bitolskio inaet vo timot, hemijata za pobeda i tn.
Bez Fitiljo i Manaskov 4 ti ke bidime. Tie ako sakat da igrat dvata site sami ke gi tepat.
Muabetot bese da ne ispadni vo slucajot Neymar, da si bidi Bitolskiot TOTI.

@Goran Bt
Друг ми беше муабетот.
Мене ми е гајле шо прај тој со приватниот живот и со парите шо ги зема, негови пари, негов живот.
Ако сака и 100 К нека зема плата, заслужени му се, си има чоеко CV, рејтинг, и треба да зема најпојќе пари во клубот, дај боже нека зема и појќе.
Поентата на постот ми беше дека Фитиљо како играч можеше и мораше да дај далеку појќе на терен, оти имаше квалитет за то, а требаше да реагира ко се виде дека во клубот се прат кланој, то и ќорите и слепите го видоа, зошто е капитен на тимот,
Да не се враќам сега со тие случки со Висла, Охрид итн, ко му свиреше пола сала, ко нејќеше да излези, а тренерот го вика да излези, сам требаше да осети дека не можеше појќе и дека му треба одмор, и робот да си, па ќе прегори некоја жица.
Колку сака нека имаше лош пристап Аљушо кон играчите, не смееа тие најискусни играчи ( Фитиљо, Никуч, Жаре, Деки, Богдан, Хосни, Абутовиќ итн) да дозволат да ни се случи тој распад на тимскиот дух, во најклучниот дел од сезоната, кога за само 1 месец ги изгубивме сите шанси и во првенство и бевме демолирани во купот.
Требаше да се случи поразот од 15 комада, од брендот на светскиот ракомет, да има реакција од сите, од посети и тегнење на уши по тренинзи и слично, за да се свестат и да ги изиграат тие последни две текми како шо знат, да играа така и на другите утакмици кај ќе ни беше крајот.
Ама, никој не можи да ме убеди дека оваа сезона тие носечки играчи во тимот ( најискусните ) го дадоја својот максимум и дека ги заслужија тие плати шо ги земаа, то е мое мислење, не мора да значи дека сум во право.
Колку сака нека беа слаби како тренери и личности Гарабаја, Звонко, Аљушо, последно Алексо, ликој шо ги хејта цела раја, јас стојам на то дека оваа сезона титулите ги изгубивме заради играчите, оти тие играт на терен, не тренерите.
Ако беа играчите максимално фокусирани на играта, на тимот, а не на паѓање на провокации, создавање на лоша тимска хемија и слично, јас гарантирам дека сезоната ќе ја завршевме со максимум 2 порази, а и толку дали ќе беа.
Ете да споредиме каков однос имаа на утакмици со репката, на неважни пријателски мечеви со Швајцарија и Австрија се акаја од земја за секоја топка, а тука играме одлучувачки дуели во лига, во плеј оф, во полуфинале на куп, како одвај да чекаа да заврши мечот, со некои исклучоци како утакмицата со брендот на 10.12.2025, второто полувреме со Алкалоид во Скопје и последните 2 меча од плеј оф, се друго беше далеку испод нивото на тие играчи шо ги имавме во ростер оваа сезона.

Јас, па за разлика од вас, добивам впечаток дека Фитиљот е тој шо ја руши/диктира атмосферата и хемијата во екипата. Точно дека е најдобар играч во тимот и се наметна како лидер на тимот, ама факт е дека кога не му оди го фаќа инает. Ама не оној инает да речам коби брајант стил кај шо ќе му дај 60 поени на противникот, туку деструктивен каде што само ја зголемува тензијата меѓу соиграчите, Па и Публиката. И со постапките на теренот често остава впечаток дека се смета дека тој е над клубот.
Јас сум меѓу ретките кои сметаат дека иако ни е најдобар играч, ако не смени понашање и ако ја одбие последната понуда да му се речи фала за се и да се раскрсни со него.

@Goran Bt
Друг ми беше муабетот.
Мене ми е гајле шо прај тој со приватниот живот и со парите шо ги зема, негови пари, негов живот.
Ако сака и 100 К нека зема плата, заслужени му се, си има чоеко CV, рејтинг, и треба да зема најпојќе пари во клубот, дај боже нека зема и појќе.
Поентата на постот ми беше дека Фитиљо како играч можеше и мораше да дај далеку појќе на терен, оти имаше квалитет за то, а требаше да реагира ко се виде дека во клубот се прат кланој, то и ќорите и слепите го видоа, зошто е капитен на тимот,
Да не се враќам сега со тие случки со Висла, Охрид итн, ко му свиреше пола сала, ко нејќеше да излези, а тренерот го вика да излези, сам требаше да осети дека не можеше појќе и дека му треба одмор, и робот да си, па ќе прегори некоја жица.
Колку сака нека имаше лош пристап Аљушо кон играчите, не смееа тие најискусни играчи ( Фитиљо, Никуч, Жаре, Деки, Богдан, Хосни, Абутовиќ итн) да дозволат да ни се случи тој распад на тимскиот дух, во најклучниот дел од сезоната, кога за само 1 месец ги изгубивме сите шанси и во првенство и бевме демолирани во купот.
Требаше да се случи поразот од 15 комада, од брендот на светскиот ракомет, да има реакција од сите, од посети и тегнење на уши по тренинзи и слично, за да се свестат и да ги изиграат тие последни две текми како шо знат, да играа така и на другите утакмици кај ќе ни беше крајот.
Ама, никој не можи да ме убеди дека оваа сезона тие носечки играчи во тимот ( најискусните ) го дадоја својот максимум и дека ги заслужија тие плати шо ги земаа, то е мое мислење, не мора да значи дека сум во право.
Колку сака нека беа слаби како тренери и личности Гарабаја, Звонко, Аљушо, последно Алексо, ликој шо ги хејта цела раја, јас стојам на то дека оваа сезона титулите ги изгубивме заради играчите, оти тие играт на терен, не тренерите.
Ако беа играчите максимално фокусирани на играта, на тимот, а не на паѓање на провокации, создавање на лоша тимска хемија и слично, јас гарантирам дека сезоната ќе ја завршевме со максимум 2 порази, а и толку дали ќе беа.
Ете да споредиме каков однос имаа на утакмици со репката, на неважни пријателски мечеви со Швајцарија и Австрија се акаја од земја за секоја топка, а тука играме одлучувачки дуели во лига, во плеј оф, во полуфинале на куп, како одвај да чекаа да заврши мечот, со некои исклучоци како утакмицата со брендот на 10.12.2025, второто полувреме со Алкалоид во Скопје и последните 2 меча од плеј оф, се друго беше далеку испод нивото на тие играчи шо ги имавме во ростер оваа сезона.
Грешно сме се разбрале брат се извинувам инаку е факт дека не беше 100% на сите утакмици е сега дали повреден со инекции шо велеја температура тие таму знаат

Џабе се коментираат работите страната е веќе завртена шо било и како сме поминале изминатата сезона.
Од самиот старт работите на Аљушо да наметне авторитет према некого вроди со расправии и ради тоа не се создаде линк помеѓу него и играчите. Во тимот на старио има четворица играчи кој профилот на ракометар го иградиле преку него и тие самите треба да му бидат најголема подршка и се надевам дека тоа ќе се деси (освен ако има некоја зла крв од минатото пред се кај Николче најмногу за светското во Франција 2017).
Во моментот имаме два профила на среден бек Котар брз прооден со солидна техника, и побавен Мехмедовиќ кој со побрзи странични бекови (Павле/Алем и Серафимов/Видомски) ќе има доста голем учинок оти е шутер по природа.
Конечно покрај Фитиљо ќе има уште еден солиден шутер на левата бековска позиција (Татар) шо реално доста ни фалело.
Хенигман мојот омилен оваа сезона ќе се врати на своите стандардни минути во одбрана и да ја врши таа валкана игра.
Во одбрана ќе имаме два тандеми на халфови Хенигман, Самоил, Павле и Граховац солиден бедем кој Павле и Хенигман можат во прв бран да бидат користени солидно.
Најмногу ме радува дека во тимот има веќе солидни профили на играчи за во два правци и нема да има потреба да се прават мн измени. Туку со правилна ротација да се наметне едно појако темпо кое сумљам дека би го барал стариот но тој е шефо и ќе игра со негови карти.
Едвин Џелиловиќ е тешка мистерија, три крила беа во Извиџач оваа сезона и останатите две немаа никаква реална шанса да му земат место на Фахрудин Мелиќ кој е мада фака на терен иако е веќе во петтата декада.
Како и да е дај да видиме кој ќе дојде плус во тимот и да им посакаме успешни припреми.

Back
На врв Bottom